reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam ponownie ;) Dziękuje Wszystkim dziewczynom za słowa otuchy....Wczoraj nabrałam wiary w siebie i postanowiłam pokazać test ciążowy swoim rodzicom i rodzicom Ł.Nie było aż tak źle....Najpierw to był szok...wiadomo...Ale niedługo później już zaczęły się plany , miłe słowa i niesamowita troska....Zwłaszcza teściowie strasznie się mną zatroszczyli...A dziś idę do lekarza :szok: Trochę się boję bo chciałabym żeby wszystko było w porządku ;) No i chyba ta ciąża to jednak 100 %... Wkońcu brak miesiączki się przedłuża...bólów brzucha nie mam takich jak co miesiąc przed @ i ten test.... W dodatku dziś jakoś rano mnie muliło i nie dałam rady zjeść sniadania... Może to za wczas ale wkońcu nie wiem kiedy dzidzia dokłądnie się poczęła więc może być już około miesiąca:-) A do 3 miesięcy takie nudności i wymioty to chyba normalne...No cóż mam powiedzieć...Ogólnie poinformowanie rodziny wyszło bardzo pozytywnie...Jestem szczęśliwa ;]

reklama
Witam nadal 2w1.
Skurcze miałam od 19 do około 2 w nocy. Potem zasnęłam i narazie od rana jest ok. Podejrzewam już teraz,że to są przepowiadające. Po tej wizycie w szpitalu- gdzie robili ktg i nic nie było. Choć teraz są coraz boleśniejsze. Czuje,że na dniach urodzę. Ale może to i dobrze,ze boli-bo może urodzę sama. Nie chciałabym dostać kroplówki, czy zastrzyków. Troszkę się napatrzyłam w szpitalu. I te dziewczyny,które miały skurcze same od siebie- dużo mniej cierpiały.
Kurcze,ale jak pomyślę,że to może trwać parę dni, być tak częste....co to za sprawiedliwość- cieszymy się,że 9 miesięcy nie mamy okresu- a potem bóle przed porodem i krwanienie po.
Och...jak miło było przeżywać ciąże:) będzie mi tego brakowało

Dziękuję bardzo za życzenia Rocznicowe, R jednak wczoraj nie pojechał w trase bo towaru mu nie zrobili, i był w domu, gadaliśmy ze sobą ale i tak te słowa z kłótni wisiały nam nad głowami, na domiar złego Zuza spadła nam z tapczanu:-( na szczęście upadła szczęśliwie i nic jej nie jest, ale serce mi stanęło i myślałam że mi pęknie z bólu. Brzuch mnie boli jak na @ ale jeszczenie dostałam, ale lekarz i test twierdzi że w ciąży nie jestem, a @ już 2 miesiące nie mam.
MAM JEDNĄ DOBRĄ WIADOMOŚĆ:tak: ZUZI PRZEBIŁ SIĘ DRUGI ZĄBEK, PRAWA DOLNA JEDYNECZKA:-D
AdiLea moja Zuzia też najchętniej przy mamie z cycusiem w buzi zasypisa:tak: mam pytanie, wiesz może jak w wiadomości się zdjęcie dodaje?? Bo chciałam wkleić w wiadomość ale nie wiem jak:zawstydzona/y:
lenka87 kochana w takim razie trzymaj się cieplutko, mam nadzieję że się lepiej poczujesz:tak:
dorom5 ja np cały czas cycusiem karmie, a zuzka ma 8 miesięcy, oczywiście daje też już inne jedzenie, ale cycuś to podstawa, więc zdrowo jedz, dużo pij, i nie stresuj się za dużo a mleczka raczej ci nie zabraknie:tak:

Olena najlepsze zyczenia rocznicowe! ja mam dzisiaj 3 i 4 rocznice slubu :D no i ja od kilku dni malej daje juz mleko modyfikowane - zakonczylismy przygode z cyckiem, wiem ze to dziwnie zabrzmi ale ciesze sie z tego jak nie wiem :)

lenka...jeszcze troche musisz sie pomeczyc a pozniej bedzie tylko lepiej...nie wiem wlasnie jak to jest...czy faktycznie jak porod sam sie zacznie to mniej boli (?) 2 razy mi wywolywali wiec niestety nie mam porownania... :|

