reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Puk puk jest tu kto? chyba wszystkie na urlopy powyjezdzalyscie?! a ja sie nudze:D

Dzisiaj ogladalam program gdzie ludzie mieli szescioraczki i sobie pomyslalam ze my to dopiero mamy luz i od razu optymistyczniej na zycie spojrzalam:D

reklama
Anulka to chyba to samo oglądałysmy, co sobie operacje robiła?
My dzis byliśmy na mieście, wózek lepszy to i żyje sie lżej, wózek w bagażnik, i nawet 2 bluzki sobie kupiłam :-)

My się cofamy w rozwoju, moje dzieci śpią 2 razy dziennie, darek od kilu dni ok 23.30 zaczyna popłakiwać, i tak jest ok godz, i budzi się tak samo z płączem po 6, więc zaczynam się marwtić co się dzieje, narazie jeszcze niewiem :confused:

Luckaa dokladnie to co operacje miala! boze tyle dzieci, ciagle trzeba liczyc czy stan sie zgadza:D

Niektore dzieci potrzebuja wiecej snu wiec moze im lepiej jak spia 2 razy. A nie chodza pozno spac przez to? bo ja to czasem wole przetrzymac i sie pomeczyc ale zeby o 19 szly spac. Ja wieczorem nie mam sil juz niestety meczyc sie zbyt dlugo. Moim na szczescie sie uregulowalo i spia tak od ok. 12.30 do 14. I ida spac 19-20. A najciekawsze u dzieci jest budzenie o tej samej porze np..skad one wiedza ktora jest godz?:D

Problem pojawił się na dniach kiedy darek zaczał budzić sie o 23 i po 6, wstanie, pobiega i po 2 godz już pada więc kłade spać, budzi sie ok 10-11 to nie dadza rady do nocy, więc o 13 znów ich kłąde, zasypiają od razu, spać kłąde o 20 i eż nie ma problemu z zaśnięciem, te 2 drzemki są wymuszone bo za wczesnie wstaje

U mnie z sasypianiem tez zmiany.Zosia w ciagu dnia spi ladnie za to Hanka masakra.Meczy sie, jeczy widac ze zmeczona a trudno ja uspic..
Wieczorem w lozku tez zaczela walczyc.Nie placze, ale ciagle wstaje, wali glowa o lozeczko.
W kOncu pada kolo 23.00 ale w nocy musze czasem wstawac kilka razy bo ona wedruje i zawedruje w kat i znow wali glowa jak bg chciala wyjsc .Nie wysypiam sie znow bo takie wstawanie co godzine rozbudza czlowieka i co to za spanie.
Za to Zoska jak do tej pory sie darla przed snem to spi jak aniol.

Witam Was kochane;-)Laptop wkońcu naprawiony:-)Mam nadzieję,że znajdę więcej czasu,żeby do Was zaglądac:tak:U mnie dzień zaczął się beznadziejnie.Kacper spał do 10tej a jak się obudził na nic nie reagował,znów był taki słaby,no i dalej ciągle by spał.Na 14stą poszłam do lekarza,zobaczyła go dokładnie ale nic niepokojącego nie zauważyła.Powiedziałam czy to może przez ząbki,stwierdziła,że jest taka możliwośc ale,żeby aż tak organizm silnie reagował,to nie spotkała się z tym.Założyła mu woreczek na mocz i kazała wrócic po godz.Niestety woreczek się odkleił i nic nie dało się złapac.Dostałam taki sam do domu i kazała wrócic w poniedziałek z próbką moczu.Później powiedziała,że to może byc jakiś wirus.Mój M poszedł do pracy na 2gą zmianę a ja jestem sama z dziecmi,więc tym bardziej mnie to przeraża.Dobrze,że Maja jest na tyle duża i zaopiekowała się Zuzą i Nadią jak musiałam wyjśc.Kacper teraz śpi ponad godz.oby mu się polepszyło jak wstanie...Odezwę się później.Pozdrawiam gorąco;-)

Monia trzymam kciuki.Ale nie boj sie na zapas.
Moze poprostu bierze go chorobsko dlatego slaby.Moj Max tak zawsze reagowal przed i eidze ze Zosia tez.

Jezuu co to tak pusto,gdzie reszta??? A gdzie yenefer!!Gdzie aga... Dziewuchy co z wami??Ja juz normalnie sie na ciazowy przenioslam z nudow!

Hej,hej:-)Kacper psoci już dzisiaj niesamowicie:-DWiecie co,ja jednak myślę,że to przez ząbki,znów 2 mu się przebiły:-)Następnym razem już nie będę tak panikowac,choc mam nadzieję,że to już koniec!Dziś zaczynam powoli pakowac dziewczynki,ale pusto będzie bez nich...Już zaczynam tęsknic:-(Pogoda znów do d...Wieje i chłodno...Może pójdziemy później na piłeczki?Zobaczymy.MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY:-)

moniora02 udało Ci się złapać mocz?
my z woreczkami też walczyliśmy ale bezkutecznie,zawsze bezpośrednio do pojemniczka łapałam.

reklama
My dzis po pierwszej kapieli w wannie z mata podwojna.Dziewczyny zadowolone ja tez bo w kOncu nie musze schylac i trzymac jednej czy drugiej.No i w koncu kapia sie razem a nie osobno:-)

Do góry