reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

na kłopoty maluszków najlepsza jest wrześniowa porada...

Karolina ja tez za bardzo nie znam sie na tym co ta położna Ci mówiła, ale mam wrażenie że poprostu gada pierdoły.
Często gęsto położne paplaja takie rzeczy zeby tylko cos palnąć i wyjść na "mądrą" .
U mnie jak była położna to też dopatrzyła sie u małego przepukliny, wodniaków jąderek, osłabienia mięśniowego i bóg wie czego jeszcze...
Tak samo poleciła mi zebym dawała małemu nie wode z glukozą tylko z cukrem po czym mały mi rzygał za przeproszeniem.
Potem jak była pediatra z wizytą to się uśmiała jak jej o wszystkim opowiedziałam.
Tak więc nie masz się co matrwić na zapas. Pozdrowionka :)

reklama
karolina, nic się nie martw to jakieś bzdury.moja mała jak urodziła się miała obwód główki 34, a klatki 32 i pani pediatra tłumaczyła mi, że do końca dwóch miesięcy może byc tak, że obwód główki jest większy, po czym powinno sie wyrównać i logicznie myśląc to że główka jest mniejsza od klatki to na moje oko tak już ma być skoro Julcia ma ponad 2 mce. tak przynajmniej mi sie wydaje. Rozalcia ma teraz 39cm obwód główki, klatki nie wiem, ale zmierzę.

siwasku nastraszyłaś mnie tym zabiegiem, bo Rozalci też prawe oczko trochę ropieje właściwie od urodzenia, usiłuję jej zakraplać slufacetamidem, ale cały czas coś się zbięra. masuję jej też w nadzieji że samo się odetka.

a w ramach ciekawostki powiem wam, że u mnie położnej nie było w ogóle  ;D i pewnie dzięki temu jestem w miarę spokojna  ;D

Karolina  głupia baba z tej położnej, nie powinna straszyć,
Julcia to kawał kobietki i dlatego klatka większa niż główka.
u nas główka 39,5cm, a klatka 41, tydzień temu Marcel był badany i neonantolog nic nie mówiła.
siwasku malutka Igunia biedna z tym oczkiem, masujcie, oby tylko niepotrzebny był ten zabieg
Gabi fajnie usłyszec dobre wieści

marta3x dziekujemy za wsparcie i masujemy bez przerwy z nadzieja że sie cholerstwo odetka. na szczście Iga dzielnie zosi masaże i zakrapianie oczka, bo robie to najczęsiej podczas karmienia :)

siwasku, a jaki dokładnie sulfacetamid zakraplasz?9bo ja mam sulfacetamidnum 10% H-E-C. cholerka aż się boję bo Rozalci to w nocy dość sporo się zbiera.

chyba miałam ten sam bo ja juz teraz tylko sola fizjologiczna przemywam, zuzyłam 1 opakowanie, ale nie widziałam różnicy ( miałam takie biało niebieskie opakowanie chyba tez 10% , raczej to samo co ty) i okulistka kazała mi masować 4 razy dziennie najpierw oczyścić woreczek spojówkowy z ropki 10 razy uciskając na dole oczka tak przy nosku a potem 10 razy z góry na dól tak przy nosku. Tunia zycze żeby Rozalci samo się odetkało!

reklama
Do góry