reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ciekawe co byście gadały jakby wam sie tak przytrafiło:confused: Kazdy tak gada ja o tym nie mysle ja o tym nie mysle a jakbyscie sie tak na maksa zakochały w chłopaku w takim wieku i by was prosił o to to ciekawe co byscie powiedziały:-p Zresztą pare lat temu było inaczej... Nie gadało sie o seksie w tak młodym wieku teraz piszą w tych gazetach dla nastolatek o seksie i takich bzdurach wiec nie dziwie sie ze coiraz wiecej takich młodziutkich matek jest w polsce (i nie tylko)

reklama
Truskawka wiesz co bym powiedziala - czekaj , po slubie Kochany :-p:-D

sluchaj moje zdanie jest takie - jezeli dziewczyna idzie z chlopakiem do lozka w wieku 15 lat to chyba swiadczy o wychowaniu rodzicow , wszyscy rodzice mysla ..o bo Nasza coreczka ma pierwszego chlopaka , jacy szczesliwi , zaczyna dorastac napewno stara panna nie zostanie skoro juz teraz ma chlopaka itp :sorry2: ale jednak chyba to jest jakis sygnal ze skoro w takim wieku umawia z chlopakiem to powinni z Nia porozmawiac i wiecej uwagi Jej poswiecac :sorry2:
Nie mowie bo ja tez wpadlam w wieku 19 lat no ale jednak mialam ukonczona szkole srednia i bylam owiele lepszej sytuacji niz gimnazjalistka :sorry2:

ewela (^^,) ja mieszkam w małej miejscowości i pierwszymi osobami, które zaczęły opowiadać ludziom o mojej ciąży były małolaty, które w ogóle mnie nie znają. SZOK. Teraz wciąż słysze nowiny na swój temat "Ona z tym facetem dopiero 2 miesiące jest!!! Skandal" ,a jesteśmy razem od ponad dwóch lat i jakoś nikt nie zwraca uwagi na to, że od dawna planowaliśmy zaręczyny i małego brzdąca. Nikt nie patrzy też na to,że mamy warunki do wychowania maluszka. Dla nich ciąża młodej kobiety to sensacja. Wdzie,ze sie za bardzo nie przejmujesz gadaniem innych-i bardzo dobrze. ja swego czasu byłam załamana tym, co usłyszałam na swój temat. Że puszczalska, że "panienka z dobrego domu,a proszę jakie z niej ziółko". Ludziom najwyraźniej jest nudno. Najbardziej mnie śmieszy jak słysze z ust jakiejś gówniary "Ja widziałam jak ona od ginekologa wychodziła i jej chłopak na nią czekał!!! Ona na pewno jest w ciąży!!" O dżizys..ale tragedia :-) Po pierwsze u ginekologa byłam sama-bez mojego D, a po drugie nawet nie byłam w swoim mieście na pierwszej wizycie, wiec nie wiem skąd ludziom sie w głowach takie paranoje biorą :-D . Szkoda mi tylko moich rodziców, bo pewnie im przykro, jak słuchają takich rzeczy . Dobrze, że są za mną, a nie za tą całą resztą tępaków
Paula3- ja na początku ciązy strachałam się jak odbiorą mnie inni ale szybko mi to przeszło i skupiłam sie tylko na moim brzusiu a reszte totalnie olałam... fakt że moi znajomi omijają mnie z daleka i nie utrzymuja ze mna kontaktu tylko dlatego że w wieku 18 lat urodziła. nie powiem ze ni jest to przykre ale nie mysle o tym mam swoje słoneczka i nic mi więcej nie trzeba... aco do tych plotekto przejdzi im .....kiedys... ja najlepsza nowinke jaka usłyszałam na swój temat to to ze rodzice mnie wyzucili i nie mam wstępu do domu...... dziwne bo do tej pory mieszkamy z rodzicami... no cóż czysta fanaberia ludzi.a ty sie tym nieprzejmuj pamiętaj ze dziecko to istny cud nie wazne w jakim wieku sie je urodzi ....

