• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

no u mnie 8 kg na plusie,ja sie nastawiam na 16 kg i tez jestem dosc konkretna bo 180cm dluga....no ale zobaczymy...jem na co mam ochote i juz:tak:

w szoku jestem jak ta dziewczyna wyglada po 8 tygodniach...pocieszyla mnie

reklama
dziewczyny ja dziś u lekarza 64,1 kg czyli na plusie 5,5kg od początku ciąży :tak:
właściwie to nie wiem czy nie powiennam się martwić :baffled: może trochę za mało tyję i przez to i dzidzia jest maleńka :confused:

apetytu 0 :baffled: :baffled::baffled:

anik567 - też się niedawno martwiłam, że mało przybrałam na wadze, ale młoda zdrowiutka i ładnie rośnie, więc się nie martwię. Jeszcze ruszymy z wagą, zobaczysz ;-):tak:

Dziewczyny, mam nadzieję ze ten wątek będziemy kontynuować po rozwiązaniu :tak: To znaczy do jakiej wagi doszliśmy, i jaki jest spadek po porodzie :tak:
Napewno osoby, które najwięcej przytyją - będą także najszybciej spadały na masie :tak:
Kurcze trochę przeraża mnie ta zima, że nie będzie można na spacerki wychodzić :baffled:, ale czytam na bieżąco informacje dotyczące długoterminowej pogody i pocieszam się tym że szybko ma zawitać wiosna i będziemy mogły śmiegac na spacerki dla dobra maluszków i naszych sylwetek :tak:

informacja pogodowe

Październik chłodny i niezbyt mokry
Złota jesień w tym roku może się nam objawić słonecznymi dniami, ale niestety na przedłużające się babie lato raczej nie ma co liczyć, a to za sprawą częstego spływu chłodniejszych mas powietrza z północy. Ostatecznie więc październik może się okazać dość chłodny, ale słoneczne chwile nam to wynagrodzą.

Listopad zimny i z pierwszym śniegiem
Pierwsze akcenty zimy mogą się pojawić już w listopadzie, podobnie jak w ubiegłym roku. Już w pierwszej połowie miesiąca może spaść śnieg i to w dużych ilościach. W całym kraju temperatura będzie oscylować na poziomie poniżej normy, więc będzie odczuwalnie zimniej niż zwykle w tym miesiącu. Tendencja do niezbyt częstych opadów z poprzednich miesięcy powinna się utrzymać. Wyjątkiem będzie południe Polski, gdzie opady będą bardzo częste.

Grudzień mroźny i śnieżny
Nasze najnowsze prognozy wskazują na grudzień z akcentami prawdziwej zimy. Będziemy mieć śniegu pod dostatkiem, a nawet za dużo, ponieważ miesiąc ten przyniesie temperaturę na poziomie poniżej normy wieloletniej. Mimo sypiącego śniegu nie zabraknie pogodnego nieba i wszystko wskazuje na to, że będzie ono dominowało nad opadami. Jeśli prognozy się sprawdzą, to będziemy mieć pierwszy od trzech lat początek zimy w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Styczeń ciepły, mokry i wietrzny
Najbardziej zimowy miesiąc w roku, podobnie jak w ubiegłych dwóch latach, nie przyniesie ani dużych ilości śniegu, ani też przeszywającego mrozu. W dzień będzie powyżej zera, a nocami lekko poniżej, więc musimy się liczyć z częstymi gołoledziami. Ciepły styczeń zawsze oznacza obfite opady deszczu oraz porywiste wiatry, które mogą powodować zniszczenia. Najbardziej groźne mogą się okazać orkany, wędrujące nad Bałtykiem i Skandynawią.

Luty bardzo ciepły, ale deszczowy
Luty będzie bardzo podobny do stycznia. Nadal będzie nadzwyczaj ciepło i mokro. Czeka nas więc kontynuacja wichur. Mimo, że na nizinach temperatura często będzie dodatnia, to w górach warunki do uprawiania sportów zimowych mogą być korzystne, tak jak ostatniej zimy, kiedy temperatura na pograniczu plusów i minusów sprzyjała większym niż zazwyczaj opadom śniegu.

Marzec z wcześniejszą wiosną Marzec przyniesie bardzo ciepły początek wiosny, który nastąpi wcześniej niż w ostatnich latach. Po mokrym i wietrznym początku roku przyjdzie czas na więcej słonecznych i suchych dni. Pod koniec miesiąca temperatura będzie już przekraczać w cieniu 20 stopni.

Mogę zapomnieć o tym, że się kiedyś najadałam jednym bananem. Teraz to nawet po dwóch mam szał w oczach :szok: i jestem głooooooodna na maksa:-D.

:-D:-D:-D

Ja się nastawiam na 20 kg. Masa straszna ale wszystkie moje koleżaneczki, takie wielkie baby jak ja, co mają ponad 175 cm wzrostu, tyle przytyły.

ja jestem optymistką i nastawiam się na 17 :sorry2:
mam 176 cm wzrostu i uważam, że się po mnie jakoś rozłoży ;-)
nie miałabym nic przeciw temu żeby jakiś centymetr tkanki tłuszczowej umieścił się na moich chudych rękach.

============

anika567 pisze:

łaaaaaaaaaaaaa !!!
ale takie zero kompletne zero ?
nic Ci sie nie podoba i na nic nie masz ochoty ???
nie wiem ... na przykład cieplutkie ciasto drożdżowe ze śliwkami i mega ilością kruszonki ....

Kurcze, ja bym tą drożdzówkę zjadła :-) - moja wyobraźnia już ją widzi :sorry2:

To nic że przed chwilą wciągneła jajka na mięką, póżniej rocher, i zagryzłam keksem z lekką kawką :-( Nie wiem co to znaczy brak apetytu :-(

ale wam dziewczyny zazdroszczę :baffled: ja żeby zjeść jedną maleńką kanapeczkę na śniadanie musiałam dziamdziać ją przez pół godziny :-( i wpychać na siłę.
wiecie jak już tęsknię za kawką i ciasteczkiem, jejku strasznie tęsknię ale niestety jak tylko poczuję zapach kawy to mnie totalnie odrzuca :baffled:
i na nic nie mam ochoty zupełnie na nic. Jak mysle że mam coś zjeść i przełknąć to na samą myśl źle mi się robi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry