reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi2 Twój tez płacze przy kupce? mój tak samo...tylko wtedy jest niespokojny no i czasem jak głodny...a tak zero,tez mnie budzi w nocy 2 razy, tylko dzis sie meczył biedak wiec spał ze mna w łózku,bo mogłam mu brzuch masowac,męża mało z łózka nie zrzuciłam.

reklama
Layla Mój płacze bo ma biegunke od soboty i wszystko mu sie tam obtarło :-( tak to z kupka najmniejszych problemów nie miałam bo zawsze dostawał rumianek i koperek. Oby te leki dla twojego synka pomogły bo niestety wiem jak to jest nieprzyjemnie patrzec na ból własnego malenstwa

layla a dlaczego masz nie moc? jest tam kofeina ale smarujesz sie w okolicach pasa czy nizej..w zaden sposob sie to nie dostaje do mleka. Kanaliki mleczne sa czyms oddzielnym od obiegu krwi wiec nie ma szans na dostanie sie do mleka..dopiero jakbys sie napila kawy to wtedy...mozesz nawet kremu do biustu uzywac, bylebys nie smarowala brodawek zeby dziecko do buzi nie wzielo.(oczywiscie trzeba czytac opakowania bo np krem do biustu firmy ziaja jest dla mnie rewelacjny ale tam jest napisane ze nie wolno go karmiacym....) wiec uzywalam kremu do biustu daxa i tez bylam zadowolona :) mimo iz moj biust nie wroci do czasow nastoletnosci, czyli wygladu z przed pierwszej ciazy...tylko operacja by mi pomogla hehehe ;P

Black no to fajnie ze sie dobrze czujesz, zadnych mdlosci? wymiotow? innych nie-fajnych spraw? powiem ci ze mi lekarka od razu powiedziala ze jesli zel nie pomaga to podac nurofen czy cos i nie meczyc dziecka bo to nie ma sensu....nam wlasnie dwojka u gory wyszla. Wiem ze sie martwisz ze ona nie je ale naprawde nadrobi jak juz wyjdzie zabek i nie bedzie jej bolalo dziaslo....w koncu jakby nas tak bolalo to tez nie chcialybysmy jesc prawda? U mnie to samo jest z jedzeniem jak wychodza zeby....

magda ja nie wytrwalam w 6 hehehe mimo iz widzialam efekty...cwiczac ja w konsekwencji jak dostalam okres to nie dosc ze taki bole mialam ze myslalam ze zejde to lalo sie ze mnie jak z kranu, przestalam cwiczyc..juz sie do nie powtorzylo. Tutaj na forum czytalam ze innym dziewczynom tez sie to przydazylo cwiczac ta 6....ciekawe czemu tak to jest? :|

a z komsetykow to polecilabym jeszcze te antyperspiranty nowe co wyszly garniera - mineralne....jak dla mnie bardzo dobre. Po tych innych to zawsze mnie wszystko swedzialo i w porownaniu do tego to tamte mniej skuteczne byly... :)

Ostatnia edycja:
Witam:tak:

umi- mój też miał rozwolnienie, to zakazali mi karmić piersią i podaje od tamtem pory bebilon pepti... Tylko u Nas te bieguknki były straszne... No i trwały ok miesiąca.... Ale Kochana idż do lekarza :tak: Tylko uważaj żebyś nie przesadziła z tym odchudzaniem....Jeszcze jak masz anemię. Lepiej ćwiczyć ,a jeść normalnie.

Layla-
ja podawałam małemu Debridat na boleści brzuszka. Troszkę pomagało. Tylko razem z tym dostawał esputicon i bio gaye. Dało efekty. Ja miałam straszny brzuch po cc. Smarowałam się mustelą poporodową i naprawdę super! Regularnie smarowałam i najważniejsze, ta skóra się wciągneła:tak: Mogę polecić.

KingaMZ- mówiśz,że te antyprspiranty są dobre:-p? Nie pocisz się??? Ja nie wielu nie mogę używać bo właśnie swędzi:baffled: Jak sie nazywają?

