reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młody wiek i niskie AMH

Paraply

Fanka BB :)
Dołączył(a)
14 Czerwiec 2019
Postów
2 505
Staraliśmy się bezskutecznie 11 miesięcy. Amh 0,98, miałam podchodzić do inseminacji a po 3 nieudanych próbach do in vitro. Cykl przed inseminacja zaszłam w ciążę i urodziłam ślicznego chłopczyka
Dodam, że oprócz niskiego amh miałam jeszcze przeciwciała przeciw plemnikom i wysoką prolaktyne.
Mąż miał dobre wyniki nasienia więc to dużo pomogło no i oczywiście w tym udanym cyklu koniecznie test owulacyjny (tylko elektroniczny najlepiej), można się wspomoc też żelem Feetilsafe :) U nas to wszystko zadziałało.
Trochę dziwne, że od razu chcą Cie na in vitro. Amh jest bardzo niskie ale jeszcze nie tragiczne i moim zdaniem szanse jeszcze są.
 
reklama

Marlena1993

Początkująca w BB
Dołączył(a)
9 Luty 2021
Postów
28
Cześć, też mam 28lat, staramy sie o dziecko 14miesięcy. Dziś odebrałam wyniki i FSH MAM 12,99, PROLAKTYNE 37,88, AMH 0,644. Jestem załamana.
 

Karolina123456

Zaciekawiona BB
Dołączył(a)
11 Styczeń 2021
Postów
41
Cześć, też mam 28lat, staramy sie o dziecko 14miesięcy. Dziś odebrałam wyniki i FSH MAM 12,99, PROLAKTYNE 37,88, AMH 0,644. Jestem załamana.
Hej Magdalena ja 27 i AMH 0,46 jeszcze gorzej. Nie załamuj się, grunt to dobre nastawienie i dobry lekarz. (I modlitwa do Św. Dominika) 😋 co zlecił lekarz w twoim przypadku ? Wybrałaś jakaś klinikę ?
 

Edytak166

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
24 Grudzień 2019
Postów
128
Hej ja mam 27 lat moje amh robione w sierpniu 2020 0.9 teraz napewno mniej ale nie robie bo się boję co zobacze. Do tego fsh mialam w granicach 13 - 14 po 2.5 roku staran 11 stymulacjach aromkiem clo drożności jajowodów i laoaroskopi diagnostycznej która nic nie wykazała podjęliśmy decyzję o in vitro. Pierwsza procedura 8 pecherzykow 5 komórek pobranych z czego 3 się zapłodniło 1 przetrwała ale niestety mialam ciaze biochemiczna. Teraz podchodzę do. 2 procedury ale przed procedura ta 2 suolementowalam. Sie piłam. Trawę pszeniczną ona obniża fsh w tym cyklu moje fsh wynosi 6.70 bylam dzis na podglądzie mam 11 pexherzykow co dalej zobaczymy. Dziewczyny niskie amh to nie wyrok znam dziewczyny co i naturalnie zachodzą ale niestety u mnie już się czas wyczerpał oprócz niskiego amh moje pęcherzyki same nie pękają co za tym idzie bez lekow się nie uda mój mąż ma nasienie wzorowe u mnie też reszta hormonów w normie. Te nasze komóreczki są słabe i nie dochodzi do zapłodnienia ale dopóki walczymy nie jesteśmy przegrane pozdarrwiam Was cieplutko 😘❣️
 

Marlena1993

Początkująca w BB
Dołączył(a)
9 Luty 2021
Postów
28
Dziewczyny
Hej ja mam 27 lat moje amh robione w sierpniu 2020 0.9 teraz napewno mniej ale nie robie bo się boję co zobacze. Do tego fsh mialam w granicach 13 - 14 po 2.5 roku staran 11 stymulacjach aromkiem clo drożności jajowodów i laoaroskopi diagnostycznej która nic nie wykazała podjęliśmy decyzję o in vitro. Pierwsza procedura 8 pecherzykow 5 komórek pobranych z czego 3 się zapłodniło 1 przetrwała ale niestety mialam ciaze biochemiczna. Teraz podchodzę do. 2 procedury ale przed procedura ta 2 suolementowalam. Sie piłam. Trawę pszeniczną ona obniża fsh w tym cyklu moje fsh wynosi 6.70 bylam dzis na podglądzie mam 11 pexherzykow co dalej zobaczymy. Dziewczyny niskie amh to nie wyrok znam dziewczyny co i naturalnie zachodzą ale niestety u mnie już się czas wyczerpał oprócz niskiego amh moje pęcherzyki same nie pękają co za tym idzie bez lekow się nie uda mój mąż ma nasienie wzorowe u mnie też reszta hormonów w normie. Te nasze komóreczki są słabe i nie dochodzi do zapłodnienia ale dopóki walczymy nie jesteśmy przegrane pozdarrwiam Was cieplutko 😘❣️
Ja fsh też mam w granicach 13, a do tego jeszcze dwukrotnie przekroczoną prolaktynę. Też tak miałaś? Póki co mój lekarz zaobserwował w jednym i drugim jajniku po sześć jajeczek. Pęcherzyk też mi podobno pęka i mam owulacje.
Dzięki za odpowiedź :*
 

Edytak166

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
24 Grudzień 2019
Postów
128
Dziewczyny

Ja fsh też mam w granicach 13, a do tego jeszcze dwukrotnie przekroczoną prolaktynę. Też tak miałaś? Póki co mój lekarz zaobserwował w jednym i drugim jajniku po sześć jajeczek. Pęcherzyk też mi podobno pęka i mam owulacje.
Dzięki za odpowiedź :*
Prolaktyne miala mało podwyższona bo jak norma. 25 to mialam 35 jem norprolact co 2 dzień i jest ok mam już ja w normie. Piekny wynik Masz. Sproboj tej trawy pszenicznej codziennie na wieczór 1 łyżeczka trawy na szklankę wody soku lub herbaty mi najbardziej podeszła woda nie wiem czy to miało wpływ ale z 14 spadło mi na 6.7
 

Marlena1993

Początkująca w BB
Dołączył(a)
9 Luty 2021
Postów
28
Prolaktyne miala mało podwyższona bo jak norma. 25 to mialam 35 jem norprolact co 2 dzień i jest ok mam już ja w normie. Piekny wynik Masz. Sproboj tej trawy pszenicznej codziennie na wieczór 1 łyżeczka trawy na szklankę wody soku lub herbaty mi najbardziej podeszła woda nie wiem czy to miało wpływ ale z 14 spadło mi na 6.7
Dzięki, kupię tą trawe i pójdę jeszcze na wymaz z pochwy, jedna z dziewczyn tez mi poleciła, podobno czasem trafia się tak, że jest jakiś wrogi śluz który uniemożliwia plemnikom poruszanie się. W tym cyklu nie pokladam szczególnych nadzieji, bo jestem chora. Dopadło mnie dzień po owulacji i trzyma do teraz, a nie chcę też brać żadnych antybiotyków, bo boje się że pogorszą sprawę z płodnością. :(
 

Edytak166

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
24 Grudzień 2019
Postów
128
Dzięki, kupię tą trawe i pójdę jeszcze na wymaz z pochwy, jedna z dziewczyn tez mi poleciła, podobno czasem trafia się tak, że jest jakiś wrogi śluz który uniemożliwia plemnikom poruszanie się. W tym cyklu nie pokladam szczególnych nadzieji, bo jestem chora. Dopadło mnie dzień po owulacji i trzyma do teraz, a nie chcę też brać żadnych antybiotyków, bo boje się że pogorszą sprawę z płodnością. :(
Też robilam to. Badanie ale z krwi i mam. Wszytsko dobrze. Wymazy też mam zrobione bo mi były potrzebne do in vitro też wszytsko ok. Pij mleko. Z miodem i czosnkiem i koniecznie dużo odpczwaj i. Sie wygrzewaj 😘
 

Karolina123456

Zaciekawiona BB
Dołączył(a)
11 Styczeń 2021
Postów
41
Też robilam to. Badanie ale z krwi i mam. Wszytsko dobrze. Wymazy też mam zrobione bo mi były potrzebne do in vitro też wszytsko ok. Pij mleko. Z miodem i czosnkiem i koniecznie dużo odpczwaj i. Sie wygrzewaj 😘
Mi z wykazów wyszła ureaplasma ciekawe co ta bakteria mogła narobić 😰 podobno może zmniejszać ruchliwość plemników tez. Tak jak u nas. czekam na antybiotyk od lekarza zobaczymy czy będę się leczyć sama czy z partnerem
 
reklama

Edytak166

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
24 Grudzień 2019
Postów
128
Mi z wykazów wyszła ureaplasma ciekawe co ta bakteria mogła narobić 😰 podobno może zmniejszać ruchliwość plemników tez. Tak jak u nas. czekam na antybiotyk od lekarza zobaczymy czy będę się leczyć sama czy z partnerem
Moja koleżanka miala ta bakterie i razem z mezem musiala zażywać antybiotyk sex tylko z zabezpieczeniem ale po tym antybiotyku przeszło
 
Podobne tematy
Autor Tytuł Forum Odpowiedzi Data
E 7my tydzień zarodek 2mm proszę o wasze historie Potrzebuję porady 10
A Starania, 4 cykl wiek 36l Staramy się 2
K Wiek 40 lat - tylko in-vitro? Ciąża po in vitro 5
A Inny wiek ciąży a brak ciąży Potrzebuję porady 16
Elencza Wiek dziecka w tygodniach Potrzebuję porady 5
B Wiek ciąży w długim cyklu. Kiedy do lekarza żeby dostać becikowe? Potrzebuję porady 12
M Wiek ciąży... Potrzebuję porady 2
Ewka29 Wiek ciąży Potrzebuję porady 18
X Wiek ciąży Potrzebuję porady 5
B Wiek ciąży Potrzebuję porady 16
Paula_93 Źle obliczony wiek płodu? Potrzebuję porady 6
D Określenie wieku ciąży Potrzebuję porady 13
M Ile ml mleka jaki wiek Potrzebuję porady 9
D nasz wiek Lipcowe mamy 2018 34
N wiek ciazy wedlug usg Potrzebuję porady 77
D Wiek ciąży z USG Potrzebuję porady 3
S Adopcja a wiek rodziców? Staramy się 14
E Zmiana metody rehabilitacji Rozwój i zabawy 3
P Mm 2 a wiek Potrzebuję porady 13
Ania_Beata Wiek ciąży (OM, CRL, beta HCG) Ciąża, poród, połóg 5
Cherie87 Wielkość dziecka a wiek ciąży. Ciąża, poród, połóg 14
All-me Wiek,waga i dlugosc Maluchow Dzieci urodzone w sierpniu 2013 9
Galaxia Pierwsze dziecko a wiek matki Staramy się 24
Evvelina Jaki wiek najlepszy na dziecko? Ciąża, poród, połóg 29
chanel88 wiek separacyjny ??!! Rozwój i zabawy 11
kasiullla86 Jak określić wiek młodej ciąży Ciąża, poród, połóg 55
Z Wiek ciąży a wielkość płodu i wielkość główki - WAŻNE Ciąża, poród, połóg 10
T sprawdz wiek swojego serca! Zdrowa mama 55
idzia wiek mamus kwietniowych Dzieci urodzone w kwietniu 2006 47
E Wiek matek Niemowlaki 57
T Niskie beta i brak objawów w 5-6 tyg? Staramy się 7
P Zbyt niskie beta hcg? Staramy się 10
W Niski przyrost bety Ciąża, poród, połóg 10
W 6 tydzień ciąży niski przyrost beta hcg Ciąża, poród, połóg 30
K Starania o bobasa a niskie AMH Staramy się 37
A Niskie AMH a ciąża Staramy się 7
Onn Niskie beta hcg Potrzebuję porady 15
S Niskie białko S wolne Potrzebuję porady 3
Puna28 Czy to ciąża niskie beta Ciąża, poród, połóg 27
Ansta Beta hcg za niskie? Potrzebuję porady 5
D Niskie Beta HCG Staramy się 35
L Niskie wartosci BETA hcg Potrzebuję porady 12
A Wynik testu na alergię na naskórek psa - 0,7 - 3,5 klasa 2 Niskie miano p/c, istniejące uczulenie, często z objawami klini. Potrzebuję porady 2
Kala2501 Niskie ciśnienie w ciąży Potrzebuję porady 9
K Niskie tetno Ciąża po poronieniu 2
Ania95 Niskie hcg i ropień bartholina Potrzebuję porady 4

Podobne tematy

Do góry