reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Wcale się nie dziwie, mnie cieszy głupi wypad do sklepu bez dzieci. Może wyrodna jestem ale chwila spokoju to jest to czego potrzebuje, podziel się potem wrażeniami.

w takim razie chyba większość z nas jest "wyrodna":-D
to calkowicie jak dla mnie naturalne,i też uwielbaim chwile kiedy możemy się wyrwać z domku,nie ukrywam ze najbardziej cieszy mnie jak wychodzimy razem wiec potrzebne jest wsparcie z zewnątrz:tak:rodziców albo niani.

reklama
cześćMAMAMUSIE! wszystkiego najlepszego dla Was i niech żadna nie myśłsi że jest wyrodną matką;)
życze chociaz paru chwil dla siebie w ten pięny dzień

Nie mam teraz czasu ale od kilku dni nurtuje mnie pytanie GDZIE SIĘ PODZIALA YENEFER???????
że wróciłą cała z wakacji to wiem z fb,ale dlaczego się ukrywa. chyba az tyyyyle prania po przyjeździe nie ma. HĘ????

To ja tez skladam najlepsze zyczenia wszystkim mamusiom w nasze swieto! :)

Cos sie malo dzieje ostatnio jak sie pogoda zrobila:) wszyscy na dworku siedza chyba z maluchami:)
No wlasnie Onna tez juz tak sobie mysle o Yen co jej tak dlugo nie ma!
Yenefer kochana! daj znac jak sie urlopik udal?! Pewnie porzadkujesz wszystko po przyjezdzie:)

A ja to czesto wyrodna matka jestem ale powiem Wam ze dobrze mi z tym:D zakupoholiczka sie zrobilam, wogole nie oszczedna ostatnio jestem i kasa znika w strasznym tepie..to najgorsze..ale tak mnie ciesza wypady samotne na sklepy ze jak tylko mama jest to ja sie ulatniam:) a to sie z tym wiaze ze ciagle cos kupuje:/

Ostatnia edycja:
anulka, to poczwal sie co kupiłaś, moze na zamknietym ;) Ja tez od czasu do czasu zaszaleję, ostatnio zaopatrzylam dzieci w bodziaki na cale alto ( no ale to artykuł pierwszej potrzeby) Teraz kompletuję wyposażenie do kuchni, bo mi się to co mam źle organizuje ;) potrzebuję tez zamówić rolety i ciągle nie mam czasu.
tylko dla siebie jakoś dawno nic nie kupowałam, ja jestem z tych co kupuja z potrzeby,, ale właściwie potrzeby am ostatnio spore, jakoś nie mam się w co ubrać :((((

wczoraj cały wieczór ( noc właściwie ) prasowałam oglądając TV. Jak ja dawno nie patrzyłam w telewizor przy dzieciach nie chcę oglądac a wieczorami jakoś nie chcieliśmy żeby ich nie obudzić. Ale postanowiłąm z tym skończyć i widzę że dzieciom jakoś nie przeszkadza...

Dziękuje w swoim imieniu a Wam również życzę dużo zdrowia, wytrwałości, mniej trosk i dużo uśmiechu.
Przy okazji pochwalę się co dostałam na dzień mamy. Fartuszek ze zdjęciem moich bąbli ;-) Tatuś w ich imieniu zamówił i dziś jeden wręczył mi kwiatka a drugi paczuszkę z fartuszkiem. Fajnie jest być mamą. Później wkleje fotkę prezentu na zamkniętym

hej hej! Jestem kochane - tylko jakoś ostatnio nie miałam weny na pisanie...Od powrotu nie mogę się ogarnąć, do tego mam trochę zmartwień, jeżdżę po lekarzach a jutro znów mnie czeka wizyta na onkologii w Centrum Zdrowia Dziecka.

Jak będę miała trochę czasu to napiszę jak było na wakacjach a było..ech...FANTASTYCZNIE. Żal było wracać do codzienności.

Wszystkiego naj naj naj dla mamuś z okazji naszego święta!

Kochane mamuski wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :-D
słonecznych dni :tak:
frywolnych nocy

i szatańskich pomysłów u naszych dzieci aby nam sie nigdy nie nudziło :-D

aga jaki boski men:-)
madzia koniecznie się pochwal;-)
yen czekamy na relacje...czemu wszystko co piękne szybko się kończy:tak:

Wszystkiego najlepszego mamusie:-)Oby nie tylko tego dnia,dane nam było bardziej odpocząc,ale przez cały rok:tak:

Od soboty są u nas teściowie.Zakupy już zaliczone.Pół dnia miałam dla siebie:-)Dziś mój M ma wolne i powiem Wam,że wysprzątał cały dom,mogłam się nawet przespac ponad godzinkę a teraz robi obiad:tak:Kochany jest:tak:Później wybieramy się wszyscy do kręgielni a dzieci na piłeczki.Zapowiada się fajne popołudnie.Szkoda tylko,że pogoda nie bardzo...Pozdrawiam:-)

Witam i ja mamcie.Wszystkiego najlepszego w naszym dniu!!!!
Moniora pogoda nas nie rozpieszcza,co? Ja juz deprechy lapie przez ten deszcz..
Milego popoludnia.

reklama
A ja witam już po święcie - każda z nas wie czego sobie życzy jako Mama :)

Ja ten dzień spędziłam na warsztatach Bobovity! Powiem Wam dziewczyny, że strasznie odpoczęłam. Cały dzień sama - tj. bez dzieci. Poprzebywałam w zupełnie nowym otoczeniu. Posłuchałam innych mama.... naprawdę miło spędzony dzień. Maluchy dostały małe prezenty a ja kwiatki z okazji święta.
Jak będziecie miały okazję uczestniczyć w tych warsztatach w przysżłości to polecam. Część żywieniowa była może dla mam młodszych dzieci, ale ja też skorzystałam dowiadując się ogólnych zasad żywieniowych, które i w dorosłym życiu można stosować - co z czym jeść czego z czym nie :)
Główną jednak częścią całego spotkania były treningi asertywności w przełożeniu na wychowawnie dzieci. W małych grupach opowiadaliśmy o sytuacjach z życia wziętych, naszych odczuciach, problemach i szczęściach a potem analizowaliśmy jak być asertywnym do ludzi z "dobrymi radami" czy naszymi rodzicami narzucającymi nam wychowanie dzieci, znajomymi, którzy nas nie odwiedzają itp :) Było miło i pośmialiśmy się trochę:)
Byłam jedyną podwójną mamą :)
Z rozmów z mamami dowiedziałm się, że jest podobno fajny kubeczke - w sklepach nei widziałam. Podobno świetnie się sprawdza już od 3 miesiaca a potem jak juz dziecko sie samo uczy pić z kubka. Nazywa sie Doidycup. Podaję stronę:
SŁONECZNY - DOIDYCUP

Do góry