reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oj ja uciekam bo kregosłup strasznie mnie zaczyna boleć... Jurto M. bedzie mi masaz robil... Nie wywinie sie :) Tym które jeszcze dziś odwiedzą forum miłej nocki życze, a tobie Miskahxc życze miłego popołudnia :)

reklama
Mnie szwagier chce wyciągnąćdo Szwecji bo tam dotacja od rządu za jadno dziecko pozwala utrzymać 3 osobową rodzinę przez miesiac. Mówiłam, że chcę trójkę bąbelków mieć to stwierdził że z tójką to będę spać na pieniądzach :-D;-)
Juz teraz sie troszke zmienilo:sorry2:, zeby dostawac taka kase Uk , chce wprowadzic pewne zasady , np , zeby dostac takie dotacje o ktorych piszesz trzeba bedzie pracowac co najmniej 2 lata , i zeby dostac wieksza kase musisz urodzic dziecko w Uk...i to zalerzy wszystko od zarobkow osoby utrzymujacej ...indywidualnie kazdego rozliczaja :tak:i nie kazdemu wszystko przysluguje. np. jak wezmiesz w Pl za dziecko becikowe to tutaj nie dostaniesz tego a zeby dostac np.child tax benefit musisz miec jakas dotacje i to sie wszystko za soba ciagnie....:tak:

Czesc mamuski ;-)
Kasia fajny pomysl :-) ja to sobie jeszcze poczekam wy juz takie zaawansowane zazdroszcze :-p no ale tez sie doczekam :-) a jutro ide na wizyte :-) moze sie dowiem co to bedzie :szok: mam taka nadzieje :-) no i wreszcie zobacze malenstwo ktore ostatnio daje mi popalic ... :baffled: a wczoraj pierwszy raz wymiotowalam :baffled: i wieczorami mnie zgaga meczy ... ponoc to dopiero poczatek i bedzie duzo gorzej :-p no ale fajnie ze zaczyna rosnac i to czuje :-) teraz tylko wyczekuje na jakies konkretne ruchy :-)
Nie nastawiaj się tak na poznanie płci, nastaw sie na 20tc. Nie będę oszukiwać ale właśnie to są początki, choć wcale źle nie musi być ;-)
Ja ruchy poczułam w 18,5tc z łożyskiem na przedniej ściance macicy, jeśli masz łożysko na dnie macicy, możliwe że ruchy poczujesz niebawem

Byłam dziś na zakupach i omało zawału dostałam.wydałam prawie 400zł na pampersy,mleko ,husteczki,soczki itd....matko normalnie szok a na dodatek wszystko idzie w góre.
Oliwka szok :szok:

my po wizycie kontronej
wazymy 3240 (w miesiac ponad kg...jestesmy bardzo grube az sie zdziwila doktor ze na maminym mleczku tak prztylysmy bo z reguly na butli sie tak dobrze przybiera a na mamusinym wolniej:-D)
mierzymy 53,5 (czyli 4,5 c w 43 dni)bardzo dlugie jestesmy tez sie zdziwila doktor
:-):-):-)

za 58 papersow placimy 8 euro, ale to nie sa pampersa bo ja ich nie lubie... znalezlismy takie najtansze ale mimo ceny ja je lubie bardziej, z pampersow mi siku wycieka a z tych nic...
To gratuluję, ze mała Despi nam tłuścieje :tak: A w jakie rozmiarki ją ubierałaś po urodzeniu?
A co do pampersów to jak małej nic sie nie dzieje ze skórką to można i tych najtańszych, ale niestety niektóre dzieciaczki moga używać tylko tych najdroższych

A ja spać nie moge... Jak tylko sie położe to ciężko mi sie oddycha... A mój chlopak śpi już od 18 bo na 2 w nocy ma zmiane... I sie nuuuudze...
Kasiu mi tę ciężko oddychać, było tak już od 12tc. Najlepiej jak leżysz to kładź się na lewym boku

A ja dziś byłam znowu na tym kursie co koleżanka robi na paznokcie, dziś już był ostatni raz i zdała egzamin ma już certyfikat. Byłam na korekcie. Zachciało mi sie czegoś nowego, mam fioletowe pazurki w różowe wzorki, a co sobie będę żałować :-D

Chciałabym jeszcze zapytać co sądzicie o proszeku Lovela jest dobry. Właśnie jest promocja w Biedronce, 1,8kg z płynem do płukania jest w cenie ok 15zł

Numera juz podalam, ale u mnie chyba jeszcze dlugo nic nie bedzie:-)
Co do Loveli to ja mam i ubranka popralam dziewczyny na czerwcu pisay ze jest dobry i ze nie powinien uczulac, dziecko mi sie jakos wierzga dziwnie:-) a w pechez to juz takie ciosy dostaje ze mam dosyc...;-( dobra mykam i ja palulac:-)

Mika ja piorę w Jelpie. Jest droższy od Loveli,ale lepszy. Nicole nie wyszło po nim żadne uczulenie. W Auchan za 5,4 kg jelpa zapłacisz 55 złotych maksymalnie. A emulsję do płukania używałam Loveli,ale Global jest tańszy w Auchanie za 5 litrów zapłacisz 12 złotych i zostawia po sobie bardzo delikatny zapach.

witam dziewczyny :)
My wczoraj zaczelismy prac ciuszki małej w loveli... i teraz sie susza, a ja wymiekam jak widze te melutkie ciuszki... nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku:) dzis pierzemy nastepna partie:)

dziń dybry :)

A co tu taki zastój? :angry: Myślałam, że sobie poczytam a tu tylko kilka postów. Pewnie śpicie :-D z tego co pamiętem ania_zywa we wtroki ma wolne więc też pewnie lula. A ja po zajęciach już jezdem.

A po wczorajszej anatomii dowiedzieliśmy się, że wiemy jeszcze mniej niż gimnazjum a tak wogóle to nic nie wiemy i nigdy wiedzieć nie bedziemy. A z powtórki materiału doktorek nagle wczoraj zrobił zaliczenie które miało być około 10 czerwca (oczywiście nikogo nie uprzedził wcześniej) :angry: i nikt nie zaliczył :wściekła/y: i 26 maja ma być powtórka zaliczenia i jak wtedy się nie uda to witaj anatomijjjjo we wrześniu :angry::wściekła/y::crazy:

mika (moge tak zdrabniac bo prosciej...? :-p) Ty chyba lubisz sie bawic z paznkociami nie??:laugh2: ja to juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam takie dopracowane...
po urodzeniu ubieralam w 0-3 dalej ubieram ale z niektorych juz wyrosla :baffled: takich moich ulubionych flinstonowych to nawet raz nie wlozylam bo od razu byla za dlugaa:baffled:

a pies zrobil siku nam na materac... bo jak poszlismy na wizyte do pediatry to wszedl do naszego pokoju......... i sie zatrzasnal... ale naumyslnie zrobil siku na materacu... i po raz pierwszy maz go stlukl... az piszczal pies... i teraz spi na balkonie.. a my nie wiemy co zrobic z materacem... odwrocilismy i spimy.. nie wiecie czy sie da wyczyscic jakos w srodku?? kuuurcze... a materac za spora kase... i to na kredyt.. a kredyt jeszcze nie jest splacony nawet w polowie......................:baffled::baffled::baffled:
Netgirl jak najbardziej możesz tak mówić :tak:
Poczytaj w necie jest jak usunąć plamy i zapach moczu.
To Despi duża była tylko chudziutka tak? Ile mierzyła po urodzeniu??

Mika ja piorę w Jelpie. Jest droższy od Loveli,ale lepszy. Nicole nie wyszło po nim żadne uczulenie. W Auchan za 5,4 kg jelpa zapłacisz 55 złotych maksymalnie. A emulsję do płukania używałam Loveli,ale Global jest tańszy w Auchanie za 5 litrów zapłacisz 12 złotych i zostawia po sobie bardzo delikatny zapach.
Ja mieszkam w mniejszym mieście i u mnie nie ma takich dużych supermarketów. Do Auchan mam około 60km i z tankiem wyjdzie + 30zł więc mi sie nie opłaca. Na razie kupię te 2 proszki Loveli co są w promocji w biedronce i zobaczymy

witam dziewczyny :)
My wczoraj zaczelismy prac ciuszki małej w loveli... i teraz sie susza, a ja wymiekam jak widze te melutkie ciuszki... nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku:) dzis pierzemy nastepna partie:)
No naprawdę są słodkie maluszkowe ciuszki. Ja nie mogę sie oprzeć zeby nie kupować, pranie może za miesiąc zacznę.

Ja dziś byłam na zakupach, zyskałam parę ubranek, kołderkę + ochraniacz zielona w kratkę i taką zabawkę na pałąk do wózka z zabawkami, jest prześliczna i zabawkę na rączkę.
Wiecie co dziś byłam w hurtowni dziecięcej w moim mieście i ceny mnie przeraziły, zostaje tylko allegro. Takie łóżeczko jak chcę kupić kosztuje 399zł i 100zł za materac, a na allegro łóżeczko razem z materacem za 373zł + 28 przesyłka. Więc i tak o wiele mniej. A o cenach pościeli i innych nie wspomnę już. Chociaż zobaczyłam jak wygląda wszystko teraz wezmę sie za allegro

reklama
Witam:)

Netgirl kurcza ja bym sie zdenerwowała jakby mi pies opsikał. Dzis nam materac do sypialni w koncu przywiezli, i kosztował wiecej niz łóżko:/ eh te ceny sa czasem zabojcze:/ Moze dzis juz sie w koncu wyspie:) Poszukaj na necie cos o czyszczeniu materacy napewno znajdziesz.

A my z moim K doszliśmy do wniosku ze nie bedziemy kupowac łóżeczka tylko poskładamy stare ktore ja miałam. Nio i K sie wział za to wczoraj i nawet nie wyglada zle (i tak chcemy je pomalowac na taki kolor jak mamy sypialnie-zielony) wiec moze sie ukryje to ze ma 18 lat....hehe. Nio ale mamy problem z materacem, oczywiscie jakby to bylo gdyby jakis problem nie wyniknał. Wiec lozko ma wymiary 55x115. Nie zeby nigdzie takich wymiarów mataraca nie bylo. Wiecie moze czy mozna zamówic w dzieciecym materace? Pewnie gdzieś bedzie mozna tylko pewnie wyjdzie drozej niz całe łóżeczko:/:baffled: eh:/

Mika (odgapiłam od netgirl a co sie bede-wszyscy beda wiedziec ze chodzi o Ciebie:) nio to faktycznie zakupy Ci sie udały:):) Kurde z tym lozeczkiem to same problemy. A ten wkład do łóżeczka tzn posciel widziałam na allegro i tez kolo 100zł:/ A łóżeczko na allegro widziałam za 280 z materacem wiec moze poszukaj jeszcze to moze cos znajdziesz korzystniejszego:) A TY masz juz spakowana torbe do spzitala?? Lub kupionbe rzeczy dla siebie?? Ja nawte nie wiem co mam kupić, masz moze jakaś liste:)???

buska

Do góry