reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam.
Wygląda na to,że po wczorajszym wypadku wszystko w porządku. Nic mnie później nie bolało, a mały ruszał się jak zwykle, dziś też wszystko normalnie. Dziękuje za wsparcie i dobrą radę. Strasznie się wystraszyłam. Teraz naprawdę uważam na brzuch. Ale to nie takie proste. Dziś nawet babcia w sklepie gratulowała mi bliźniaków...heh...Rzeczywiście strasznie wysunięty mam brzuch do przodu, aż jakoś nie pasuje do mnie.
Jutro odjeżdża moja mama- i znów zacznę niespokojnie sypiać,bo w nocy jestem sama:(

to moje piciechy

Załączniki

• masły.jpg
    masły.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 45
  • P1140078.jpg
    P1140078.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 49
A więc coś więcej o mnie;-)
Obecnie mieszkam w Norwegii, mój chłopak jest łotyszem i dzidzuś był planowany. Bardzo cieszyliśmy się gdy zaszłam w ciąże i bardzo nie możemy doczekac się aż synek się urodzi. Póki co wszystko z moją ciąża i synkiem przebiega normalnie i mam nadzieję, że tak będzie do końca.

lenka87 a wiesz ile Twój maluch waży? kurcze jak ja mówie ze Igor sie urodził 3140 to słysze-taki mały? nosz kurcze,jaki on mały...

EWI44 fajowe maluchy:)

Lena_no o Ty tez synka masz:) same chłopaki,no mówie Wam;)

STEPELEK Fajne prezenty Klaudia dostała.
LENKA Super że dobrze się czujesz. I że wszystko w porządku.
LENA NO Fajnie że dzidzia planowana i że oboje się cieszycie z tego malenstwa. Życzę powodzenia żeby tak było dalej. :-)
a Justynce jakoś rączka spuchla. Nie wiem czy to komar ja ugryzl czy coś innego ale trochę się drapala w te miejsce. Najgorzej że sobota jest bo normalnie nie można się dostać do lekarza.

Witam:-)

Black- to się cieszę,że wszytko ok, ale tak czułam:* Tylko Ty tam uważaj na siebie...

panistepelek- Wszystkiego najlepszego dla Twojej córci. Niech zdrowo rośnie!!! Buziaki dla Was:tak:

Layla- Mój urodził się 3050 , dla mnie był wielkoludem:-p Learze mi mówili, że do 3 kg nie dobije, tak z 2,5 kg będzie. A tu proszę:tak:;-) Czemu Mały , tylko drobniutki ;-) pokarm ściągaj. Nie dużo,ale dopóki poczujesz ulgę. Mi to pomagało.I to bardzo

kolia-
Ale ten Twój Syn jest słodki:tak: Kiedy mój tak będzie siedział ładnie:confused: ;-)

Magda- no,no Łucja to kandydatka na pierwszą dziewczynę dla mojego Ludwika, taka ładna. Natychmiast by się zakochał:-p hehe:-p:-) Ładna:tak:

Ewi- Witaj po nieobecności :tak: Dzieciaki Kochane, zresztą jak wszystkie małe dzieci. Jejku ja chcę kolejnego maluszka:szok:

Lena- Witam cię i ja:-)

Kurcze dziś wieczór panieński. Gdymysmy mieszkały gdzieś w mairę blisko, to Wszystkie Was bym zaprosiła. ;-):tak: I byśmy troszkę się odstresowały. hehe:-p Grzesiek zabiera młodego do siebie. Nie wiem jak wytrzymam bez niego. Odkąd się urodził nie spał beze mnie:-( Mój Kochany synek, będzie tęsknił za mamusią:-(

witajce:-)
nareszcie mam troche czasu, aby opublikować ten przepis dla Was, ale najpierw...
Lena no witam Cię serdecznie i gratuluje synusia (sami chłopcy teraz się tu rodzić będą...jak Wy to zrobiłyście:confused::-p) macie już wybrane imię dla Kruszynki??
Maagda Łucja baaardzo ładna! piękne ma oczka. po Tobie??:-)
kolia ale ten Twój Miki fajny jest:tak: fajnie sobie piszczy. Niech rośnie zdrowy
EWI44 oj to uważaj teraz na siebie....napewno musi bardzo boleć....biedactwo:-( a dzieciaczki masz śliczne i takie już duże:-)
Layla yhy....o skoro masz chęć to pewnie już niedługo bedziecie szaleć z mężusiem:-p nie uważam, żeby waga Igorka była mała. taka w sam raz. w porównani ze mną jak się urodziłam(2440:szok:) to z niego spory chłop był:tak:
lenka87 babcie to zawsze muszą swoje zdanie wtrącić:-p napewno brzusiu Ci pasuje:)
panistepelek prezęty śliczne Klaudia otrzymała:tak:
pola997 miłej zabawy życzę. małęmu napewno bedzie dobrze z Twoim Grzesiem;-)
a oto przepis na CIASTO Z OWOCAMI I BISZKOPTAMI
BISZKOPT:
6 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. na wierzch pójdą biszkopty z marmuladą(dżemem)
PRZYGOTOWANIE: jajka w całości ubijać i po powstaniu takiej piany dodać cukier, dalej ubijać, aż do dokładnego zmieszania. Mąke, proszek do pieczenia i kakao zmieszać i przesypywać przez sitko do jajek z cukrem. dokłądnie wymieszać i wylać na blachę. na tak gotowe ciasto układamy okrągłe biszkopty posmarowane marmoladą i sklejone razem. pieczemy biszkopt ok 20, 25 min
po upieczeniu jeśli chcecie mieć wyraźniejszy smak ciasta to można rozpuścić troche wódki i skropić ciasto a równie dobrze można dodać troche alkoholu do masy.
po ostygnięciu wyjmujemy ciasto, forme wykładamy folią i kładziemy spowrotem ciasto. na to idzie masa budyniowa(ja gotuje budyń waniliowy lub śmietankowy i po ostygnięciu ucieram kostę margaryny dodając po trochę zimnego budyniu i trochę cukru pudru do smaku) to ucieramy na puszystą masę i wykładamy na ciasto. kroimy np. brzoskwinie(lub inne owoce) i układamy na wierzchu masy. następnie już przestudzoną galartetkę wlewamy na ciasto i chłodzimy.
gotowe i życzę smacznego. naprawde to proste jest:-) WSTAWIŁABYM WAM ZDJĘCIE ALE SZCZERZE TO NIE WIEM JAK:(:(:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry