reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młodsza ciąża

krecik1902

Początkująca w BB
Drogie Mamy, mam pytanie tylko proszę bez hejtu. Byłam dzisiaj na USG. Według ostatniej miesiączki jestem w 35 tygodniu plus 1 dzień. Ale według pomiarów ciąża wychodzi równo tydzień młodsza - 34 tydzień plus 1 dzień. Oprócz tego wszystkie parametry i pomiary w zupełnym porządku. Lekarz mówił, że po prostu dziecko będzie nieduże i że mieści się w siatce centylowej (choć w dolnej granicy). Do tej pory wszystkie badania USG wychodziły idealnie w normie. Wiem, że gdyby coś było niepokojącego to lekarz by zwrócił uwagę ale trochę się martwię zwłaszcza, że nie jestem najmłodsza, mam 38 lat. Może któraś z Was miała podobnie i podzieliła by się doświadczeniem. Pozdrawiam serdecznie.

reklama
To tylko pomiar. Pod koniec może być niedokładny. Nie do końca wiem co Cię martwi, skoro lekarz powiedział, że jest ok. Nawet jeżeli ten wzrost zahamuje to i tak nie jest to jakaś tragiczna sytuacja.

Jesteś w 35 tygodniu, czyli już pod koniec ciąży? A jak wychodziły pomiary na wcześniejszych etapach?
Mi lekarz powiedział, że pomiary liczą się do końca pierwszego trymestru, bo później dzieci już rosną w innym tempie. Mi wychodzi ciąża o tydzień starsza z badania prenatalnego pierwszego trymestru niż z ostatniej miesiączki - od samego początku dziecko jest o tydzień większe.

Jesteś w 35 tygodniu, czyli już pod koniec ciąży? A jak wychodziły pomiary na wcześniejszych etapach?
Mi lekarz powiedział, że pomiary liczą się do końca pierwszego trymestru, bo później dzieci już rosną w innym tempie. Mi wychodzi ciąża o tydzień starsza z badania prenatalnego pierwszego trymestru niż z ostatniej miesiączki - od samego początku dziecko jest o tydzień większe.
Do tej pory wszystko zgadzało się praktycznie idealnie. Lekarz dzisiaj nic nie mówił żeby to było coś nie tak ale jak każda mama się po prostu trochę zmartwiłam. Ale myślę, że może być tak jak mi powiedział, że po prostu synek będzie drobniejszy. Tym bardziej, że starszy syn też urodził się nieduży.

Witam, przepraszam że się podpinam ale szukam wsparcia. Byłam dziś na wizycie, według Om to 8 tc a według usg ok 6tc, jest ciałko żółte i bardzo malutki zarodek, czy jest jeszcze szansa że wszystko będzie dobrze czy przygotować się na najgorsze? :(

Mi koło 39-40 tygodnia to się rozjechało chyba na 2,5 tygodnia do tyłu a finalnie córka urodziła się w 42 tygodniu z wagą 3450 g i wszystko było w porządku

Do góry