B
Bura
Gość
Nam też nikt nic nie mówił o refunowanych szczepieniach 6 w 1). A radziliśmy się znajomej lekarki, która nie miała w tym żadnego interesu. Moje dziewczyny też (teoretycznie) nie są wcześniakami, bo urodziły się po skończonych 36 tygodniach. Nie miały też żadnych problemów neurologicznych, w ogóle zdrowotnych. W sumie nie rozumiem, dlaczego miałyby należeć do grupy podwyższonego ryzyka...Gemelo, to bardzo ciekawe, co piszesz. Nie słyszałam, że nam coś przysługuje z racji tego, że bliźnięta... Moje nie były wcześniakami, urodziły się duże, więc nikt mnie o czymś takim nie poinformowałSzczepiliśmy 6w1, rota sobie darowaliśmy, a pneumo położna radziła zaszczepić przed wysłaniem dzieci do przedszkola, gdzie będzie skupisko dzieciaków i zarazków ...
A ja się teraz zastanawiam nad fotelikami samochodowymi. dziewczynki rosną i lada moment trzeba bedzie kupić większe... Pierwsze foteliki mieliśmy z Tako. Może coś polecicie?
Co do fotelików, to polecam stronę http://fotelik.info/pl/testy/ Tu znajdziesz ranking fotelików w interesującej Cię kategorii wagowej.
Ja myślę o Chicco MAX-3 (9-36 kg). Jeden z najbezpieczniejszych w swojej kategorii wagowej, no i chyba najtańszy... Na Allegro widziałam nowe po 300zł szt.
Tylko najpierw moje szkraby muszą nauczyć się siedzieć