Magda- ja pracuje jako kelnerka tzn. np w sobotę było wesele i tam obsługiwałam,myłam naczynia itp:-p

umi2 po CC już ćwiczyłaś ? :szok: ja też jestem po CC i nie wyobrażam sobie jak miałabym ćwiczyć :-p ten mój brzuch strasznie mnie denerwuje! chciałabym się go jak najszybciej pozbyć, ale ból jak na razie nie pozwala na ćwiczenia. Dzisiaj idę do ginekologa to zapytam kiedy mogę zacząć ćwiczyć :-)

pola997 mówisz, że mustela pomaga ? a jaki czas po porodzie zaczęłaś się smarować ? mam nadzieję, że mi jeszcze coś na ten brzuch pomoże..

Zuzia ma problemy z kupką. Męczy się przy bardzo, bo nie może się wypróżnić. Robi się cała czerwona i bardzo "stęka" a i tak nic z tego nie wychodzi. Wczoraj pomasowałam jej brzuszek to w końcu jej się udało. Dzisiaj dostała rumianek, chociaż za bardzo nie chciała go pić :-( Co mogę zrobić, żeby jej pomóc? Widzę jak strasznie się meczy.. jak nie śpi to ciągle płacze

bezsenna - a moge spytać, ile byłaś ze swoim Ex?
Dobrze, ze podjelas ta decyzje w miare w czasie, na poczatku ciazy... mi jest trudno podjac teraz jakakolwiek decyzje. Nie ukladalo sie nam juz wczesniej, i w najgorszym momencie pojawila sie ciaza.. teraz jestem w 6stym miesiacu i wiem, ze muszę wkoncu coś zrobić, bo chyba lepiej teraz niz jak dziecko bedzie juz na swiecie.. jednak jest bardzo ciezko, mimo wszystkich przykrosci rozstac sie po 3,5 roku... :(

panistepelek - coś wiem, na ten temat nie rozstawania się, jeszcze wtedy kiedy byla taka mozliwosc, dobry moment.. ale jednak nie, i ciezko powiedziec dlaczego sie tego nie zrobilo..

Umi2, Layla - Buziaki dla Waszych Maluszków, żeby się czuły jak najlepiej i miały jak najmniej problemików.

Ostatnia edycja:
Asheara co do zdjęcia brzuszka, które wstawiłaś to nie wydaję mi się, żebyś w 20tc mogła mieć taki brzuch.... :no::no::no:

Dziewczyny przypomnijcie sobie jak to było u Was. Przecież po 20tyg brzuszek tak naprawdę dopiero robi się okrąglutki.... :eek::eek::eek:

Asheara co do zdjęcia brzuszka, które wstawiłaś to nie wydaję mi się, żebyś w 20tc mogła mieć taki brzuch.... :no::no::no:

Dziewczyny przypomnijcie sobie jak to było u Was. Przecież po 20tyg brzuszek tak naprawdę dopiero robi się okrąglutki.... :eek::eek::eek:

w 23tc :s jednak wszystkie kalendarze pokazują 24tc.
A jednak mam ^.- Przecież to mój brzuszek.. :eek: jak nie wierzysz mogę Ci wysłać na privie to samo zdjęcie, tylko całej sylwetki, a na forum pażdziernikówek w temacie ''galeria brzuszkow'' jest jeszcze jedno moje zdjecie, w sukience ;-) pozdro!

reklama
Layla co do tego co mówił Twój mąż, że będzie jak wszyscy faceci, że nie ruszy palcem itd... to myślę, że nie wie co mówi.. Ty na pewno sama byś sobie poradziła, a faceci chyba zazwyczaj pomagają swoim kobietom przy dzieciach.
Mój chłopak zawsze w nocy wstaje jak Zuzia się obudzi, przebiera jej pampersa, przynosi mi ją do łóżka, żebym ją nakarmiła, później jak już zje, to zanosi ją do łóżeczka :tak: Poza tym prawie codziennie kąpie małą :-p Taki kochany ten mój Przemek :tak:;-)

Do góry