• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

reklama
Ja również jak koleżanka używam perfekt mama DAX Cosmetis (zaraz skończę drugie opakowanie). Na razie rozstepów nie ma. Peeling robię regularnie. Co do pojawienia się rozsępów to rzeczywiście duże podłoże ma genetyka (czy naszem mamy miały?). Moja mama mówi że nie miała, tylko że ja się urodziłam jak miała 21 lat a ja mam 30 lat :-(

Ale dla pocieszenia czytałam ze oprócz genetyki, istotne znaczenie ma wiek i to o dziwo bardzo młode dziewczy są narażone na rozstępy (rodzące poniżej 20 roku życia) ;-)

Ja coraz bardziej boję się wchodzić na wagę skacze w góre jak oszalała,ze stresu to jem coraz więcej:zawstydzona/y::sorry2:i kółko się zamyka:wściekła/y:Na rozstępy kupiłam krem z serii Pharmaceris - zobaczymy czy coś zdziała;-)
2bf80a3232.png

wstretnamalpa i właśnie dlatego ja nie mam wagi - po jakiego groma się stresować tym codziennym ważeniem? Mi wystarczy jak raz w miesiącu gin mnie zważy. Staram się nie przejadać, a na wszystko inne nie mam już wpływu i tyle! Martwić się będę o wagę po porodzie.

Ja już mam dobre 7 kg na koncie. Depresję przez to dostaje. Dupsko rośnie na maksa:wściekła/y: i nie umiem się ograniczyć z jedzeniem :-(. A kiedy staram się zastąpić jakiś posiłek warzywami lub owocami (tak jak przed ciążą) to robię się jeszcze bardziej głodna :zawstydzona/y:. Syci tylko to co ma kalorie.

spooky27 - masz całkowitą rację , dlatego waże się coraz rzadziej:-pale gul i tak mi skacze bo widzę jak mi tyłek rośnie nawet bez wskakiwania na wage:szok::rofl2::-pa najgorsze jest to ,że mam siedzącą prace i mięśnie to mi już chyba całkowicie zanikły:wściekła/y:Chciałabym zacząć chodzić na basen ale nie wiem czy to wskazane w naszym stanie pluskać się w chlorowanej wodzie jak pójde do gina to się zapytam.Wiecie coś na ten temat??
2bf80a3232.png

Wstrętna Małpko baseny są jak najbardziej zalecane nam ciężarnym-każdy lekarz Ci o tym powie, a poza tym jak najwięcej ruchu dziewuchy to i poród będzie łatwiejszy
ja na rozstępy używam Cocoa butter- firmy palmer's choć wcześniej używałam dużo tańszej olivki Johnons baby na mokrą skórę i rezultaty były takie same-tzn wyśmienite:) a przy okazji skóra nie jest tłusta tylko dobrze nawilżona;-)

spooky27 - masz całkowitą rację , dlatego waże się coraz rzadziej:-pale gul i tak mi skacze bo widzę jak mi tyłek rośnie nawet bez wskakiwania na wage:szok::rofl2::-pa najgorsze jest to ,że mam siedzącą prace i mięśnie to mi już chyba całkowicie zanikły:wściekła/y:Chciałabym zacząć chodzić na basen ale nie wiem czy to wskazane w naszym stanie pluskać się w chlorowanej wodzie jak pójde do gina to się zapytam.Wiecie coś na ten temat??
2bf80a3232.png
Basen,yoga i spacery!!!! jak najbardziej,ja musze tez sie rozejrzec bo jak na razie to tylko spaceruje

reklama
Mój lekarz tez zalecił mi basen i jogę. Na jogę nigdy się nie zdecyduję bo to dla mnie, za spokojne :-) ale basen rewelacyjna sprawa. Bardzo dobrze się czułam po. Moja kondycja mnie wystraszyła we wtorek jak dostałam strasznej zadyszki wchodząc po schodach na 3 piętro. Dzisiaj wzięłam się wreszcie za siebie i byłam na baaardzo długim spacerze z mamą i naszymi pieskami. Będziemy z dzidziusiem dobrze spać tej nocy :-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry