T
Tamarunia
Gość
Tamarunia ja ci powiem tak. Znam wielu ludiz którzy mają bardzo złe zdanie o muzułmanach. Jednak w naszym kraju bardziej się nie lubi Żydów. Ja oczywście uważam ze sa źli Zydzi i normalnie ludzie, któy misę włśąnie tłucze głupoty do głowy m.in. o POLSkICH obozach koncentracyjnych ale to inna historia.
JAk byłam w Egipcie i Turcji to generalnie z tego co się zorientowałam to :
1. Są religijnie muzułamnie i mniej religijni (tak jak w każadej religi) są i furiaci
2. Kochają kobiety - ale nie szanują Europejek a w szczególnosci Angielek i Niemek po przyjeżdzają tam na wakację się seksić. Dla nich Europejka=kobieta rozwiazła. Bo osłanim nogi, brzuchy i ramiona
3. Jako turystjka miałam doczynienia z namolnymi sprzdawacami z miejscowości turystycznych ale w nieturystycznych miejscowościach zobaczyłam w nich NORMALYCH ludzi, kórzy chodza do pracy, kochaja, kłuca sie, piją kawę , palę sziszę i tak dalej
4. Mówili mi tak: Kobieta w islamie to nie kucharka i sprzataczka jak jets niestey w naszej religii tylko MATKA przede wszystkim i to jets jej zadanie. Wiem ze można pracować, uczyc sie ale podbno głos decydujaca ma mąż (choc w to nie wierze bo kobitki kazdej religii potrafią manipulowac facetami i w koncu osiagaja to co chca)
5. Zauważyła że muzulamanie (faceci) lubią się kochaćTrochę to niecenzuralnie ale to moje prywane spostrzeżenia.
Takie jest moje spojrzenie na islam ;-)

hehe
spojrzenie w Islam
a tak na serio:
1. to prawda sa praktykujacy i nie
2. cos w tym jest ale nie do konca, ja rowniez raczej nie pochwalam pokazywania ciala, ale to moj biznes, nie nwiedze uogolniania! takze ludzie mowiacy ze europejka to taka i taka zawze uslysza ode mnie malutki wylkladzik!zawsze! sama jestem europejka!muzulmanka ale europejka!
3. ci palacy to muslim byli?
jestem przykladm NORMALNEJ muslimki, ktora stara sie byc religijna, i jak najbardziej "normalna"

4. decydujacy glos ma maz i zgadzam sie z tym w 100%
gdy wglebisz sie w rules islamu zobaczysz kto jest glowa a kto szyja!
i zobaczysz stara prawde! bo caly islam to prawda
5.nie ze swoja zona?to sorry ale robi to wbrew Allahowi!! seks poza malzenski jest ostro zakazany i jesli jest to seks nie z zona i robi to swiadomie to...Bog z nim