reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

Cliford, jaki cudny brzunio!!!! No przesłodki! Piękny kształt, od razu widać, że ciążowy, a nie z przejedzenia czy tłuszczyk. Piękny! A do męża w końcu dojdzie, jeszcze trochę brzunio podrośnie i nie będzie mógł łapek od niego oderwać.

Pastela
, skoro mnie tak wywołujesz do tablicy :zawstydzona/y:... Prezentuję: brzuszek 19-20 tydzień.
Jak zwykle u mnie - brzuszek sam i brzuszek porównawczo z poprzednimi zdjęciami. M. twierdzi, że widać sporą różnicę przez ostatnie 2 tygodnie i że rosnę w oczach, a jakoś specjalnie nie widzę :confused2:. Znaczy widzę, że brzucho już spore, ale nie widzę różnicy jakoś przez 2 tygodnie specjalnej.
2m6mp1g.jpg

8-19_tyg.jpg

reklama
cliford nie martw sie,moj tez wydaje sie jakby ''niesmiały'' albo sie wstydzi np dotknac brzusia,jeszcze sie az tak nie zachwyca sam z siebie,musze mu sie pokazac nago to wtedy jest entuzjazm ;)
Bosa rosniesz slicznie;)

Ostatnia edycja:
Buziaczku, Ty nasz kolejny szczuplaczku!!! Bardzo ładnie wyglądasz, zazdroszczę figurki!

Ale za to M. mnie dzisiaj powalił na kolana. To chyba komplement był. Stoję przed lustrem nago i marudzę, że jestem gruuuuba i wyglądam jak słonik. Na co M.: "Kochanie, ustalmy coś: nie znasz się! Nie jesteś lesbijką i o ile wiem - bi też nie jesteś. To co ty wiesz, czy ładnie wyglądasz, czy nie? Jak mówię, że super - to super!". Tylko jak ja sama mam na zakupy ciuchowe chodzić, skoro się nie znam, czy w czymś dobrze wyglądam ;-)

:-(bosonozka ja to bym chciala miec troszke wiekszy brzusio ale z drugiej strony to dopiero koniec 16 tyg i mam jeszcze troszke czasu na duzy balonik:) ale z innej strony to im wiekszy to pewnie wieksze szanse na poczucie ruchow dzidzi a na to wyglada ze ja nie bede jedna z pierwszych marcowek ktora je poczuje co nie? za to ti juz masz to pewnie za soba?

Buziaczek, na naszym forum to właśnie szczuplaczki pierwsze czuły ruchy maleństw. Ja pierwszy ruch poczułam dokładnie dzisiaj rano - młody musi silniej kopać, żeby mama przez tłuszczyk poczuła ;-)
Ale jak to jesteś w 16 tygodniu? Wg. suwaczka jesteś w 18 tygodniu, 2 dni i zaczynasz 19 tydzień. Suwaczek źle pokazuje?

:tak:to jest suwaczek wg okresu z samego poczatku stwierdzenia istnienia dzidziusia a wg usg to mam dopiero 16 tydz i 5 dzien wiec jeszcze troszke mi zostalo nio zobaczymy ale i tak mam fajny okragly brzusio

reklama
to i ja się chwalę - 18 tc

bb.jpg

ruchy czuję od 15 tygodnia, teraz już całkiem wyraźnie, ale ja leżałam, według mojego lekarza, kobiety, które aktywnie przechodzą ciążę (jak np. Bosa) czują je zwykle trochę później - po prostu często ich nie zauważają, bo nie skupiają się AŻ TAK na swoim brzuchu :-)

Do góry