reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Bry :-)

My już od 5.30 na nogach :dry:kolejne zęby się pchają !!! ale na szczęście w nocy mała śpi bez zarzutów ... tylko pobudki wcześniejsze :tak:

Julisia, &&& żeby samo się zaczęło !!! a o miejsce w szpitalu się nie martw !!! jak się uprzesz, to Cię nie odeślą ;-)
ja jutro idę do ginki po 'wyrok' i mam nadzieję, że usłyszę, że coś się powoli rusza !!!

Nikolajda, witam i gratuluję kolejnego maluszka !!!
Emilia, :szok::szok::szok: to poszalałaś z porządkami !!!
Nickie, &&& żeby nocki się poprawiły !!!

miłego dzionka dla wszystkich ... my zmykamy na spacer - może 'wychodzę' jakieś skurcze ;-)

Hej laski.Melduje się i ja i składam Wam najlepsze życzonka z okazji naszego świeta!!!:-DMój skarbeczek tak bardzo chciał jak najszybciej mamusie zobaczyc w dniu jej świeta,ze pobudkę urządził o 5 zwarty i gotowy do rozrabiania:tak:I tak urzęduję z nim od świtu odgrzewając już trzeci raz kawę w mikrofali:)
Nickie-ja ducana też przerabiałam.w ciągu paru dni spadło mi 4kg,ale musiałam przerwać gdy się dowiedziałam o tej ciazy,ale mój M zrzucił na niej 12kg.O dziwo waga mu się utrzymuje.Fakt jest taki,ze żeby na niej odchudzić faceta trzeba stracić kupę kasy!ja się zadawalałam jogurtami ale on wciągał non stop pieczone mięso a to tanie nie jest:/Po porodzie znowu się za nią wezmę.Wezmę też pod uwagę dietę kopenhaską.Jest bardziej restrykcyjna,ale namawia mnie do niej koleżanka,która jest jej wielką fanka.zobaczymy:)
Julisia-w moim szpitalu jest to samo!podobno jest tyle rodzących,ze po porodach kładą dziewczyny na ginekologii,ale bez dziecka:szok:tam to dopiero nikt nie chce trafić!mam nadzieję,ze fakt,ze mam tam "swojego"lekarza jakoś mi pomoże.a wypisać to na pewno bym sie bez dziecka nie dała!!!!
Nikolajda-witam serdecznie!:)ja będę miała taką samą róźnice wieku między chłopakami:)
Emilia-to narobiłaś wszystkim smaka tymi krokietami!!:)Ja też dosyć częto robię,ale w wersji ruskiej(nadzienie jak na pierogi) lub meksykańskiej(z mięsem mielonym i czerwoną fasolą na ostro).
Agata-ja na chrzciny miałam ołówkową spódnicę do kolan i do tego tunikę.kup coś praktycznego,zeby nie wisiało bez sensu w szafie.nie patrz na modę tylko na to co Tobie się podoba.fotkę jeździka wkleję jak już do nas dojdzie.Dominik może jeszcze jest za malutki,ale tak za 2-3 m-ce na pewno by się zakochał.na roczek kuby pożyczyłam go od koleżanki i wszystkie bachorki (w wieku od roku do 3 lat)były nim zachwycone:)nowy jest cholernie drogi(ponad 300),ale udało mi się złapać używany za 100.

czesc dziewczyny
jako nowa i jakby nie bylo wczoraj rozpoczynajaca u Was postaram sie w miare szybko zaklimatyzowac u Was:tak:

widze, ze pelno wkrotce rodzacych mam tutaj:-D powodzenia na porodowkach:-D
Julisia na pewno znajdzie sie miejsce!!

ja wlasnie z drugim tak planowalam by miejsce sie jakies znalazlo bezstresowo, bo u mnie wysyp dzieci trwa od kwietnia do sierpnia i wtedy jest najgorzej czekac w poczekalni na wolna sale;-) wiec na szczescie mala przychodzi w styczniu i moze nawet na rodzinny pokoj sie zalapiemy:-)

JoL zycze by corci jak najszybciej zebale wyszly:tak: mojej wlasnie poszla wczoraj druga jedynka. Smiesznie tak troche, bo pierwsza wyszla w dniu gdy robilam test a druga jak bylam u gina sprawdzic mojego groszka;-)

Nikolajda zdrowie Ty masz:-D trzecie w drodze:tak:ja w sumie chcialam czworke, ale kiedy ja te dzieci bym wychowala?:-D

ja rozpoczelam 7 tydzien, ta ciaza jest gorsza niz poprzednia, bo juz mnie mecza te mdlosci, w poprzedniej mialam w sumie najgorzej tylko miedzy 9 a 13 tygodniem. A teraz juz sa:-p ciekawe do dalej sie szykuje

