• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

Powedzial ze jeszcze zdążę. Mam sie nie denerwowac.
W pierwszej ciąży tez najpierw chudlam wiec w rezultacie liczac od wagi sprzed ciazy przybylam okolo 9 kg, a urodzilam Michasia 3350 g

reklama
Ja dziewczynki wciąż przy swojej wadze się trzymam 54 ,5 kg...Używam krem PHARMACERIS Foliacti przeciw rozstępom, tak na wszelki wypadek... :-) Czy Wy używacie jakiś kremów, które możecie polecić??

Monika uzywam tego samego kremu na rostepy, ale niestety zaczely mi sie juz pojawiac na brzuszku. Jesli ktos ma sklonnosci do rozstepow, to nawet kilogramy kremow nie pomoga.

ja do moich rozstępów już się przyzwyczaiłam, nawet przed ciążą sporo ich miałam :-( a to dlatego, że byłam zawsze pulchnych dzieckiem, walczyłam z wagą - udało mi się dużo kg zrzucić ale w bardzo krótkim czasie w sumie, niby przez rok, ale w ciągu wakacji najbardziej schudłam - i chyba przez to rozciąganie skóry i gwałtowne zrzucanie nabawiłam się rozstępów i to nie tylko na brzuchu :wściekła/y: niestety po ślubie kg mi znów przybyło :baffled: i teraz praktycznie powróciłam do wagi sprzed odchudzania :dry:po ciąży będzie trzeba znów wziąć się za siebie - czemu tak łatwo jest przytyć a tak trudno zrzucić.... :confused:

Ja też niestety mam skłonności do rozstępów ale póki co tfu..tfu... się nie pojawiają codziennie do kąpieli dolewam oliwki , a po kąpieli używam kremu Mustella dla kobiet w ciąży, ma fajną konsystencję i ładnie się wchłania .
Moja dermatolog powiedziała że warto robić również delikatny peeling skóry na brzuszku i udach 1-2 razy w tygodniu pod prysznicem , wtedy ponoć lepiej sie wchłaniają kremy. Mam nadzieję że chociaż po części uda mi się zapobiec rozstępom.

ja rozstepy mam po pierwszej ciazy juz je pokochalam ;-)smarowalam sie z ziajki mamamija czy jakos tak. Teraz smaruje sie perfecta mama.
Ale niestety jak ktos ma sklonnosci do rozstepow to najdrozsze kremy nie pomoga. Ponoc to genetyczne jest.

w pierwszej ciąży tak dużo a córcia była mała 3100 g. Udało mi się zrzucić prawie 30kg. Z synkiem miałam 18 do przodu a wagę miał 3500g. Tak że po dwóch ciążach jestem bogatsza o 20kg. Ja miałam problemy z zajściem i w czasie ciąż, i z córką i teraz byłam na hormonach i to pewnie dlatego. A druga sprawa to to, że wiek robi swoje. Mój lekarz uważa że jeżeli średni przyrost do 3kg na miesiąc będzie to jeszcze jest to do zaakceptowania.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry