aga_q
TRZYNASTEGO :)
jak poszłam na pierwszą wizytę - taką potwierdzającą ciążę - to mnie pani położna zważyła i zmierzyła, po czym wyliczyła mi BMI i ze zgrozą w głosie wykrzyknęła - niedowaga !
przy drugiej odnotowała wagę i nic nie mówiła;
przy trzeciej z rzędu zważyła mnie, zapisała wagę i powiedziała: ''oj''...
no to jej wypomniałam tą niedowagę;
Dottore jak spojrzał na mnie to miłym głosem zapytał: ''coś przytyliśmy już?"".
a potem spojrzał w kartę i powiedział: ''pani Agato, tak nie można ! oj dogadzamy sobie''
nic nie rzekłam, bo co tu mówić.
na następnej już mi było słabo przed drzwiami na myśl o tym, że ważenie, ale okazało się, że ok.
cały kłopot wziął się z tego, że startowałam z wagą mniejszą o 2 kilogramy niż zwykle mam i poprostu szybko zrobiłam te dwa plus kolejne dwa;
ostatnio obyło się bez komentarzy;
w domu staram się ważyć nie za często, żeby się zbędnie nie stresować;-)
wydaje mi się, że powietrze u mnie jest niezwykle kaloryczne, bo jakoś specjalnie nie szaleję
przy drugiej odnotowała wagę i nic nie mówiła;
przy trzeciej z rzędu zważyła mnie, zapisała wagę i powiedziała: ''oj''...
no to jej wypomniałam tą niedowagę;
Dottore jak spojrzał na mnie to miłym głosem zapytał: ''coś przytyliśmy już?"".
a potem spojrzał w kartę i powiedział: ''pani Agato, tak nie można ! oj dogadzamy sobie''

nic nie rzekłam, bo co tu mówić.
na następnej już mi było słabo przed drzwiami na myśl o tym, że ważenie, ale okazało się, że ok.
cały kłopot wziął się z tego, że startowałam z wagą mniejszą o 2 kilogramy niż zwykle mam i poprostu szybko zrobiłam te dwa plus kolejne dwa;
ostatnio obyło się bez komentarzy;
w domu staram się ważyć nie za często, żeby się zbędnie nie stresować;-)
wydaje mi się, że powietrze u mnie jest niezwykle kaloryczne, bo jakoś specjalnie nie szaleję

- wdychamy tyle kalorii w ciągu dnia ,że juz nam się tradycyjne jedzonko nie mieści w naszych wypchanych brzuchach a tyjemy jakbyśmy przez cały dzień od suto zastawionego stołu nie odchodziły

popłacze sobie teraz cichutko nad moim marnym losem grubej starej baby:-