reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

agnes i zatrzymuje Ci sie woda ?? Ja wypijam conajmniej 2x1,5 l samej wody plus herbaty, zupy i inne :)
Julianna ma pewnie racje, im lepiej organizm "przeplukany", oczyszczony tym lepiej funkcjonuje :)

reklama
g_agnes ja jestem dziś po wizycie u proktologa – nie było tak źle, choć lekarz to mężczyzna…zastanawiam się co motywuje ludzi do wybrania takiej specjalizacji
mam początek hemoroidów ale da się to odratować :-) ale lekarz mi powiedział że w zasadzie w ciąży walczyć z tym trudno, dużo się ruszać w miarę możliwości i dbać o brak zaparć i tyle…też dostałam tylko jakąś maść więc może się nie opłacało do niego iść i się rozbierać ;-)

myself właśnie myślałam o Tobie jak sobie poradziłaś na wizycie;)
A maść na receptę Ci przepisał? Czy ogólnodostępną?
Ja własnie na zaparcia nie narzekam więc w sumie nie wiem czy to co mam to na pewno hemoridy bo tylko od czasu do czasu mam takie objawy;)

Dziewczyny trzeba pic jak najwiecej plynow w postaci wody, herbat, sokow, zup itd. i takie wypijane 2 litry dziennie nie powinny w prawidlowo funkcjonujacym organizmie spowodowac ani obrzekow ani niczeo innego. Nadmiar sie wysikuje ;-) Duzo plynow jest potrzebne zeby uzupelnic nas, dzidziusia, wody plodowe no i ogolnie wszystko dobrze nawilzyc wiec nie mozna przesadzic :)
Myself-jaka masc Ci przepisal?

co do picia to ja chyba zostanę pijaczką:-D 2x herbata 0.7l do tego 2x zupa(nigdy specjalnie za nimi nie przepadałam:szok:) też 0.7l -mam taki fajny kubek z liptona :-) i jeszcze woda, soki i owoce a potem jestem zdziwiona że ciągle mi się chce siku:-D:rofl2:

reklama
Izka01 , g_agnes - maść się nazywa Protkis M jeśli dobrze czytam bo lekarz jakoś niewyraźnie napisał; podobno bezpieczna w ciąży
niby dostałam receptę ale mam wrażenie że jest niekompletna (nie ma np. mojego nr PESEL) więc coś czuję że można ją kupić też bez recepty; ale jeszcze nie wykupiłam bo lepiej się czuję a do apteki mi jakoś nie po drodze...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry