reklama

Młode Żonki :D

Liz ja zmieniłam koncepcję na bitki :-)
Asienka no to szczęściara z Ciebie, ja nawet orzechów nie umiem dostać...
Madlen super, że niespodzianka się udała :-)

U nas dzisiaj szybkie zakupki, Tymek ładnie spał na dworze. Kupiłam dzisiaj w Biedronce książkę "Księga pomysłów" - polecam :-)

reklama
Liz ja zmieniłam koncepcję na bitki :-)
Asienka no to szczęściara z Ciebie, ja nawet orzechów nie umiem dostać...
Madlen super, że niespodzianka się udała :-)

U nas dzisiaj szybkie zakupki, Tymek ładnie spał na dworze. Kupiłam dzisiaj w Biedronce książkę "Księga pomysłów" - polecam :-)

:-D a jak robisz te bitki? ja juz wiele razy slyszalam o bitkach ale niewiem jak sie je robi :dry:

Ja przez tą pogoda jakos dennie sie czuje, na dworze znow padaaa.... ;]

Liza ja dzisiaj caly dzien spie,nawet kawa na mnie nie dziala..,ale nie chce klasc sie popoludniu ,bo pozniej w nocy nie moge spac.., chce zeby juz byl wieczor..,bo sie czuje,jakby mnie walec przejechal..
a ja dzisiaj robilam spagethi....szybki obiad,a wszyscy u mnie lubia ,a na jutro mam fileta z pangi,ziemniaczki albo frytki,jeszcze nie wiem i suroweczka,ale jeszcze brak pomyslu,jaka..moze macie jakies propozycje..?

Liz - mięsko (karczek, łopatka, schab - obojętne) tłuczesz (bijesz), le tylko trochę nie jak na kotlety, tak je zbijasz tylko, potem doprawiasz: u mnie sól, pieprz ziołowy i przyprawa do mięs Knorr, delikatnie rumienisz na patelni i zalewasz wodą do połowy mięsa, potem obracasz i jak zmięknie to gotowe. Ja dodatkowo wodę jeszcze doprawiam pieprzem i przyprawą do mięs, bo potem z tego sos robię.
Madlen ja do ryby zawsze robię surówkę z kiszonej kapusty z marchewką (potartą), zieloną cebulką i odrobiną jabłka (potartego). Do tego olej (lub oliwa), sól i pieprz. A jak nie robisz ryby w panierce z bułki tylko np. obtaczasz ją w bułce tartej to polecam sos do ryby: cztery łyżki majonezu, cztery łyżki jogurtu naturalnego i cztery ŁYŻECZKI musztardy francuskiej, sól, pieprz i pycha :-)

Ale tu kulinarnie dzisiaj :-D

Dobry wieczorek Kochane!:-)
Hmmm zastanawiam sie czy pojsc jutro za imprezke. Malz ma zaproszenie na tzw wodeczke weselna kolegi z pracy. Tylko wiecie beda sami faceci z roboty i nie wiem czy zoneczki zabiora z soba? Ja od ponad 2 lat nie bylam nigdzie, a mamy pojsc pozniej do pubu. Ja juz troche wyszlam sprawy co do imprezek itp.Nie wiem nawet jak sie ubrac. Jak radzicie, pojsc czy sobie odpuscic?
mama Boo- co za przepisika. Cudo musze sprobowac przy najblizszej okazji!:tak: Co do orzechow, to mam ich sporo od tesciow!;-) A o czym jest ta ksiazeczka ze Stonki?:-D
Dobranoc!

asienka a nie mozesz sie dowiedziec czy to spotkanie tylko dla chlopw czy dla babek tez?
ja dzisiaj jestem taka nerwowa ze najchetniej bym wszystkich zakrzyczala

no i wiedzialam ze tak bedzie m prasuje mala juz miala zasypiac u siebie w pokoju no ale oczywiscie podejrzala ze m prasuje przybiegla ze swoim zabawkowym zelazkiem i ONA TEZ :-D no i oczywsicie tatus nie moze po niej poprawiac a jak ladnie sklada ladniej ode mnie wnet heh

no i jedyny pozytyw dzisiaj przyznali mi dodatek mieszkaniowy na kolejne pol roku :tak: :-D :tak:

Ostatnia edycja:
Asienka to dokładnie taka: "Księga pomysłów" - Sklep internetowy Kdc.pl - Aktualna cena: 29.90 zł (cena rynkowa: 33.50 zł). Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... tylko za 19,90 zł :-) Wyślij trochę orzechów :-)
Madlen zielona cebulka to ta : http://gotowanie.onet.pl/1603706,,doktor-zielona-cebulka,artykul.html :-)

Ja dzisiaj jakiegoś dołka złapałam... Rafał załapał dodatkową fuchę i wszystko na mojej głowie... Z jednej strony super, bo kasa a z drugiej nawet mnie o zdanie nie zapytał...

mama boo glowa do gry pewnie zapomnial spytac bo tak sie cieszyl ze kasa dodatkowa wpadnie bo zima sie zbliza i kasa sie przyda :-)

a ksiazka super bedziesz miala czym Oskarka zajac :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ja jestm zachwycona mała róznica wieku miedzy mna a moja ciocia zreszta nigdy jej tak nie nazwałam no nie liczac jak bylysmy nastolatkami i chciałam ja wkurzyc przy chłopakach a no i mam kuzynki w podobnym wieku - w dziecinstwie miałam sie z kim bawic a teraz mam z kim poklachac. jestem jedynaczka wiec one to takie moje wlasciwie siostry zreszta jedna jest matka chrzestna Wojtka. jutro wlasnie wybieram sie na roczek do cioctki a właciwie to do jej syna także jutro raczej tu nie zajrzę wiec zycze każdej miłego weekendu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry