reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hmmmm ciekawie wybredna ta twoja coreczka a moze ty sie kochana zle odzywiasz;/ nie wem moja to jadlaj ak opetana moje mleko ale pozniej ciezej bylo bo miaLAM za miekkie piers normanie jej sie wyslizgiwal z buzki i sie denerwowala najlepej jedz rosoly kurczaki gotowane ja tak jadlam i mojej malej smakowal moj pokarm i nie bylo poblemu z ulewaniem kochana bron se od mleka modyfikowanego naprawde po pierwsze pieniedzy idze ze szok po drugie mekka z gotowaniem wyparzaneim buteek w nocy masakra studzenie dziecko stres mama zal wiem cos tym czase myslalam ze sie zastrzele jak mi sie zaczela wydzierac w nocy a ja w jednym reku butelka i studzeie w drugim mal i telepanie na rekach by nie krzyczala co nic nie pomagal.o

Trzymam dietę: same gotowane, lekkostrawne, mleko itd. Nawet sera żółtego nie jem, a to obok mleka to moje podstawowe żywienie ;-) 2 dni pod rząd jadłam identyczne potrawy i jednego dnia krzyk przez pół dnia a drugiego dziecko spokojne.... Nie wiem może to przez to, że przez kilka dni nie piłam herbaty na trawienie??

Ostatnia edycja:
reklama
Trzymam dietę: same gotowane, lekkostrawne, mleko itd. Nawet sera żółtego nie jem, a to obok mleka to moje podstawowe żywienie ;-) 2 dni pod rząd jadłam identyczne potrawy i jednego dnia krzyk przez pół dnia a drugiego dziecko spokojne....

no powiem ci ta twoja corcia to ma temeramencik ciekawe po kim hehehe moze poojdz z nia do pediatry i zapyytaj o co chodzi bo po co masz sie ty biedna meczyc i dziecko stresowac ja sie zle czlam ze ladoalalm w nia te mleko modifkowan ile razy zmienalam bo jej nie pasowalo masakra jakas z 4 razy potem wzdecia problem z kupka przy zmianie mleka normalne ale jaki bol dla dzecka kochana zrobsz jak uwazasz ale postaraj sie karmic ja piersia takie moje zdanie ale nie musisz sie z nim zgadzac "):)):):

hmmm moze zbyt gwaltownie wprowadzasz cos w swoja diete i mala szaleje m lekarz kaza bardzo powoli wprowadzac jakies nowe jedzonko i zero soliii nie wiem misia chcialabym wam jakos pomoc

lolkak- ja bym na mleko uważała. Niektóre dzieci nie tolerują nawet w diecie mamy. Może narazie odstaw mleko. Zobaczysz jak zareaguje. Można przecież jeść wiele innych rzeczy. I trzymaj się. Karmienie piersią fajna sprawa. Szkoda,ze ja posłuchałam głupich rad i po miesiącu się poddałam.
No i najważniejsze pij dużo wody:)

lolkak- ja bym na mleko uważała. Niektóre dzieci nie tolerują nawet w diecie mamy. Może narazie odstaw mleko. Zobaczysz jak zareaguje. Można przecież jeść wiele innych rzeczy. I trzymaj się. Karmienie piersią fajna sprawa. Szkoda,ze ja posłuchałam głupich rad i po miesiącu się poddałam.
No i najważniejsze pij dużo wody:)

hehe witaj w klubie mam ktore sie poddaly ja to samo
a wiesz tak wlasnie myslalam czy to mleko dobre wlasnie ze lolkak pije bo moze dlatego mala ma problemy :p
ja to jadlam tak potrafki z kurczaka z warzywkami kurczaka rosolki co jeszcze pilam duzo wody zero smarzonego to norma aaa unikalam kwasnego slodkiego i nie doprawialam niczego za bardzo nie pamietamv cio jeszcze bo to bylo prawie 3 lata temu jak karmilam mala przez pierwsze 2 miesiace to schudlam dzieki tej diecie :) a malej pasowalo bo zawsze jak w zegarku jej sie odbjalo czasem jak staremu pijakowija bede miaa drugie chocbym miala sie za przeproszeniem zesrac bede karmic piersia

kochana 3 mamy kciuki za ciebie i majunie i tak jak mowi kolezanka moze odstaw mleko na jakis czass

hej :)

pododpisuje w środę wpadłam na moment :)

[*][*][*] dla wszystkich naszych bliskich, których z nami nie ma... i dla wszystkich maleńkich Aniołków...

mam nostalgiczne dni , takie dni zawsze napawają mnie zadumą nad życiem... do tego moja mama wyjeżdża na pare miesięcy i nie będzie jej na święta i to mnie dobiło :-(

dobranoc :)

Hej u mnie weekend minoł spokojnie ..... W niedziele nie umiałam stanąc na tej cholernej nodze..... ale R bardzo mi pomógł.... prawie cały dzień spędziłam w łózku... ( Beacia wiem co czujesz) Wczoraj już było lepiej... nawet na spacer poszliśmy....:):)

Lolkak Lenka ma racje odstaw mleko i obserwuj... Mam nadzieje że to jednak mleko i po odstawieniu bedzie juz dobrze :)
Beacie a jak sie czujesz?? masz jeszcze bóle??

Kochane pozdrawiam gorąco....

edit.. czyzbym była dzis pierwsza????

hej:) u nas nocka spokoja:) w koncu chyba sie przestaqwil na nowy czas bo wstal o 7:) a nie o 6:) teraz troche marudzi i chodzi juz z pieluszka po pokoju ale musze go przetrzymac jeszcze z pol godz...

Fikusek... moje dzieci nie miały porblemu z czasem... ja źle to zniosłam chyba pierwszy raz..tak mi sie wszystko dłużyło... masakra....
a co do nocki to norma 5 razy pobudka.... przebił sie nam już 6 ząbek.... i wczoraj był nie do zniesienia.... płakał nie umiał spać.... ale w końcu sie przebił... mam nadzieje na chwile przerwy w ząbkowaniu... przynajmniej ja tam nic nie widze narazie :)

reklama
no napisalam posta i dupa znikł:dry:

hej
ale mnie naskoczylyscie z tym zebem:dry:
Przeciez wczoraj i tak nigdzie bym nie poszla;] dzis juz dzwonilam do mojej dentystki i przyjmuje od 13 i mam sie pokazac. i zobaczy co tam sie dzieje.

No a noc straszna... nie spalam do 1-2 przez kaszel, gardlo, katar i ogólnie jak sie kladlam to jakos tak niewiem nie moglam zasnąc.

No i dziewczyny prosze o motywacje w glosowniu:-) jestesmy juz na 5 miejscu i moge zadgonic do tego drugiego miejsca tylko potrzebujemy glosików... takze prosimy ładnie zaglosujcie raz dziennie na nas:-) :-)

Patrycja no mam nadzieje ze maly da ci odpoczac chwilkę od nastepnych zabków:*

Do góry