reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

My mamy termin szczepienia jak równo zacznie 13 miesiąc ale po tym co piszecie tez chyba troche się wstrzymam.

reklama
mówicie o MMR:confused: Natalka była nią zaszczepiona jak miała rok i dwa tygodnie:tak: przez dwa tygodnie pani doktor kazała obserwować dziecko bo może wystąpic wysypka:baffled:

mówicie o MMR:confused: Natalka była nią zaszczepiona jak miała rok i dwa tygodnie:tak: przez dwa tygodnie pani doktor kazała obserwować dziecko bo może wystąpic wysypka:baffled:

u nas to samo mówili, ale wysypki nie miała - chyba, bo krosteczki w okolicy pupy zwaliłam na odparzenie, aczkolwiek pewna nie byłam

My na razie szczepienie odpuszczamy.
Za to byliśmy dzisiaj u alergologa. Pani doktor zrobiła testy i aż szczęka mi opadła jak się dowiedziałam na co moje dziecko jest uczulone.
Uwaga: na roztocza, mleko, ziemniaki, kota, orzeszki ziemne, pierze. Cudownie.

ja słyszałam, że u tak małych dzieci te testy są niewiarygodne i takim maluchom się nie robi z tego względu testów...dopiero coś chyba koło 5 roku..ale nie jestem pewna..

Zobaczymy.
Ja już nie miałam pomysłu, a młody drugi miesiąc miał wysypkę na twarzy i to taką konkretną, na dodatek w okolicach oczu. Jedyna nadzieja to alergolog.

Tak naprawdę to w mleko niespecjalnie wierzę, bo przecież od 6 miesiąca był na kaszkach mlecznych i było ok. Podejrzewam ziemniaki, bo to była jedyna rzecz jaka została wprowadzona w wiekszej ilości jakieś 2 miesiące temu i jakiej ostatnio nie wycofałam.
Lekarka mówiła, że te uczulenia mogą mijać z czasem i może stąd to przekonanie o niewiarygodności testów.

ja słyszałam, że u tak małych dzieci te testy są niewiarygodne i takim maluchom się nie robi z tego względu testów...dopiero coś chyba koło 5 roku..ale nie jestem pewna..

a ja to potwierdzam:tak:wiem to od lekarza:tak:

Wojtek nie miał stycznośćo z żadną z tych rzeczy?? czy miał i była jakaś reakcja alergiczna?

reklama
Do góry