Agus super ze rodzice tak dobrze to przyjeli, teraz to tylko cieszyc sie i czekac na malenstwo :)

Adilea ojj mi ciezko w nocy wstawac robic..ale wole juz to szczerze mowiac...8,5 miesiaca karmienia mi wystarcza absolutnie....spojrzalam na twoje suwaczki hihi i nie wiem czy zwrocilas uwage ze Twoje malenstwo ma prawie dokladnie tyle ile brakuje ci do 20 urodzin :D

AdiLea i KingaMZ ja również bardzo się ciesze że się układa ;)
Nie wiem czy wierzycie dziewczyny we wróżby i przeznaczenie..ale jakieś 2 lata temu zrobiłam sobie wróżbę dotyczącą wieku kiedy się do ślubu idzie...Trzeba była obrączke maczać w wodzie i ona stukała ileś tam razy o brzeg szklanki..z niedowierzaniem robiłam to kilka razy... i wyszło mi że bede miała 19 lat...Wtedy w to nie wierzyłam ale dziś doszłam do wniosku że coś w tym jest i że ktoś czuwa nad naszym życiem...Wszystko może być z góry ustalone więc nie przejmuje się już bynajmniej czyjąś krytyką...Tak samo jest pewna wróżba o płci dziecka....w mojej rodzinie każdemu się to sprawdza...Obrączkę wiesza się na sznurku stawia nad lewą dłonią ..spuszcza trzy razy między kciukiem a innymi palcami i pozostawia nad dłonią..Jeśli bedzie się krecić w kółko to dziewczynka jeśli w kreskę to chłopak...I tak kilka razy do póki nie stanie..Mi wyszła dwójka dzieciaków;) Najpierw chłopak potem dziewczynka ;] Sprawdzcie same ...jest to dość ciekawe ponieważ większości osób wychodzi ;];-)

Witam

lenka, a ja myślaam,że ty już dawno rozpakowana:-D ale już ladfa chwila, a będziesz:tak: Czekamy z niecierpliwością.

Agus- dobrze ,że zebraaś się na odwagę.... Jak test wyszed pozytywny to ciąża raczej na pewno:tak: Także czekaj tylko na potwierdzenie od lekarza:-)

Adilea- My też dziś na szczepienie.... Mam nadzieję,że będzie okay:tak:

Wklejam zdjęcia mojej córeczki, a przynajmniej próbuje:-D

Załączniki

• DSC02824.jpg
    DSC02824.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC02844.jpg
    DSC02844.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC02850.jpg
    DSC02850.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 33
Witam :-)

Zanami super nocka, Julka po wieczornym spacerku nad morzem spała do 10.30. Już dawno się tak nie wyspałam ;-)
Grzesiek dostał wypowiedzenie z pracy, do dzisiaj ma przymusowy urlop, zobaczymy co będzie dalej. Ale ma już kilka ofert zapewnionych w razie czego. A za rok wyjeżdzamy do Norwegii więc będę z Wami najprawdopodobniej jeszcze tylko przez rok, no chyba że będziemy mieli tam internet ;-) No to tyle jeśli chodzi o zmiany u mnie :-)

Olena gratuluję ząbka, a zdjęcia córci śliczne :-)

Lenka
a Ty się jeszcze męczysz? No to życzę Ci łatwego porodu ;-)

AdiLea
jak po szczepieniu? Ile Hanka waży? My jedziemy za tydzień i strasznie ciekawa wagi jestem. Na ostatnim ważyła mi 6810. A że teraz mało je przez ząbki to nie wiem jak będzie.

reklama
Black- w norwegii to zimno;-) Z jednej strony fajnie jak się jedzie za granicę z Małymi dziećmi bo sie języka nauczą:tak: Ale ja zawsze chciałam mieszkać w polsce, straznie się przywiązuję(taka moja wada:-D) a Ty jak się czujesz??? Brzuszek rośnie???;-)

Olena- Zuzka śliczna :)

Do góry