Dobra już sie nie oddzywam bo ja mam inne zdanie na ten cały temat:) Może o czyms innym podyskutujemy? Bo chyba ten temat jest zamkniety... Ta dziewczyna która to napisała i tak już chyba sie nie oddzywa:/ chyba sie przestaszyła bo chciała dobrze a każdy ją zjechał od góry do dołu:baffled:

Famme no to duze gratulacje;-)
ewela, paula3 kurcze ja nie wiedzialmn ze tak jeszcze jest, ze male miejscowosci jeszcze z rtego nie "wyrosly", wiadomo jakis to temat jest ale bez przesady, a co do znajomych to w ogole jestem w szoku ale to pewnie tez wpluyw rodzicow:no: ale i tak najwazniejsze jest malenstwo:-)

a ja jestem z siebie dumna zrobilam placki ziemniaczane:-p wiem ze to zaden wyczyn ale z moimi zdolosciami to naprawde cos a robilam pierwszy raz:-p A Miki spi jak susel malutki sie wybawil to teraz musi odpoczac:-p

polna ja mam takie pytanie, kumam ze jestes moderatorem dbasz o porzadek i takie tam, ale czy jakis watek wogole moze miec mozliwosc pojawianie sie ? czy wszsytko musi byc na watku glownym? nie zebym chciala jakis dodac ale z czystej ciekawosci :)

Ciekawe co byście gadały jakby wam sie tak przytrafiło:confused: Kazdy tak gada ja o tym nie mysle ja o tym nie mysle a jakbyscie sie tak na maksa zakochały w chłopaku w takim wieku i by was prosił o to to ciekawe co byscie powiedziały:-p Zresztą pare lat temu było inaczej... Nie gadało sie o seksie w tak młodym wieku teraz piszą w tych gazetach dla nastolatek o seksie i takich bzdurach wiec nie dziwie sie ze coiraz wiecej takich młodziutkich matek jest w polsce (i nie tylko)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

prosze Cie..... to co, uwazasz, ze my nie moglysmy sie zakochac bedac nastolatkami bo wtedy napewno bysmy do lozka poszly z chlopakami, jak tylko by nas o to poprosili? :-D trzeba sie troche szanowac wiesz. akurat tak sie sklada ze sie zakochalam po uszy majac 15lat, moj chlopak mial wtedy 20, zaczal mi sugerowac ze moze bysmy cos "porobili" a ja zdecydowanie powiedzialam NIE, bo uwazalam wtedy ze jestem za mloda na to i mam czas, bo jak mnie kocha to poczeka prawda :tak:;-):-) nie poczekal wiec nie byl wart. Jakbym tak z kazdym swoim chlopakiem szla do lozka, bo mnie poprosil o to to niezly mialabym teraz "przebieg" ze sie tak wyraze :-D decyzja o gotowosci powinna podjac dziewczyna. To ona wie czy jest gotowa i tego chce. Zgadzanie sie na seks bo kocha sie chlopaka a jemu zalezy...dowody milosci i te sprawy swiadcza tylko o tym ze dla niej to jest za wczesnie. Jak pisalam juz, jest wiele innych mozliwosci. Nie trzeba od razu z grubej rury walic. Uwazam, ze jesli dziewczyna nie zaczyna od razu od sedna sprawy to pozniej szybciej i duzo lepiej zna swoje cialo, wie co jej sprawia przyjemnosc, a nie dopiero po ilus latach zaczyna sie tego uczyc bo wczesniej byla tylko penetracja i nie wiele poza tym. Takie sa moje osobiste wnioski.

pomijajac to, ze ja naprawde nie mialam 15 lat jakies 20-30 lat temu:sorry2: :-D i wiesz mi ze bravo itp rzeczy istnialy i rowiesnicy rozmawiali na tematy seksu itp...nie bylo to tabu :-D

aaa i ja nie uwazam ze maloletnie matki sa gorsze....ale czy naprawde tego zyczylabys swojej corce? to jest twoje marzenie? zeby zaciazyla bedac w gimnazjum? bo ja nie....

pola ja tez zaszlam w ciaze majac 19 lat :tak::-)

aaa truskawa i ja sie nie dziwie ze masz inne zdanie...jakbym miala taka sytuacje to tez bym sie bronila na wszelkie mozliwe sposoby ;)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja już dwa razy w tunezji byłam..
dzisiaj ostatnie zakupy zrobiłam bo nie miałam ciuchów ;-)
a jutro wylot o 15.10 :-D

Do góry