reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jestem:):-) a dokladniej ----jestesmy:D

25 pazdziernika o godzinie 8 35 urodzilam coreczke :) waga 3 530 i 51 cm:)
dzis wypuscili nas ze szpitala -mala musila brac antybiotyk...bo wymaz mialam zly...teraz kornelka przyzwyczaja sie do swojego nowego lozeczka:) czy femme lub madzic lub oliwka sie rozdwoily??

Ostatnia edycja:
reklama
KASKA - tak myślałam że się rozpakowałaś :-) OLENKA wczoraj w nocy się rozpakowała :-) a ja i MADZIK jeszcze czekamy :dry: ... dawaj zdjęcia jakieś :-)

CHWILAMI - a który ty raz już to prawko zdajesz ? ... jej jak ja się ciesze że mi się udało za 1 razem ... współczuje tej bieganiny :-/ :dry:

Kaska gratulacje, tez tak czulam ze juz jestes po wszystkim, ale Ci zazdroszcze
Chwilami tak to jest z tym prawkiem powalone, ja z moim instruktorem zagadalam i wypisal mi zaswiadczenie na drugi dzien po oblanym egzaminie, a godziny wyjezdzilam przed nastepnym egzaminem i tylko 2, wiec mialam taniej, wiec pewnie u Ciebie tez sie tak da

Ale tu dzisiaj pusto ...
Kuba właśnie pojechał po jedzenie do kfc :-p a co :-p później nie będę mogła to teraz najem się świństw :-p

a i CHWILAMI nie wiem listopad taki smutny mi się wydaje :-p zresztą ja jestem z października i chciałam żeby Nina też była :-p ... no ale najważniejsze że też skorpion będzie :-p

Kaskanoprosze... spodziewałam sie :tak: gratulacje tylko zdjęć brakuje... ale wiem wiem, ja też tak od razu zdjęć nie wstawiłam (chyba :sorry2::dry:)
Chwilami nie powiem ci... ale ty teraz zdajesz to jak później mój M bedzie miał jakieś pytanie to do ciebie udeże :tak:
Mika współczuje... ty sie dziewczyno zadręczysz... a nie możesz tak bo Alan czuje napięcie...

Anam dzisiaj w kuchni z kanalizy wybiło :no::wściekła/y::szok::crazy::angry: fajki i kawa... a u mnie nikt kawy nie pije i w domu nie pali :angry::no::crazy::szok::wściekła/y: piep**eni sąsiedzi!!! nie dość że są głośno to jeszcze takie akcje... i meble kupione w styczniu całe zalane i nowa wykładzina!!! zaj**ać tylko!!!

Femme no dzisiał było 3 podejście :-) Kursze miałam zaraz przed egzaminem zaliczenie z ćwiczeń u ostrego doktorka i jak zaliczyłam to całe napięcie uleciało i na egzaminie byłam całkowicie rozluzowana i przez to poległam.

Mi też listopad kojarzy się z deprechą :baffled: Jak byłam mała to mi się lepiej kojarzył niż teraz :happy: Jak się mnie ludzie pytali w jakim miesiącu się urodziłam moją odpowiedzią było "kiedy liście spadają" :-D

Kasia strasznie współczuję :baffled: ja to bym pierw się poryczała a potem zamordowała tych sąsiadów :wściekła/y: Kurcze starych rzeczy szkoda a co dopiero nowych. Mam nadzieję, że chociaż nie capi bardzo bo wiem jaki smród może być z kanalizacji.

Kaska Gratuluje ;-):tak:

Femme jak bedziesz tylko cos wiedziala co z synkiem Olenki to napisz nam ;-)
Trzymam kicuki za Nich :tak:

Chwilami nastepnym razem zaliczysz :-)
a tak wogole prosze pomoz mi bo nie wiem jaki kupic cisnieniomierz :sorry2:
dobre sa takie na nadgarstki czy takie na ramieniu ?
najlepiej jakbys podala mi jakis link z paroma aparatami :-) najlepiej by bylo gdyby kosztowaly do 100 zl -gora 200 zl :sorry2:

ZRESZTA JAKBY KTORAS TEZ COS WIEDZIALA TO PROSZE DORACZCIE MI ;-):tak:

reklama
Polna

POMIAR CIŒNIENIA tutaj masz stornkę o ciśnieniomierzach.

Cechy dobrego ciśnieniomierza:

- został poddany walidacji (ma odpowiedni certyfikat),
- jest produkowany przez sprawdzoną firmę,
- elektroniczny ponieważ rtęciowy i zegarowy wymaga dobrego słuchu, rozróżniania tonów i praktyki,
- automatyczne naramienne zwłaszcza jeśli wyposażone są w system FUZZY LOGIC, czyli system sztucznej inteligencji pozwalający mierzyć ciśnienie nawet u osób z arytmią

"Jeśli chodzi o aparaty nadgarstkowe, to dedykowane są one raczej dla młodszych użytkowników, bez miażdżycy naczyń krwionośnych. Najlepiej porównać wynik pomiaru aparatu nadgarstkowego z naramiennym lub manualnym. Jeżeli wynik różni się mniej niż 10 mmHg, możemy śmiało zakupić "nadgarstek". Natomiast aparaty mierzące ciśnienie tętnicze na palcu, możemy kupić milusińskim do zabawy w doktora..."

Podobno chiński ciśnieniomierz manometrowy firmowany przez szwajcarskiego Microlife'a jest naprawdę niezły i to za cenę ok. 60-70 PLN. Podobnie polskie aparaty INCO.

NARAMIENNE
Tutaj jest z firmy Microlife ==> Cisnieniomierz Microlife automat+termometr- kurier (466370360) - Aukcje internetowe Allegro

Ciśnieniomierz OMRON M3 NIE W KOPERCIE NAJTANIEJ (469384638) - Aukcje internetowe Allegro

CIŚNIENIOMIERZ TECH-MED MÓWIĄCY ZAS+TERM GRATIS (468939092) - Aukcje internetowe Allegro

NADGARSTKOWE
Tutaj z Microlife ==> Cisnieniomierz Microlife nadgarstkowy-wys.kurierem (465031718) - Aukcje internetowe Allegro

JEDYNY NADGARSTKOWY CIŚNIENIOMIERZ Z FUNKCJĄ IHB (469766772) - Aukcje internetowe Allegro

Takie rzuciły mi sie w oczy na Allegro. Chyba wszystkie mają funkcję wykrywania arytmii. A wszystkie (jeśli dobrze pamiętam) mają atesty. Estetycznie wyglądają (jestem estetką i nie kupię czegoś co wizualnie mi się nie podoba :-)) i powinny być proste w użyciu. Wszystkie w przedziale cenowym 100-200zł ale chyba oscylują bliżej 200 niż 100zł :-D;-).

Do góry