reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja miał oliwką co wizyte czyli co 2 tyg ale dlatego że mało przybierałam na wadze i miałam szyjkę 2 cm i od początku rozwarcie na 2 palce więc ciągła kontrola\

kiedyś można bło zmieniac ale teraz ni polecam po porodzie żeby dostać becikowe trzeba dostać zaświadczenie od gina i który ci wtedy wystawi jeden powie że nie prowadził całej ciązy i drugi to samo> tyle że za kase zrobią wszystko>
teraz juz nie sa te zaswiadczenia potrzebne

Co do usg ja teraz z mikim chodzilam panstwowo to mialam 2 panstwowo usg (z wielką łaską zrobione|). i na poczatku w 5tc prywatnie na potwierdzenie ciaży, potem koło 13tc panstwowo, potem koło 20tc panstwowo, i w 30tc prytwatnie(płec wtedy poznalismy) no i w 37tc panstwowo miałam i juz po terminie w 40tc tez panstwowo. :-) ale wole usg w wykonaniu prywatnego lekarza, bo wszytko wytłumaczy, pokaze i wogóle jest innaczej. a panstwowo to lekarz to robi jakby chciiał a nie mógł..:]

dokładnie.

Ja zmieniałam w ciazy z mikim i miałam w sumie 3 lekarzy;] cóż szukałam odpowiedniego i becikowe w tym tyg bedzie przelane na moje konto :-D :-) nie było problemu z zaswiadczeniem:-)

To co wy tak duzo macie ziemniaków ze tyyyyyle te wykopki trwają kochana?:)

witam ie porannie przy sniadanku ;)
jak tam?:) u nas zimnawo narazie ale potem bedzie lepiej pewnie. pranie wtawione;)
swieta racja! no ja gdybym nie poszla raz prywatnie a raz do innego gina to przez cala ciaze mialabym tylko 1 usg!!!!

dobry ale po za pogodą to nie wiem co dobrego :/

gardło i nos zawalone :/ a muszę wyjść z mały diabełkiem bo jak w domu siedzi to jest nie do wytrzymania :/ a ja się tak czuje że tylko się powiesić albo zaszyć w łóżku na cały dzień :/
miłego i lepszego dnia :*
buuu...:/
zdrowka zycze!
witajcie, ja dzis w troszke lepszym humorze,
wczoraj K zadzwonil, chyba bede musiala do niego dolaczyc a olek zostac tu z moja mama:/

reklama
hej dziewczyny. u mnie też chłodno ale przynajmniej słoneczko swieci.;-)
nie poszłam do szkoły ale jutro to juz musze bo przegięcie będzie. co prawda lekarz powiedział ze równie dobrze moge leżeć w domku ale jak tak bardzo chce to moge jeszcze troche pochodzić.
co do USG to ja już miałam 5 w tym dwa podczas mojej wizyty w szpitalu no ale to przez ta hipotrofie no i w czwartek bede miec 6 i to wszystkie na NFZ a tak bym miała podstawowo 3.

kasiuch czyli teraz bedzie Cie czekała rozłąka z Olkiem???? współczuje. a na jak długo mały bedzie musiał zostać z Twoją mamą???

Kasiuch mi sie wydaje ze Twoj ukochany da sobie tam rade i ze nie bedzie potrzebna twoja pomoc i rozłąka z Olkiem.
ma on tam jakas prace juz zalatwiona czy dopiero bedzie szukal?
oby sie powiodlo zycze wam tego bardzo mocno!

Laski ale tu ciszaaaa......

Hej laski sorki ale nie nadorobie Was... od rana latam po urzędach..... mój w domu cały tydzień bedzie wiec też rzadziej tu bede. :///// Clio mi wysłała zdjęcie Alexa... słodki brzdąc...... a ogólnie to Seba w przedszkolu i korzystam z kilku h spokoju :))
Laski postaram sie wpadac jak najcześciej .... nie miejcie mi za złe proszeeeee

Hej laski sorki ale nie nadorobie Was... od rana latam po urzędach..... mój w domu cały tydzień bedzie wiec też rzadziej tu bede. :///// Clio mi wysłała zdjęcie Alexa... słodki brzdąc...... a ogólnie to Seba w przedszkolu i korzystam z kilku h spokoju :))
Laski postaram sie wpadac jak najcześciej .... nie miejcie mi za złe proszeeeee

No przestan nikt ci nie bedzie mial za złe. ciesz się mezulkiem ile mozesz:)

Witam się w południe :)

Nie zostaliśmy w szpitalu;-) Jaką Wy macie moc:-D

Zrobili mi KTG- zero skurczy, USG- z małym wszystko okej i badanie ginekologiczne- wszystko dobrze. Jakiś młody ginekolog zażartował, że jestem zaobrączkowana jak kaczka :eek: Co za pajac:-p

U nas pogoda dzisiaj piękna.. słoneczko świeci, ciepełko.. a mnie dopadło przeziębienie. Kicham, boli mnie gardło, katar.. i uszy :baffled: I to tak nagle, obudziłam się nad ranem z tym wszystkim:crazy:

O 13 koleś ma nam przywieźć gondole:biggrin2: jutro reszta wózeczka, już sie nie moge doczekać..

Mamie mojej cosik dzisiaj odbiło.. zaczęła się wtrącać do naszych wydatków.. że to D. trzyma kase, że ja jestem nikim, że on wszystkim rządzi, że zwrócił uwagę na plamę na serwecie po tym jak położyłam tam łyżeczkę z kawy:zawstydzona/y: i że faceta nie powinny takie rzeczy interesować.. że jest upierdliwy i wymieniła cały szereg jego wad (które mi nie przeszkadzają:biggrin2: a większość z tych wymienionych to jakieś jej chore spostrzeżenia); powinnam go sobie wychować za wczasu bo to kobieta ma być górą... itd. Ehh i już któryś raz słysze takie gadanie.. co ją to obchodzi?! To ja za niego wyszłam i ciesze się, że mam takiego męża. A ona jeszcze mi z tekstem, że jak na coś mi zwróci uwagę, to mu coś powie.. :rofl2: śmieszne. No i później temat zszedł na to, że się nie dokładamy do wydatków (a chcieliśmy, to nie chciała).. i nie wiem, ale najchętniej bym się już wyprowadziła... a tu jeszcze tyle musimy mieszkać:-(

GRATULACJE CLIO!!!!
Ja też czekam na zdjecia i opis porodu:tak:

hej dziewczyny. u mnie też chłodno ale przynajmniej słoneczko swieci.;-)
nie poszłam do szkoły ale jutro to juz musze bo przegięcie będzie. co prawda lekarz powiedział ze równie dobrze moge leżeć w domku ale jak tak bardzo chce to moge jeszcze troche pochodzić.
co do USG to ja już miałam 5 w tym dwa podczas mojej wizyty w szpitalu no ale to przez ta hipotrofie no i w czwartek bede miec 6 i to wszystkie na NFZ a tak bym miała podstawowo 3.

kasiuch czyli teraz bedzie Cie czekała rozłąka z Olkiem???? współczuje. a na jak długo mały bedzie musiał zostać z Twoją mamą???

Kasiuch mi sie wydaje ze Twoj ukochany da sobie tam rade i ze nie bedzie potrzebna twoja pomoc i rozłąka z Olkiem.
ma on tam jakas prace juz zalatwiona czy dopiero bedzie szukal?
oby sie powiodlo zycze wam tego bardzo mocno!

Laski ale tu ciszaaaa......
K jeszcze nie ma pracy dopiero szuka, z reszta teraz jest tam taki okres ze trudno o prace, jeszcze nic dokladnie nei wiemy decyzja o moim przyjzdzie zostanie podjeta na dniach, jesli razem pojdziemy do pracy to wiadomo ze szybciej sie tam urzadzimy i szybciej bedziemy we trojke, bo jesli sam K bedzie pracowal to my bedziemy tu dluzej siedziec,... jak bedzie trzeba to pojade trudno

witam sie ;)

troszku mnie nie bylo :p

clio gratulacje!!!!!!! maly Alex'ie witaj na swiecie ;)
no opowiadaj co tam u WAS!!!!!!!!!!
Witam się w południe :)

Nie zostaliśmy w szpitalu;-) Jaką Wy macie moc:-D

Zrobili mi KTG- zero skurczy, USG- z małym wszystko okej i badanie ginekologiczne- wszystko dobrze. Jakiś młody ginekolog zażartował, że jestem zaobrączkowana jak kaczka :eek: Co za pajac:-p

U nas pogoda dzisiaj piękna.. słoneczko świeci, ciepełko.. a mnie dopadło przeziębienie. Kicham, boli mnie gardło, katar.. i uszy :baffled: I to tak nagle, obudziłam się nad ranem z tym wszystkim:crazy:

O 13 koleś ma nam przywieźć gondole:biggrin2: jutro reszta wózeczka, już sie nie moge doczekać..

Mamie mojej cosik dzisiaj odbiło.. zaczęła się wtrącać do naszych wydatków.. że to D. trzyma kase, że ja jestem nikim, że on wszystkim rządzi, że zwrócił uwagę na plamę na serwecie po tym jak położyłam tam łyżeczkę z kawy:zawstydzona/y: i że faceta nie powinny takie rzeczy interesować.. że jest upierdliwy i wymieniła cały szereg jego wad (które mi nie przeszkadzają:biggrin2: a większość z tych wymienionych to jakieś jej chore spostrzeżenia); powinnam go sobie wychować za wczasu bo to kobieta ma być górą... itd. Ehh i już któryś raz słysze takie gadanie.. co ją to obchodzi?! To ja za niego wyszłam i ciesze się, że mam takiego męża. A ona jeszcze mi z tekstem, że jak na coś mi zwróci uwagę, to mu coś powie.. :rofl2: śmieszne. No i później temat zszedł na to, że się nie dokładamy do wydatków (a chcieliśmy, to nie chciała).. i nie wiem, ale najchętniej bym się już wyprowadziła... a tu jeszcze tyle musimy mieszkać:-(

GRATULACJE CLIO!!!!
Ja też czekam na zdjecia i opis porodu:tak:

hehe....no to widze ze ladnie tam z mama masz....a z reszta jak to z mama....co do ciebie i malego ciesze sie ze juz wszystko ok, a ten gin to jakis debil:/

kasia ja mysllam ze on juz mial jakas prace zaklepana.....gdyby wczesniej bylo wiadomo ze nie to bylabym w stanie pomoc....moglabym pogadac z moimi bylymi pracodawcami w uk.

reklama
Do góry