reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Fakt,że rodzice powinni uświadamiać dzieci w sprawach seksu,ale i tak nie powstrzymają ich przed tym by tego nie robiły ani nie zmuszą do zabezpieczania się.Nawet jeśli w domu nie rozmawia się o seksie to i tak 16 letnie osoby mają pojęcie o antykoncepcji i o tym czym grozi seks bez zabezpieczenia!Są książki,gazety,lekcje WDŻ w szkołach,a nawet na biologii uczymy się o zapłodnieniu.Nikt mi nie powie,że 16 latki nie mają pojęcia o antykoncepcji,bo rodzice ich nie uświadomili.A czy dzieciaki,którym rodzice tłumaczą takie rzeczy nie współżyją ze sobą?Albo zawsze się zabezpieczają?Raczej nie.Rodzice mogą stawać na głowie,a dziecka i tak do końca nie upilnują.I w drugą stronę-rodzice nie koniecznie muszą rozmawiać z dzieckiem o seksie żeby miało one pojęcie na ten temat.

reklama
Ja jestem przerazona jak sobie poradze, ale co tam, w styczniu bede sie martwic:-D

Black... ja bym chciała syna - Jasia:-) A mąż często mówi, ze chce drugą taką córę jak Paulinka - Małgosię:-)
A ja tak mysle, ze mi tam wszystko jedno, byle by było zdrowe...
Jak bedzie 2 dziewczynka to przynajmniej nie bedzie problemu by miały wspolny pokój:-D

No właśnie z drugą dziewczynką był by mniejszy problem - ciuszki czy wszystkie różowe rzeczy jakich Julka ma pełno :-D odziedziczyła by jej siostrzyczka. Ja na razie imienia w razie gdyby była siostrzyczka wymyślonego nie mam. Wiem tylko, że jak będzie synek to Dawid :-)

Asiowo, BlackWizard widzę, że Wam się pareczki marzą:) super:) dzieciaczki bedą miały się w przyszłości z kim bawić i rozrabiać:) a co do różowych ciuszków to kto powiedział, że chłopcy w różu nie mogą chodzić??:p nie muwie o sukieneczkach, ale o koszuleczkach:p:) mali przystojni mężczyźni:):p

No Black . faktycznie zazdroszcze Ci tej determinacji . ;)
Jak ja sobie pomyśle, ze teraz zaraz miałabym biegać kolejne 9 miesięcy z brzuszkiem to aajj.! ;)
Choć faktycznie, troszkę szkoda mi będzie tego mojego balonika x.d
A kochana ile Ty masz latek, że tak niedyskretnie zapytam ;)

Black mi też się marzy Dawidek jakbyśmy kidyś chłopca mieli:tak::-D

tak swoją drogą to mi się też parka marzy:-) ale ja powinnam odczekać z następną ciążą 2 lata bo cesarke miałam, jak wcześniej się zdarzy to ryzyko jest:-( i ponoć nie powinno się mieć więcej jak trójkę:dry: Ale znm babkę co niedawno rodziła 12 dziecko :szok:z czego żyje 9:-(, i ma się bardzo dobrze:tak: jeden z jej synów jest w moim wieku i chodził ze mną do klasy, biedna rodzina a jakoś sobie radzą:tak:

Olena-
A dlaczego miałaś cc? Ja też miałam mi lekarz mówił,ze przez rok nie powinnam zchodzić w ciąże.... Sam mówił że zna kobietę która miał 9 cc i wszystko jest okay. Oczywiście nie jest to dobre ,ale zdarza się... Ponoc najlepiej mieć właśne troje... U mnie w gre wchodzi tylko cesarka....:zawstydzona/y: w sumie zawsze marzyła mi się trójka dzieci:-p

Black... Ja z ubrankami nie mam żadnego problemu:tak: Nie lubie rózowego koloru i nie kupowałam duzo takich ciuszków:-p Będę mieć pewnie jeszcze ubranka po kuzynce Paulinki, która skonczyła 2 miesiace:tak: i ciotka zbiera dla nas ciuszki,a ona ma 2 synów:tak:
Jedynie bede musiała kupic 2 łozeczko, bo Paulinka jeszcze bedzie za mała, zeby ja przeniesc do duzego łozka..., ale kupie uzywane łozeczko, bo przeciez bedzie potrzebne tylko przez chwile:tak: wiec w zasadzie będę potrzebować tylko na pampersy i chusteczki, bo mam nadzieje uda mi sie wykarmic 2 dziecko jak Paulinke:tak:

Layla daj później znać co ci lekarz powiedział

no więc wszystko jest ok,puchniecie nóg to nic złego,ale twarzy swiadczy o tym ze woda sie w organizmie zatrzymauje i to ponoc znak porodu w ciagu paru dni. kłykcin nie mam, Maluch ma juz główke baaardzo nisko,szyjka gotowa do porodu,łożysko dojrzałe, miednica super,do porodu naturalnego

czyli w ktorym tyg? jak z synem chodzilam w ciazy to w 36 tygodniu wazyl ok 2500 urodzilam w 41 tygodniu i wazyl 4500

koniec 36 tygodnia...lekarka mówiła ze wg niej ciaza jest młodsza albo mniejsza i przez to mi termin przesuneła...

Layla- możesz być mile zaskoczona Twój synek może wyskoczyć z wagą np 3,5bądź nawet 4 kg Nigdy nic nie wiadomo... Mojej siostrze sam ordynator powiedział przy usg ,że córeczka waży ponad 4 kg około 4,5kg.... Także proszę przygotować się na duzy wysiłek, a urodziła się o wadze 2,8 kg także wiesz różnie to bywa

własnie duzo osob mi to mówi,ale ja chce zdrowego malucha;) i zeby poczekał do 12,bo wtedy mam egzamin ustny;p

Layla ja miałam 121 cm w brzuchu A Julka miała 4400 wagi, ale nigdy nic nie wiadomo, może być i tak że Twój dzidziuś będzie duży

zobaczymy;)

reklama
pola997 to jest dłuższa historia, ale mam czas więc opiszę:-) Mi wody odeszły w poniedziałek wieczorem 15 września, ale nie miałam skurczy ani rozwarcia, a kroplówkę na wywołanie dali mi dopiero w środę rano 17 września, po 11 godzinach zwykłego porodu z brzuszno krzyżowymi bólami, podjęli szybko decyzję o cesarskim cięciu, bo już byłam za długo bez wód płodowych i mała mogłaby się udusić.:zawstydzona/y: pół godziny później Zuzanka była już na świecie:tak::-D

Do góry