reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

mi też się czasami wydaje że dopadł mnie ten wstydliwy problem. Bo jednego dnia jest ok a drugiego dnia nie bardzo. Dodam, że nie mam zaparć.
robaczek już tylko 4 m-ce zostały:) na kiedy masz termin?

reklama
Robaczek_25 byłam dziś u internisty i chyba nie jest tak źle ale i tak muszę iść do proktologa; wizyta jutro i zobaczymy
Mam wrażenie że ja też będę potrzebowała czasu żeby się otrząsnąć po pierwszej ciąży bo mimo że jest planowana, ciężko mi się nią naprawdę cieszyć. Ale jutro usg połówkowe – może w końcu poznam płeć i humorek mi się poprawi :-).
G_agnes oj to naprawdę jak dla mnie wstydliwy problem- rozebrać się u ginekologa to dla mnie żaden problem ale pokazać lekarzowi pupę to już co innego….mam nadzieję że jednak u Ciebie będzie wszystko ok.!

myself to trzymam kciuki za wizyte i podziwiam za odwage. Ja to taka wstydliwa jestem, że chyba bym sie nie wybrała tylko próbowała leczyć sama. Wiem, że to głupie ale taka jestem ;/

g_agnes
są dwie wersje terminu porodu od dwóch lekarzy 8 i 6 kwiecień, ale tak naprawdę 40tyg mija 6 więc chyba ten będzie właściwy

ja o hemoroidach mówiłam tylko wtedy ginowi i on mi polecił maść i na szczęście pomogła i nie musiałam iść z tym nigdzie dalej bo chyba bym umarła ze wstydu....

Robaczek-gratki wkroczenia w 6 miesiac. Ale ten czas leci, jeszcze troche i dzidziulkami sie bedziemy chwalic.
Myslef-ja tez mam od kilku dni te cholerne hemoroidy, kupilam sobie chusteczki nasaczone wyciagiem z kasztanowca, dziala sciagajaco i widze poprawe. W pierwszej ciazy nie mialam ale po porodzie mi sie zrobily, zlikwidwalam je tym kasztanowcem, dziala bardzo dobrze. No a teraz znow sie pojawily i wiem ze pewnie przez kilka miesiecy moga sie pojawiac i znikac wiec chusteczki w pogotowiu w lazience juz zawsze trzymam. Tak jak pislaam Robaczek zaparcia niestety poglebiaja u mnie chyba nawet spowodowaly te cholerne hemoroidy. W Polsce na pewno mozna dostac w aptece takie ziola jak kasztanowiec, kora debu lub nagietek (w postaci masci lub okladow lub torebek ziolowych)-wszystkie maja dzialanie sciagajace i mozna je stoswoac na chore miejsca, nawet torebka z herbaty sie nadaje bo tez dziala sciagajaco i kojaco na przebrzmiale naczynka. No i nie wolno za dlugo siedziec na kibelku bo to pogarsza. Lacze sie w bolu :baffled:
Jesli chodzi o instynkt to ja dlugo nie chcialam drugiego, dopiero po 4 latach mi sie instynkt wznowil.

dziewczyny mam pytanie. Zastanawiam się jak to jest z piciem wody. Czy jak będziemy pić bardzo dużo teraz to nie spowoduje to zatrzymania wody w organizmie i napuchnięcia?

agnes w ciazy powinno sie spozywac co najmniej 2 litry wody. To czy sie zatrzymuje w organizmie czy nie to chyba indywidualna sprawa i ciezko jednoglosnie stwierdzic:baffled: u mnie nerki filtruja jak szalone - nie pozostaje nic , a pije ok 4 litrow dziennie

reniuszek 4 litry samej wody czy liczysz również np. herbaty?
Ja właśnie zauważyłam, że dużo zaczęłam pić. 1,5litrową butelką wypijam w ciągu dnia. Gdzie kiedyś byłby to dla mnie nie lada wyczyn. I dużo herbat pije bo mi w kółko zimno:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry