• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

Ja postanowiłam, że na wagę nie wchodzę :no: chyba, że będą mi kazać. Co to da ? głodzić ani odchudzać się nie będę a przynajmniej stresu sobie zaoszczędzę;-)

reklama
Ja miałam w 20 tyg -59,5 kg to jest jakieś 4,5- 5,5 kg do przodu to chyba dobrze co? zażartowałam że tarz już chyba tak szybko nie przytyję a mój gin się śmiał.. ja przewiduję tak jak i w pierwszej ciazy do 70 dobić.. czyli jakieś 15-16kg.. to chyba w normie nie?

Dziewczyny nie przejmujcie się wagą już kiedyś pisałam to wszystko zależy od waszych predyspozycji do tycia. Nie patrzcie na różne tabelki bo to tylko orientacja. Teraz zaczynają się te miesiące u nas gdzie waga na pewno pójdzie w górę i to znacznie. Wiadomo nie opychajcie się pustymi kaloriami ale rozsądnie. Do tego na koniec ciąży dojdzie zatrzymywanie się wody w organizmie i waga też będzie ciut wyższa. Spokojnie po woli po porodzie wszystko zrzucimy.

Dzisiaj spotkalam pewna pania ginekolog, ktora od samego poczatku uwazala,ze gdy ma sie nadwage nie powinno zachodzic sie w ciaze, a jak to nieszczescie sie juz stanie, to powinno sie odchudzac(!!!) w trakcie niej. Stwierdzila,ze bardzo przytylam ( chociaz kazdy mi mowi,ze bardzo schudlam i ja jestem tego pewna) i ze 2,5 kg w 22tyg. ciazy to jakis dramat, bo powinnam chudnac!!!! Tak mnie rozzloscila,ze do tej pory sie trzese z nerwow. Aha i wg niej PCO to wynik nadwagi, a nie na odwrot. Dziwne te jej zalozenia, bo PCO to choroba genetyczna, a gen tej choroby jest zlokalizowany na 17 chromosomie. Zastanawiam sie jak sposob jedzenia moze wplynac na genetyke. Normalnie jakas nowa teoria!!! To tak, jakby ktos zachorowal na zespol Downa, bo niezdrowo sie odzywial. Normalnie mnie trzesie.

Ja bym się zapytała tej pani gdzie ona studia kończyła, bo jakies lewe chyba były. Ja nigdy nie będe nie miała nadwagi wg wszelkich kalkulatorów, a gdyby tak sie stało, oznaczałoby to że jestem bardzo chora. taka jestem, a dodatkowo mam bardzo ciężki kosciec, wiec waga zawsze wykazuje wiecej niż badania na zawartoś % konkretnych tkanek. A więc gdybym postanowiła, że nie zajde w ciążę majac nadwage to bym nie zaszła nigdy...
Olej ją, babsztyl niech się sam męczy ze swoimi komplaksami i niewiedzą a ty do niej nie chodź.
Prawdą jest, ze jak się jest grubaskiem jak ja, to trzeba uważa, żeby nie przyty za bardzo w ciąży, ale nie ma mowy o odchudzaniu. Zwyczajnie trzyma sie dietę i tyle.

A i 2,5 kg to bardzo ładnie, obawiam się, że ja skoczyłam ponad :-/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry