reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

nie no u mnie to nikt się wtrącać nie będzie tyle że mama mieszka kawałek ode mnie i lipa z pomocą :/ bym wolała żeby bliżej mieszkała ... ale najwyżej 1 dnia przyjedzie i pomoże bo sama to chyba się jednak boje :-p jeszcze ja taka nie ogarnięta jestem :-p dopiero ostatnio się nauczyłam jak takiego malucha ubierać w sensie kiedy i jak jakie ciuszki :-p bo kaftaniki ja na śpiochy chciałam zakładać a pod śpiochy jeszcze body :-p no ale koleżanka wszystko wytłumaczyła :-p

a teraz robie sobie liste rzeczy które muszę kupić do szpitala dla siebie ... póki co mam stanik piżamę wkładki i mp4 :-p ... a co dalej ? :-p

reklama
Femme chyba jeszcze cos do picia i jakas przekaska :-)
niektorzy polecaja majtki jednorazowe ale ja nie mialam bo nie podobaly mi sie w dotyku:no: zapakuj sobie jeszcze druga pizame i szlafrok do torby ,bo gdbys tak przeciekala na pupie to bys paradowala z czerwona plama na pizamie:-p:laugh2: a tak to zawsze mozna sie przebrac albo zakryc :rofl2:

A co ubierania-czasami pod spiochy ubiera sie body jak jest zimno bo wkoncu lepiej zeby dziecko sobie fikalo nozkami niz bylo ciagle zawiniete w rozek czy kocyk :-p:tak:

witam. nie bylo mnie kilka dni ale poczytywalam was caly czas, tylko weny do pissania nie mialam.......FEMME ja to tez malo wiem, dlatego stwierdzilam ze zostane w domu jakies 2 tygodnie po porodzie, tu mi wynajmniej pomoga....a potem sie wyprowadze. kurde wlasanie tez musze kupic wszystko dla mnie, zastanawiam sie jaki szlafrok lepszy- welurowy czy ten drugi(ehhh...zapomnialam jak sie nazywa) taki gruby z mieciutkich włoskow:p , bo 5takiego calkiem zwyklego nie chce.... jak kupic top raz i dobrze

nom FEMMKA mam problema bo coś mi nie działa ...pisałam do administracji i jak narazie cicho sza!!!!napewno kup sobie jeszcze wkładki laktacyjne,podkłady poporodowe, i nom jeszcze co a i te majtki jednorazowe polecam ...ja je miałam i szczerze było mi wygodniej niż w zwykłych.....a i laktator też miałam ,płych do higieny intymnej dla położnic,koszule miałam 3,szlafrok i dwa ręczniki ,jeden najlepiej mieć ciemny a i taki ręczniki papierowe którymi wytrzesz się tam na dole po prysznicu,gumki do włosów,przybory toaletowe ,szlafrok .DZIEWCZYNY dacie sobie rade....ja jak przywiozłam oliwke to nie miała nawet 2 kg i nikt mi nie pomagał bo bał się że jej krzywde zrobi ....co innego trzymać swoje dziecko a co innego kogoś ,jak maleństwo się urodzi to wszystko robisz instynkownie,i wiesz co i jak !!!a poza tym jest przysłowie że matka własnemu dziecku krzywdy nie zrobi ,więc naprawde dacie rade a szczerze mówiąc to czasem ta pomoc kogoś jest taka natrętna że szok ,i będziecie chciały same robić wszystko !!!!

Olenka ja mam taki szlafrok z termofroty tylko z innej firymy !!WYPRZEDAŻ -50% !!! MIĘCIUTKI SZLAFROK ROZM.S-XL (441034096) - Aukcje internetowe Allegro
Jest swietny,niebieski kolor-ten na zdjeciu kolor jest jakis blady ja mam bardziej intensywniejszy i)mam go juz 4 lata ,uzywam go tylko jak ide do szpitala bo po domu chodze tylko z pizamie :-) ale i tak pralalam go czesto a wyglada jak nowy.... wiec ja Polecam :happy:

Ja musze sie porozgladac sie za pizama dwu czesciowa rozpinana do szpitala:sorry2:

POLNA a na jak długo mogą cię trzymać w szpitalu>/??i czy ta operacja jest bardzo poważna?????miałaś wcześniej przed porodem takie problemy??????

heehh mam bardzo podobny szlafrok i tez bardzo sobie chwale;)mam zielony:p
tylko jak ja kuppowalam to nie bylo z kapturem :(

ja tez nie weim jak to bedzie z ta pierwsza kapiela,...dziecko takie malutkie niezabardzo sie brudzi a.ja np nie wiem w czym je wykapac--niekrorzy maja jakies plyny do kapieli, inni zwykle mydla, a jeszze iny nalewaja do wodu troszke oliwki....i badz tu madra skoro kazdy radzi cos innego.:baffled::confused:

a dziecko to chyba bede ubierac caly czas w body i pajacyk bo innych kombinacji nie znam...:zawstydzona/y:

Oliwka czy powazna , hmmm wedlug mnie kazdy zabieg sercowy jest powazny ale lekarze mowia zeby sie nie martwic wiec nie mysle o tym - TERAZ , panikowac bede jak juz bede lezala na stole operacyjnym :-) :-D
a w szpitalu pewnie bede jakies 4-5 dni , przynajmniej tak mi sie wydaje ale nie wiem co tam wymysla :sorry2: moze beda chcieli tez zalatac ten przeciek to potrwa to dluzej - sama nie wiem :sorry2: a przed porodem to ja mialam ciagle problemy ale niewazne :nerd:

ja uciekam bo Ala rzuca we mnie kredkami :szok: :rofl2::laugh2:
Dojutra Mamuski :happy:;-)

reklama
ja robie liste i robie ... myślałam że większość rzeczy mam a tu proszę już ponad 20 na liście jest :-p szlafrok to ja mam taki misiowaty ... mięciusi :-p więc kupować już nie muszę :-p no i OLIWKA masz chyba rację że sami sobie damy radę :-) a jak coś to telefon i mama przyjedzie i pomoże :-)

Ale pocieszyłyście mnie że też macie takie problemy ... ja myślałam że tylko ja taka nie ogarnięta jestem ... :/

Do góry