reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo, mikus_a - Wszystkie sukieneczki są bardzo ładne :happy:

baska201 - Termin mam na 25 kwietnia wg OM, a według USG wyszło mi o 3 dni wcześniej :-p Nio oby było cieplutko.
To Ty w terminie urodziłaś? :-p
A ja uważam że Piątek 13-stego to szczesliwy dzien :-)

Asiowo - Dzięki :sorry2: Napewno będę się tu radzic :-p

Umi2 - Hahaha :-D Aha, psiego, to piesek ma dobrze co 2 miesiace nowa fryzurka, hehe.

Femme - O kurcze, to ładnie zdemolowaliście wyrko :-p
Po naprawieniu będzie trzeba sprawdzic czy juz sprawne :-p

reklama
Asiu dokladnie uwazam jak Ty.. ja mam siostre o 7 lat starsza i tez niby kontakt fajny ale nie zeby byl rewelacyjny jak by bylo miedzy nami 2 lata:tak:
ja to bym chciala zaczac sie starac w wakacje.. ale watpie, ze wyjdzie cos z tego - brak kasy.. ahh i martwi mnie to, ze bedzie duza roznica wieku.. a do tego Adam strasznie chce syna(ja tez bym chciala) ale mam przeczucie, ze bede miala corke i tez bym tak wolala..:tak::-)
Mikusia a Ty napewno zmienisz zdanie - zoabczysz:-) Drugi dzidzius bedzie inny niz Julka wiec pomysl sobie, ze bedzie jej przecienstwem:-)
Dorom urodzilam w terminie, bo moj lekarz bral do szpitala w dzien terminu na wywolanie.. tak to nie wiem, czy bym urodzila w terminie.. cala ciaza zagrozona a potem Lena nie chciala wychodzic:-)

Ostatnia edycja:
Olena... a jak czesto musisz karmic malenstwo? karmisz piersia tak? Ja zaczynałam od jabłuszka, w ogole zaczełam od owocków typu jabłko, gruszka, banan, dynia (to owoc czy warzywo:confused:) marchewka często zapiera, a w ogole widziałam, ze mała głodna to wprowadziłam kaszke... wiec spróbuj do mleczka dodwac np, kleiku albo kaszki...

Basiu... mi juz jest wszystko jedno czy synek czy 2 córa... wiadomo ze wolałabym syna, ale nawet mój mąż stwierdził, ze chciał 2 córke, bo miałby 3 kobitki do kochania...
chciałabym, zeby nam sie udało... ejj, to moze obie pochodzimy sobie z brzuszkami??;)

Mikus... to wrednie zycze wam wpadki:-D

Darom... swietny masz termin na poród, idealny:tak: do zimy dzidzius juz bedzie duzy, a musze przyznac, ze dla mnie zima jest uciążliwa z małą... wózkiem ciezko jezdzic, a na sanki jeszcze chyba za wczesnie, bo mała sie jeszcze kiwa przy siedzeniu... :zawstydzona/y: mimo tego, ze jeszcze nie zaliczyłam wizyty na stoku w tym sezonie tesknie za wiosna...:zawstydzona/y:

Asiowo - ja karmię dość często, mała waży już ponad 6400gram i rośnie jak na drożdżach. A te jabłuszko to gotowane? dzięki za pomoc

ale naskrobałyście..
Ja miałam kilka godz wrażeń.. Przyszła do mnie koleżanka a w między czasie położna (co jakiś czas do 1roku przychodzi).. No i już większość rzeczy mogę małemu zacząć wprowadzać do diety.. Dziś mu dałam zupkę z warzywami i indykiem i chyba mu smakowało bo sam otwierał buźkę. A niedawno zasnął przed tv jak oglądaliśmy z koleżanką płytę z wesela siostry męża. Niedługo pora karmienia więc pewnie długo nie pośpi..

femme fatal no łóżko nieźle rozwaliliście. Zeby nie Twoja @ to bym pomyślała że braciszka Nince zmajstrować chcieliście..
A swoją drogą ten Twój Kuba to niezłe ciacho..

mikus_a sukieneczka chyba ta czerwona ładniejsza.

Co do karmienia to ja też uważam że bardziej polega ono na współpracy matki i dziecka. Choć psychika i wsparcie bliskich też są bardzo ważne..

BlackWizard dziwna jesteś bo przecież termin OM z tego co pamiętam masz na 20stycznia. To dlaczego 15 na wywoływanie idziesz?? I nie wprowadzaj dziewczyn w błąd bo one myślą że Ty już naprawdę dawno po terminie jesteś.
A wózek beż dziecka to każdy fajnie jeździ. A jak już tam masz maleństwo to nie każddy jest taki fajny.

madzik1388 trzymam kicuki żeby małej szybko te kolki i bóle brzuszka przeszły, bo to najgorsze jest..

Asiowo podziwiam cię że już byś chciała drugiego dzieciaczka..

Ostatnia edycja:
Asiowo - ja karmię dość często, mała waży już ponad 6400gram i rośnie jak na drożdżach. A te jabłuszko to gotowane? dzięki za pomoc

Ja dawałam zwykłe... skrobałam z jabłuszka ten mus i wcinała...:tak: pozniej jak mała jadła juz wiecej poszłam na łatwizne i kupowałam słoiczki...:tak:wczoraj dałam małej zmiksowaną gruszkę... ten normalną nie gotowaną... nie wiem jak inne dziewczyny robią:confused:gotujecie?

AdiLea a nie wiem bo jak tylko zobaczylam ten ciezarek przymocowany to przelaczylam na inny kanal :-D:szok::-D

Basia a tak skakalam po kanalach i zainteresowal mnie tytul :-):-D

A ja dziewczyny chcialabym juz drugiego bobaska ale zdrowy rozsadek mi mowi ze mam czekac az sie wszystko wygoii po zabiegu :sorry2:
Trudno wszystko na to wyglada ze Ala bedzie miala rodzenstwo jak wybija Jej 4 latka :blink:

Ewi a ja zapomnialam przedtem sie zapytac - planujecie jakies urodzinki dla Justynki ?:happy:

Asiu no zobaczymy z tymi brzuszkami:tak: fajnie by bylo:-)
Co do owocow to ja robie tak ajk Ty, tzn robilam, bo teraz Lena sama gryzie sobie:-)
Mikusa zobaczysz sama,ze przyjdzie taki moment ze sama zapragniesz maluszka:tak:

reklama
galarecia jakos czesto do Ciebie polozna przychodzi, u mnie byla tylko razKurcze tak sobie planujecie malenstwa, a mi jakos tak sie mani drugie(o ile bedziemy chcieli) za jakies 4-5 lat, tak nam mala daje popalic z tymi kolkami, ze jakos nam sie nie spieszy za drugim bobasem, w ogole sie zastanawiamy czy chcemy drugie

Do góry