Na początku serdecznie witam wszystkie nowe mamusie:-)
U nas ząbkowania ciąg dalszy na szczęście bezobjawowy ,może poza tą podwyższoną temperaturą....
Kamilce wczoraj wyszła druga dolna jedyneczka :-)
Nickie trzymam kciuki za te nocki.Mam nadzieję ,że to się wkrótce zmieni....
Julisiu i Jol życzę wam szybkiego porodu . Na pocieszenie mogę powiedzieć ,że drugi poród trwa naprawdę krócej. Jestem pewna ,że u was będzie podobnie:tak:
Emilio nie kuś , nie kuś tymi krokietami bo zaraz możesz mieć niepodziewanego gościa ...mówię o sobie;-)
Agata ja na chrzciny miałam wąską spódnicę za kolana i bluzkę . Starałam się kupić coś takiego co jeszcze będę mogła na siebie włożyć...
MamaGdańsk ja mam pojedyńczy wózek dla Kamili x-yumpera i spacerówkę dla Mateusza , ale mam też w domu moją mamę , która zawsze chętnie towarzyszy nam na spacerach:-)
Kochane mamusie chciałabym wam wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia w dniu naszego święta. Przede wszystkim dużo spokoju, zdrówka i cierpliwości:-)

czesc mamuski:-) wszystkiego naj naj z okazji naszego swieta:tak:

na poczatku dziekuje za rady odnosnie ubrania na ten caly chrzest, i wiecie macie racje kupie cos praktycznego zebym ponosila sobie jeszcze , na roksany chrzcie nie mialam problemu, ubralam sie najzwyklej jak moglam biala bluzka czarne spodnie na kant, z 2 powodow 1 bo to byl luty w dodatku 14 hehe, a po 2 bo bylam najzwyczajniej w ciazy i ubralam sie w to w co sie zmiescilam:-D

madziu ale ten jezdzik drogi, faktycznie, ciekawa jestem tak bardzo tego cuda ze pogrzebe na allegro,i obejrze sobie, ja uwielbiam zabawki z FP ale moj maz to jest przeciwny, bo one jakby nie patrzec tanie nie sa a wiadomo dzieciaki niszcza zabawki przeokrutnie!!! ma racje nie zaprzeczam ale... i tak sam i kupi, na gwiazdke przyleciaz z gazetka carrefoura ze krzeselko uczydelko jest w promocj 2 jezyczne i co... pojechal po nie jeszcze w ten sam dzien,ehhh te chlopy:-D

rusalko ojjj jak ty masz dobrze z tym bezobjawowym zabkowaniem, nic tylko zazdroscic!!:tak:

aha i witam nowe mamusie oczywiscie!!!!!

i widze ze nie jedna z nas miala dzis wczesna pobudke, ja tez, i z racji tego za dzieci dopadl katar, dominik co chwila wybudzal i tak oto sobie jestem padnieta kolejny dzien z rzedu:-)

to znowu ja,zajrzałam,zeby ponarzekać:)dziewczyny nie chcę wyjśc na jakąś jęczącą zrzędę,ale mam już po uszy tej ciąży!wszystko mnie boli!wyszłam pół godz temu z małym na spacer i musiałam wrócić bo nie daje rady nawet wózka pchać.nie wiem co się dzieje!w tamtej ciąży tego nie było(a przytyłam wtedy dużo więcej).mam do pokonania wózkiem kilka schodów po klatką i już na nich wymiękam.bolą mnie wszystkie kości(zwłaszcza żebra).ryczeć mi się chce:-(mam nadzieję,ze M się zlituje i zabierze Kubę później na spacer.
JoL,Julisia-jak ja Wam zazdroszczę,ze tak mało Wam juz zostało!!!ja jeszcze ze 3 tyg pewnie się będę kulać:(
Agata-http://allegro.pl/fisher-gadajacy-chodzik-jezdzik-jezyk-polski-i1614249591.html -to ten jeździk.jezeli chodzi o zabawki FP to moim zdaniem są nie do zdarcia i śmiało można kupować używaną.tym bardziej,ze łatwo je później odsprzedać.
livastrid-co Cię wywiało aż tak daleko?:)

Hej dziewczyny.
Ja tylko wpadam napisać ze nie mam neta juz niestety, niezaplacony i zablokowali... Teraz pisze z tel. Z komornikiem tez nic ciekawego powiedział ze ciagle bedzie zabierał całą wypłatę czyli napewno w czerwcu tez bedziemy bez kasy bo zanim dojdzie decyzja zanim sie założy sprawe w sądzie to sie zejdzie:( rachunki jestem zmuszona zaplacic z rodzinnego bo zaraz nam umowy rozwiążą bo to po dwa rachunki nie zaplacone. A dla dzieci i na zycie niewiele zostanie... Jestem załamana i zmeczona tym wszystkim:(
Witam nowe mamy.

wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki...
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
Liza-współczuję i zaciskam mocno kciuki!!!!na pewno sytuacja się niedługo ustabilizuje!!!
mam pytanko:co byś powiedziała jakbym chciała Twoim maluchom przesłać co nie co?(np.jakieś słodycze?).jeżeli nie masz nic przeciwko to prześlij mi adres.mam nadzieję,że Cię nie urażę tą propozycją!trzymaj się kochana!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry