reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oj dziewczyny nie przejmujcie się. dzieci po samym porodzie zawsze są takie pomarszczone i opuchnięte. a po paru dniach wyglądają całkiem inaczej. ja pamiętam jak moja siostra cioteczna w tamtym roku w marcu synka urodziła. jak zobaczyłam zdjęcia świeżo po porodzie to pomyślałam "jeju ale brzydal", a po paru dniach jakiś taki mniejszy się zrobił i był tak śliczny, że trudno mi było w to uwierzyć! myślałam, że może dzieci podmienili:-D

reklama
grecja no wiem wiem jak dzieci malusie wyglądają ;) Tylko ja ogolnie swoich uczuć boje. Aleee mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Dobra ide robić obiad ;)) nie piszcie za dużo żebym nadrobiła was później ;P

no mi tez sie Miki brzydki wydalwal taki siny brudny aczolwoiek i tak ta chwila byla cudowana:-p
Artystka uczucia przyjda jak nie od razu to po czasie;-) ja przez pieerwszy miesiac caly czas mialam w glowie ze jestem zla matka bo wlasnego dziecka nie rozumiem nie rozruzniam placzu itp. a teraz nikt nie wie tak dobrze jak ja:-) wiec czaas wszystko zaltwi.

jestemaniolkiem porod bedzie jak bedzie.
pola mnie tez dopiero po przebuciu peherza zaczelo bolec+oksytocyna bo bez nie to bym tam 100 lat siedziala rozwarcie wszytko ok a skurzy nie ma:confused::-p

Misiu sie przespal i mi broi a w szkoloe to sie dzisaj nauczyciele uwzieli ale no nie wazne nie wiele zostalo:wściekła/y:

Ale piszecie :-)
DZIEWCZYNY, nie ma co za wczasu martwić się porodem i co potem będzie. Trzeba mieć dobre nastawienie, choć nie nastawiać się na to że będzie lekko. Ja tak naprawdę zaczęłam się bać porodu kiedy poczułam że jestem zmęczona, a już miałam parte skurcze. Drugi poród tak samo. Ale warto się przemęczyć, naprawdę. A dzieci nie wyglądają tak jak te w filmach, piękne, pulchne i gładziutkie. Ale dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejrze :-)

hm. Co tam jeszcze miałam napisać.
aha. Tak o tych imionach piszecie. Ciekawe czy znalazłby się ktoś taki, kto nazwie swojego syna Edward, albo Carlise itp? Albo Bella dla córki :-) wiem że niektórzy już za wczasu planują takie imiona :-)

ja na pewno nie dam mojemu dziecku jakiegoś typowo zagranicznego imienia, chociaż sama mam dziwne:baffled: mi się dla chłopczyka od zawsze podobało imię Dominik:rolleyes2: nad innym się nawet nie zastanawiałam (no może jeszcze Filip). a dla dziewczynki może być Kornelia, Amelka, Jagoda, ojj dużo by wymieniać:-D w ogóle to dużo ludzi zwraca uwagę na to, żeby imię pasowało do nazwiska, co według mnie jest bez sensu

Ostatnia edycja:
Agulek wiem wiem nawet kiedys co jakis czas bywalam bo kosz trenowalam a tam byla jedyna druzyna ktora nam zagrazala w kuj-pom no i jedno wiem napewno nie lubilam grac na waszej hali:-pale faktycznie nie daleko:-)

Gracje imie masz fajne.;-) A mialam clopaka o imieniu Filip no nei powiem fajny byl:-p

Ewi Edward to takie chyba normalne ale pozostale co podalas kosmos.

Grecja moja tesciowa wybierala takie imiona zeby pierwsza litera imienia zgadzala sie z pierwsza litera nazwiska (typu Kamil Kowalski itd) :-D
i powiem Ci ze jak urodze kiedys syna to damy mu na imie Patryk , potrzymamy tradycje tesciowej :-D

Aha ,zapomnialam Ewi nie dalabym dziecku na imie Edward - Edziu:-D wogole ze starych imion to podoba mi sie Antoni - Antos , do innych mam watpliwosci

Ostatnia edycja:
ale przyznajcie, Dominik piękne imię, prawda? zakochana jestem normalnie:-D
jakby ktoś mi się będzie wtrącał do nadania imienia mojemu dziecku to chyba wyjdę z siebie i stanę obok:no:

reklama
Grecja takkkkk bardzo ladne :tak::-p
powiem Ci ze kazda babcia bedzie chciala Ci podrzucic propozycje jak dac dziecku na imie a jak nie wybierzesz takiego jakie im sie podoba to bedzie ..obraza.. :-D Moja mama np. byla zla ze dalam Alicja Zuzanna a powinnam Zuzanna Alicja :sorry2::rofl2:

Ja znam sasiadke ktorej tesciowa wybierala imie dziecku , taka tradycja ze to tesciowa wybiera imie - chore ale wybrala Jacka wiec tragicznie nie bylo :-)

Do góry