• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

Melulu ja barszczyk czerwony i naleśniki z dżemem...i też nadal mnie ciągnie do lodówki...oj ciężko to wszystko widzę...idę za chwilkę na spacer...choć wyjdę z domku..i mam nadzieję że nie trafię na żadną cukiernię :-)

reklama
kobiety ja przytyłam przy julce 15 kg a za 1,5 roku miałam ponuiżej wyjsciowej z przed 1 ciązy... Moja przyjaciółka przytyła 30 kg a teraz wyglada jak smierc na urlopie.. Takze znowu bez przesady.. dzieciak , brak czasu, pogonzycia codziennego zrobia swoje.. Ja od 8 lat jem po 2 obiady dziennie (jak jestem w pracy ) zawsze w domku sniadanie w pracy drugie i cos słodkiego a o 12 30 pierwszy obiadek W domku drugi, cos słodkiego i kolacja bo inaczej nie zasnę.. I co waże miedzy 43-47 kg.. Teraz dobijam do 56 kg czyli 7-8 na plucie..

kobiety ja przytyłam przy julce 15 kg a za 1,5 roku miałam ponuiżej wyjsciowej z przed 1 ciązy... Ja od 8 lat jem po 2 obiady dziennie (jak jestem w pracy ) zawsze w domku sniadanie w pracy drugie i cos słodkiego a o 12 30 pierwszy obiadek W domku drugi, cos słodkiego i kolacja bo inaczej nie zasnę.. I co waże miedzy 43-47 kg.. Teraz dobijam do 56 kg czyli 7-8 na plucie..

oj Madzia - pozazdrościć :sorry2: nie każda kobieta ma tak łatwo, Ty widocznie masz dobrą przemianę materii i dobre geny jakieś, bo jak ja bym się tak odżywiała to w drzwiach pewnie bym się nie mieściła :zawstydzona/y: no cóż, jedne dziewczyny nie mogą przytyć a inne schudnąć - różnie to bywa :sorry2:

I co waże miedzy 43-47 kg..
Nawet się tym nie chwal :-p Musisz mieć naprawdę wyjątkową przemianę materii. A taka waga jest dla mnie abstrakcją.
Ja w ósmej klasie podstawówki przy wzroście 162 cm ważyłam już 54 kg. Przed ciążą - 62 kg na 164 cm. I to i tak był sukces, bo rok wcześniej doszłam już do 70kg, na szczęście udało mi się trochę schudnąć.

Dziewczyny mi sie w ogole nie chce jesc. Mam chyba jakis jadowstret. Przytylam jak do tej pory 5kg. Nie dziwie sie,ze te z Was, ktore maja apetyt przytyly troche wiecej. W koncu to ciaza i tycie jest wskazane.

Mam 9 kilo na plusie w 26 tygodniu. Powiedzial, ze to duzo i do konca moge przytyc... tylko 3 kilo, zeby bylo ksiazkowe 12.

echhhh ... a tym gadaniem ''książkowo'' to poprostu przegięcie.
poza tym książkowo to równie dobrze może być 17 :-D
wszystko zależy od jakiej wagi się startuje, od tego czy ktoś ma tą wagę bo ma czy może ma ją, bo jest na nieustannej diecie.
ja przed ciążą potrafiłam cały dzień przeganiać o jednej kanapce, jednym kefirku i jednym jabłku. jakoś teraz sobie takiego sposobu odżywiania nie wyobrażam.

czasem poprostu się nie da.
jak mamuśka jest głodna to co ma poradzić?
oczywiście nie jest to powód to zjadania blachy ciasta przy jednym posiedzeniu czy całego kurczaka na kolację ;-)

Wszyscy mi mowia, ze po mnie nie widac za bardzo tych 9 kilo.

bo pewnie nie widać :-D
po mnie też nikt nie powie ile przytyłam;-)

Czas przyjrzec sie dokladniej swojej diecie i zmienic co nieco...

byle bez przesady w drugą stronę :blink:

Natalie ja do 22. tygodnia przytyłam niby 9 kilo!! Nie wiem co teraz - idę do lekarza za tydzień. Przy tym tempie powinno być już 13 :baffled:
A koleżanki z pracy powtarzają, że tego wcale nie widać. Jak stoję tyłem to nie widać, że jestem w ciąży - nic mi bokami ani na tyłku nie wypływa. Po prostu mam wszystko w brzuchu. A szczerze podejrzewam, że mam fatalnie skumulowaną wodę w organizmie. Czuję taką "słoniowatość" w nogach... Sądzę, że to głównie wpływa na wagę.

Ja wychodzę z założenia, że nie będę się teraz unieszczęśliwiać - jem jeśli mam ochotę, staram się różnorodnie i dużo warzyw a za wagę to już naprawdę nie mogę.
I z tego powodu nie mam wagi i ważę się tylko raz w miesiącu u lekarza...:cool2:

no ja na ostatniej wizycie ważyłam 75 kg i to juz bylo praktycznie 8 kg na + (ja na początku nie miałam mdłości i nic nie schudłam, więc od początku waga szła w górę). wczoraj weszlam na wage i juz jakies 78. czyli po miesiacu przytylam 3 kg. szczerze mowiac to nie jem wiecej niz jadlam. przynajmniej tak mi sie wydaje. zawsze jadlam troszke slodyczy, ale np nie jem kolacji. zjem gdzies o 16 obiad i to koniec. wczoraj wieczorem bylam glodna to zjadlam tylko banana. to co ja juz w ciazy mam wprowadzic diete?

No to ja bym szukała po tej 16 powodów do przyrostu wagi. Przypuszczam, że Twój organizm uznaje, ze musi sobie odkładac na czas głosu i klęsk zywiołowych. potrzebujesz energi, a że po 16 nie jesz to on uznaje, że musi sie zabezpieczac. Jesteś w ciąży, nie jedz po 18, 19, ale nie po 16. Podziel sobie na kilka małych posiłków, nawet na 6, ja tak musze z racji za wysokiego cukru. Ale to świetny sposób na nie tycie w oszałamiającym tępie. śniadanie, II sniedanie, obiad, podwieczorek, kolacja, II kolacja. I wszystko gra. A w ciąży kolacja jest bardzo ważna! No i własnie dzielenie obiadu jest świetna rzeczą, zjeś 1 malutki i potem 2 malutki, to lepsze niż 1 większy.

Ja w sumie też nie miałam nigdy żadnych diet, również jeden obiadek w pracy, drugi w domku + pokaźna kolacja i zawsze jakaś słodkość do kawy pomimo tego 56 jakoś tak utrzymywało mi się na wadze praktycznie cały czas.
Teraz jak już pisałam apetycik nadal niesamowity..ale nie opycham się na siłę..tylko po prostu bo głodna jestem :-)
a co do obiadków to ja zawsze pierwsze jakaś zupka a za jakąś godzinkę półtora drugie danie :)
W poniedziałek dowiem się czy panikuje z tym moim tyciem czy jest wszytko OK :tak:

reklama
aga_q no właśnie ja byłam na nieustannej diecie przed ciążą bo mam tendencję do tycia i musiałam uważać. A teraz sobie jem :-), choć staram się nie objadać :zawstydzona/y:. Mogę zapomnieć o tym, że się kiedyś najadałam jednym bananem. Teraz to nawet po dwóch mam szał w oczach :szok: i jestem głooooooodna na maksa:-D. Ja się nastawiam na 20 kg. Masa straszna ale wszystkie moje koleżaneczki, takie wielkie baby jak ja, co mają ponad 175 cm wzrostu, tyle przytyły.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry