reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

ja to się boję że za mało tyję w sensie zdaję sobie sprawę że za mało jem...ale ja po prostu nie mam apetytu! obiady jem o połowę mniejsze niż przed ciążą! po prostu nie wchodzi mi nic...:-( boje się że jak teraz zrobie krew i mocz to wyjdą jakieś paskudne wyniki:-(

reklama
A ja Wam coś przyniosłam w ramach poprawy humoru :-)
Małż dzisiaj rano fotografował mi brzuszek, a moja kota stwierdziła chyba, że jak wszyscy to wszyscy - ona też!!! I wypięła się brzuszkiem do zdjęcia. Też widocznie chciała, żeby Pani pokazała jej brzusio na BB i żeby wszyscy chwalili ;-)
To pokazuję:
4hayx4.jpg

Katjusza, dziękuję w imieniu koty. Jak się opowiada, nie brzmi tak śmiesznie, ale na żywo sytuacja była komiczna - Pani z wypiętym brzuszkiem i obok kot brzuch wystawia :-)

Bosa kicia ma sliczny brzusio,idealny do miziania a jakie ma piekne oczy ;)
Futrzaczku ja tez sie martwie ze za mało tyje mimo ze duzo jem,narazie tak jakby mam 2kilo na plusie,a moj M twierdzi ze dzidzia sie musi strasznie gniezdzic u mnie bo mam taki mały brzuch i ze przez to bedzie bardzo mała;)

ja się dołączę do tych co za mała tyją. juz w pewnym momencie miałam prawie +1,5, a dziś z rana spadek wagi i od początku ciąży jest tylko +0,1 :(

futrzakowa nie martw się na zapas tymi wynikami, mnie się wydaje, że ważniejsze jest co jesz, a nie że są to małe porcje;-) ja w 7 miesiącu z Hanią musiałam przejść na dietę cukrzycową i zamiast tyć zaczęłam chudnąć, w pewnym momencie a był to już 8 miesiąc okazało się że schudłam 4 kg, bałam się że Hanka będzie mała, a urodziła się 3320g i 58 cm, a i wyniki miałam do końca ok, po prostu tłuszczyk się spalał:-D zobaczysz będzie dobrze, zwracaj uwagę tylko na to by jeść wartościowe przysmaki;-)

reklama
witam,
aktualnie jestem w 18 tygodniu i też nie przytyłam zbytnio. Ja zaczęłam z wagą 61,5 kg. Jakiś miesiąc temu jak się ważyłam to było 59kg. Ale wtedy miałam nudności (chociaż nie wymiotowałam). I zauważyłam że jem mniej tzn jem dużo częściej ale małe porcje i w sumie to wydaje się mniej niż przed ciążą. Bardzo cierpię gdyż w pierwszym trymestrze nie mogłam jeść słodyczy które uwielbiam, bo od razu zbierało mi się na wymioty i do tego jeszcze bolał brzuch po zjedzeniu nawet cząstki czekolady.
Może dla dziecka to lepiej ale dla mojego samopoczucia niekoniecznie. Teraz od paru dni podjadam słodycze tzn raz na 3-4 dni zjem coś słodkiego ale też bez rewelacji, tj 2-3 ciasteczka na dzień lub 1 cukierek. Biorąc pod uwagę że przed ciążą zjedzenie pół tabliczki czekolady na raz to rzecz normalna to teraz dzidziuś strasznie mi to ogranicza (taki mały a się rządzi :p).
A badania krwi i moczu wykazują że wszystko jest ok, więc się nie martwię.

Pozdrawiam

Do góry