reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasi mezczyzni w roli TATY

Tamarunia ja ci powiem tak. Znam wielu ludiz którzy mają bardzo złe zdanie o muzułmanach. Jednak w naszym kraju bardziej się nie lubi Żydów. Ja oczywście uważam ze sa źli Zydzi i normalnie ludzie, któy misę włśąnie tłucze głupoty do głowy m.in. o POLSkICH obozach koncentracyjnych ale to inna historia.
JAk byłam w Egipcie i Turcji to generalnie z tego co się zorientowałam to :
1. Są religijnie muzułamnie i mniej religijni (tak jak w każadej religi) są i furiaci
2. Kochają kobiety - ale nie szanują Europejek a w szczególnosci Angielek i Niemek po przyjeżdzają tam na wakację się seksić. Dla nich Europejka=kobieta rozwiazła. Bo osłanim nogi, brzuchy i ramiona
3. Jako turystjka miałam doczynienia z namolnymi sprzdawacami z miejscowości turystycznych ale w nieturystycznych miejscowościach zobaczyłam w nich NORMALYCH ludzi, kórzy chodza do pracy, kochaja, kłuca sie, piją kawę , palę sziszę i tak dalej
4. Mówili mi tak: Kobieta w islamie to nie kucharka i sprzataczka jak jets niestey w naszej religii tylko MATKA przede wszystkim i to jets jej zadanie. Wiem ze można pracować, uczyc sie ale podbno głos decydujaca ma mąż (choc w to nie wierze bo kobitki kazdej religii potrafią manipulowac facetami i w koncu osiagaja to co chca)
5. Zauważyła że muzulamanie (faceci) lubią się kochać :) Trochę to niecenzuralnie ale to moje prywane spostrzeżenia.
Takie jest moje spojrzenie na islam ;-)

:-D :szok: :-D

hehe

spojrzenie w Islam

a tak na serio:
1. to prawda sa praktykujacy i nie
2. cos w tym jest ale nie do konca, ja rowniez raczej nie pochwalam pokazywania ciala, ale to moj biznes, nie nwiedze uogolniania! takze ludzie mowiacy ze europejka to taka i taka zawze uslysza ode mnie malutki wylkladzik!zawsze! sama jestem europejka!muzulmanka ale europejka!
3. ci palacy to muslim byli?
jestem przykladm NORMALNEJ muslimki, ktora stara sie byc religijna, i jak najbardziej "normalna":laugh2:
4. decydujacy glos ma maz i zgadzam sie z tym w 100%
gdy wglebisz sie w rules islamu zobaczysz kto jest glowa a kto szyja!
i zobaczysz stara prawde! bo caly islam to prawda:)
5.nie ze swoja zona?to sorry ale robi to wbrew Allahowi!! seks poza malzenski jest ostro zakazany i jesli jest to seks nie z zona i robi to swiadomie to...Bog z nim :baffled:

reklama
A+T extra!!mam nadzieje, ze tak bedzie dalej!!z calego serca tego zycze i tzrymam kciuki:):):):):):):):)

a po calym moim wywodzie na temat PT PRZYJDZ DO DOMU I SPEDZMY RAZEM CZAS Rehman mi mowi
bo ja nie chce zebys wybierala pomiedzy kupnem nowej kurtki a wyjazdem do Birmingham ( plan na odpoczynek ) . chce zebys miala jedno i drugie.

puenta....

Tamarunia móiwę oi wolnych muzułmanaxh w sensie takich co zon nie mają, hehe
no palili sziszę a co nie wolno w islamie? W Egipcie to chyba wszystcy faceci palili sziszę i kocbiet też dużo widziałm,ale to jest przecież z jabłka albo melona wiec nie ma tam tytoniu i mi tez to bardzo smakowało, mimo że nikotyny nie miało:-)

wolno, nawet palic tyton wolno, tzn nie jest to tak ze mozna do konca, lepiej tego unikac, ale nie jest to jakos zabronione , tak jak alkohol zaluzmy, to jest zabronione akurat na maksa!

a czemu aż do szkocji??????
bo ja skonczylam studia i nie mamy juz pozwolenia na prace, bo Belgia jest jednym z tych krajow, ktore w dvpie maja, ze Polska jest w Unii :/
w Szkocji przynajmniej sa owce i trawa ;)

w kazdym razie sami z Olafkiem jestesmy...buuu (ale moze wreszcie odkreci sie kurek z kasa;)))

Tamarunia, moj gin jest z Libanu :) najlepszy poloznik na swiecie :)))
no i najblizsza kuzynka meza przeszla na islam bo wyszla za Turka, ale sa umiarkowanymi muzulmanami, bo np.w chuscie nie chodzi (z reszta Turcja jest specyficzna)
a twoj maz skad pochodzi?bo mnie sie zdaje, ze z Pakistanu, ale moze sobie cos pomylilam;)
u nas w Belgii sa przewaznie Marokanczycy i Tunezyjczycy, ale wszystkie sklepy nocne to Pakistan
w ogole mam okazje na codzien sledzic konflikt emigranci/belgowie/katolicy/muzulmanie i powiem, ze z bliska to takie mniej czarnobiale jest

A jak tak powracając do naszych facetów. ......... To mój we wtorek poszedł obalać z kumplami jakiś nowy samochód, co by mu się potem koła nie rozjechały ;)))))))))))))))))))). W sumie to wyszedł pierwszy raz od kiedy Amelka jest z nami, no i wrócił ....Nagwizdany jak biszkopt, położył się na łóżku i zaczął chrząkać, kichać i wogóle strasznie dziwne odgłosy wydawał z siebie. Tak więc wypierdzieliłam go do przedpokoju i spał na podłodze pod drzwiami :))))))))))))))))))) Na szczęście ma złotą i wyrozumiałą żonkę, która rzuciła mu stary śpiwór, co by się mógł przykryć :)))))))))) Tak mnie wkurzył. Na następny dzień powiedział że spał pod drzwiami w przedpokoju jak pies :)))))))))))))))))))))) . No trochę był wkurzony , ale w sumie to nic nie pamięta. hhehehehe i kto tu rządzi :)))))))))))))) ??? :))))))))))))) zartuję :))))

a+t to super, byle tak dalej :-)
ewe, no wiadomo kto rządzi, wiadomo ;-) jest Was w końcu 2 z Amelką - czyli jak by nie patrzył większość zawsze ma rację, a podejrzewam że córcia zawsze zgadza się z mamusią :-D

a+t+? to świetnie, że mężuś tak ci się odmienił. Życzę wam powodzenia dalej i żeby został już teraz taki jaki jest ;-)
ewe bardzo dobrze zrobiłaś. Na twoim miejscu zrobiłabym to samo :-) :-) :-) :-) :-) Mój tak dużo nie pije, bo bardzo często jeździ samochodem :-)

reklama
Do góry