Tygrysek1985
Fanka BB :)
asienka gratuluje odwagi
macie obydwoje prace, chate itd o co "wszyscy" dbaja sorki za pytanie, asienka juz sie staracie??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nas jest w klasie 8 z czego 3 w Radzie a część mamuś w ogóle nie poczuwa się do jakiejkolwiek pomocy więc i tak zawsze wypada na te same. Ale mi to w sumie nie przeszkadza. Moja matka w ogóle nie przychodziła na imprezy organizowane w szkole i wiem jak się wtedy czułam jak wszystkie dzieci miały przy sobie rodziców a ja albo nikogo albo starszą siostrę. Nie chcę żeby moje dziewczyny też tak się czuły.Kokusia ja też mam zabawę za tydzień, tyle że w piątek. Nie jestem w Radzie, ale jestem przydzielona właśnie do zabawy. Pani Angeli na początku roku przydzieliła rodziców do imprez w ciągu roku, żeby każdy był zaangażowany.
Kokusia byłam na tym w kinie z przyjaciółką i jak wyszłyśmy z kina to przez 10 minut nic nie mówiłyśmy, bo byłyśmy tak oszołomione :-) Boję się co to będzie z 10 lat ...
Pogoda znów paskudna, ale już tak nie wieje, więc może uda nam się dzisiaj spacer jakiś. Rano dzwoniła bratowa, że śniło jej się, że jestem w ciąży, a szwagierce też się śniło. Masakra
Od dzisiaj dieta :-) Może wieczorem wygonię Ry do kolegi i zumbę poćwiczę. Czas się za siebie zabrać...
Wika my któregoś roku zamówiliśmy zegary ścienne ze wspólnym zdjęciem dziewczynek.
Mam pytanie do mamusiek młodszych dzieciaków, bo myślę, ze starszaki to już same dbają o takie rzeczyNiedługo dzień Babci i Dziadka. Co wymyśliłyście na prezent od waszych Maluchów??? W tamtym roku zrobiłam kolaż ze zdjęciami Igora i wstawiłam w ramkę więc w tym roku zdjęcia odpadają!!! I pomysłu u mnie brak
Wika starszaki dbają, ale trzeba im przypominaćCo roku w szkole był u nas Dzień Babci, to moja mama do nas przyjeżdżała i obie babcie były, niestety w tym roku wypada na ferie to nici z imprezy. Musimy wymyślić jakieś upominki i dla babć i dla dziadków
![]()
dzis mala chciala mi wlosy obciac ha ha ha, grzebala mi cos tam we wlosach bo bawila sie w fryzjera i nagle uslyszalam a teraz kakamy patrze a ona nozyczki ma w reku![]()
wika jak milo, ze pytasz nie pisalam bo mylalam, ze juz wszystkie macie dosc tematu Oliwkowej ospy
a wiec tak byli u mnie dzisiaj moi Rodzice, moja mama przechodzila 3 razy przez ospe u swoich dzieci i tak, stwierdzila, ze jednak Oliwka ma malo krostek- ja bylam przekonana, ze ogrom heh, powiedziala, ze sa bardzo malutkie jak glowka od szpilki, i co mnie najbardziej zdziwilo na bardzo nielicznych sa juz strupki, a ja nawet nie zauwazylam, ze pekly, heh, a sasiadka mnie ostrzegala, ze jak beda pekac to bedzie obrzydliwie wygladac, a ja tego nawet nie zauwazylam, nie wiem moze przy reszcie zauwaze, wzielam dzisiaj tez Oliwke pod szybki prysznic, bo byla juz cala obklejona tym bialym czyms do smarowania- my mamy Tanno-Hermal Lotio, i stwierdzilam, ze raczej smarowanie jedno na drugie, na stare biale slady nie ma sensu, wiec splukalam te stare slady i splukalam tez glowke,wszystkojak najszybciej, poczymbardzo delikatnie osuszylam jej cialko tylko przykladajac co miejsce reczniki nsamarowalam znowu tym bialym czyms, tylko te wloski co nie dotykaja glowki wycisnelam w recznik, ale tez delikatnie,
Oliwka jak na razie nie miala temperatury, w sumie to drapie sie tylko troszke, najwiecej we wloskach, tam ma jedna krostke, ale to pewnie dlatego, ze glowka jej sie poci, nocki sa troszke ciezkie, bo sporo spi z nami, ale na razie daje rade, gorzej od pon jak bede musiala wrocic do pracy, heh ale damy rade, poza tym Oliwka ma mase energii, tylko po oczkach, widac, ze jest chora, i moja Mama powiedziala, ze zmizerniala, ale ja tego nie widze bo jestem z Oliwka na co dzien i nie rzuca mi sie to az tak w oczy, ale naprodukowalam, ale jakos tak mi sie lzej zrobilo heh
Miłej niedzieli Kobietki ;-)
Dziś m w domku to będę miała chwilkę żeby poczytać bo zajmie się Małą, bynajmmniej taką mam nadzieję
właśnie ogląda z Małą Króla Lwa jak pokazują hieny to mała chowa się pod koc i krzyczy wefy, w jej języku to coś strasznego heh, i co chwilę wygląda spod kocyka i pyta czy już? heh Słoduszek![]()
u nas też choinka jest do 2 lutego,tak miło jest w domu a mała ją uwielbia:-)
A jeszcze Angela jakoś przytrzasnęła sobie nogę drzwiami, wystraszyłam się, ale nic się nie stało, tylko skóra obdarta. A to wszystko przez to, że małpeczka nie chce nosić kapci i ma tak niestety od małego.
jak Oliwka hm, wczoraj znow jej zrobilam szybki natrysk, tzn m zrobil, od pol godziny buja sie w hustawce tzn tata ja buja heh i nie chce wyjsc heh,
wlasnie zauwazylam, ze Oliwka ma juz wszedzie strupki hurra, to ile to jeszcze potrwa??
martusia - to dobrze, iż Oliwka szybko wychodzi z chorobska! Co do staranek ,to my powzielismy decyzje, ze w tym roku jak sie uda to zaciazymy. Ciiii... cichutenko,aby nie zapeszyc!![]()