reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dobra GEMELO poddaje sie! U nas nie ma tyle sniegu co u was na "wsi":rofl2: Ja swoimi spokojnie przechodze wszedzie i miałam problem ze spacerami jak spadł snieg i był jeszcze nieubity... Ale wtedy kazdy wózek miał kłopt, zeby przejechac:) Ja u siebie spokojnie wchodze do biedronki, do lidla na takie codzienne zakupy, a na większe jezdze sama lub z mężem do marketu:tak:
To prawda, że kazdy dobiera taki wózek jak mu pasuje... Ty np musiałas zmiescic go w małym bagazniku:tak:
LIDKA R strasznie ciezki ten Twój dyliżans:szok: moja kuzynka ma tez wozek jeden obok drugiego i wychodzi raz z jednym raz z drugim dzieckiem na dwór:eek: Ja sobie tego nie wyobrazam bo moje smerfetki chodzą dwa razy dziennie na spacer:happy: Nasz kolcraft wazy ok 13kg i sama spokojnie go wkładam do bagaznika.
MAGDA_B mykaj po podusie albo włóz encyklopedie pod nózki łózeczek :happy: i do pediatry po porade:) Niech Księżniczki sie nie męczą juz więcej;-)

reklama
Dobra GEMELO poddaje sie! U nas nie ma tyle sniegu co u was na "wsi":rofl2: Ja swoimi spokojnie przechodze wszedzie i miałam problem ze spacerami jak spadł snieg i był jeszcze nieubity... Ale wtedy kazdy wózek miał kłopt, zeby przejechac:) Ja u siebie spokojnie wchodze do biedronki, do lidla na takie codzienne zakupy, a na większe jezdze sama lub z mężem do marketu:tak:
To prawda, że kazdy dobiera taki wózek jak mu pasuje... Ty np musiałas zmiescic go w małym bagazniku:tak:
LIDKA R strasznie ciezki ten Twój dyliżans:szok: moja kuzynka ma tez wozek jeden obok drugiego i wychodzi raz z jednym raz z drugim dzieckiem na dwór:eek: Ja sobie tego nie wyobrazam bo moje smerfetki chodzą dwa razy dziennie na spacer:happy: Nasz kolcraft wazy ok 13kg i sama spokojnie go wkładam do bagaznika.
MAGDA_B mykaj po podusie albo włóz encyklopedie pod nózki łózeczek :happy: i do pediatry po porade:) Niech Księżniczki sie nie męczą juz więcej;-)
hej justys80.
powiem szczeze że ja teraz bardzo załuje ze nie kupilam wózka jeden za drugim,ale tak naprawde w rzeszowie jest taki mały wybur wózków ze szok.a mój jest strasznie ciezki uwiez mi ze nie mogłam sobie wczoraj dac rade na spacerku.mam nadzieje ze jak snieg stopnieje to bedzie mi lzej prowadzic moja limuzyne!!

pozdrawiam!!!!

dzien dobry mamusie!!!:-)mam do was pytanie czy któras z was dawała dzieciaka sinlak?
jesli tak to napiszcie mi czy rozpuszczacie to z sama woda czy dodajecie do mleczka?

bede wdzieczna za informacje:happy:
pozdrawiam!!!!;-)

LIDKAR ja kupowałam swoj wózek na allegro od kolezanki, w zasadzie w ciemno... Dałam za niego 600zł i jestem przeszczesliwa, ze go mamy:tak: A normalnie na Allegro takie chodzą za 900zł;-) Od początku nie chciałam szerokiego bo cieżko sie gdziekolwiek zmiescic... I w zasadzie nie potrzebowałam gondolek bo dzieci sie urodziły w kwietniu wiec było ciepło.
A SINLAC mozna dodawac do wody i masz gotową mieszanke dla dziecka:)

Nestle Sinlac - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl

LIDKAR ja kupowałam swoj wózek na allegro od kolezanki, w zasadzie w ciemno... Dałam za niego 600zł i jestem przeszczesliwa, ze go mamy:tak: A normalnie na Allegro takie chodzą za 900zł;-) Od początku nie chciałam szerokiego bo cieżko sie gdziekolwiek zmiescic... I w zasadzie nie potrzebowałam gondolek bo dzieci sie urodziły w kwietniu wiec było ciepło.
A SINLAC mozna dodawac do wody i masz gotową mieszanke dla dziecka:)

Nestle Sinlac - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
a z mleczkiem nie moge mieszac?bo alanek nie chce mi pic rozmieszanego tylko z woda.
ja na szczescie wózka nie musialam kupowac bo dziatkowie zafundowali (dali 1200zł)teraz mysle zeby go sprzedac i kupic jeden za drugim.

pozdrawiam

a z mleczkiem nie moge mieszac?bo alanek nie chce mi pic rozmieszanego tylko z woda.
ja na szczescie wózka nie musialam kupowac bo dziatkowie zafundowali (dali 1200zł)teraz mysle zeby go sprzedac i kupic jeden za drugim.

pozdrawiam
Lidka znalazłam na innym forum dyskusję na ten temat i jedna z mam pisze tak:

"Absolutnie nie na mleku, tylko na wodzie.
Ponieważ nieraz ten problem przewija się na forach, zapytałam u źródła, czyli u producenta. Oto, co otrzymałam w odpowiedzi:

Sinlac jest pelnowartosciowym posilkiem po przygotowaniu na samej wodzie tzn.
zawiera juz odpowiednia ilosc bialka, tluszczow, weglowodanow oraz witamin i
skladnikow mineralnych. Przygotwanie Silnlacu na innym produkcie, ktory
rowniez charateryzuje sie okreslona wartoscia odzywcza (np. mleko) moze
spowodowac ze gotowy produkt bedzie zbyt energetyczny a jednoczesnie podwoii
sie zawartosc bialka i wapnia, co przy dlugotrwalym podawaniu moze znacznie
obciazyc nerki."

Jeśli to prawda, to lepiej chyba nie mieszać z mlekiem :confused:

Witam!!

Kurde dzisiaj to te moje laski to przegięły z tym ulewaniem!! W nocy i w ciągu dnia! Co uleją to znowu krzyczą, że są glodne... no nic dziwnego jak wydaje mi się że to co zjedzą to uleją! i się wkurzyłam i zadzwoniłam do pediatry! Kazała mi kupić Nutrition i w poniedziałek mamy się zdzwonić czy jest poprawa! mam nadzieję że pomoże!!!!
nie mogę włożyć encyklopedii pod nóżki, bo mamy kółka :-p:-p hehe a pod materac włożyłam taka podkładkę pod laptopa z deseczką i mam nadzieję że dziewczynkom będzie wygodnie! :-)

Widzę że na topie jest temat wózków! My mamy Tako Jumper Duo :tak::tak: jesteśmy z niego bardzo zadowoleni!! Super się prowadzi... łatwo się wpina gondolki i foteliki! Super:-) co do ciężaru to gondolki są nawet do "zniesienia", a sam stelaż to nie wiem bo nie podnoszę go jeszcze bo dopiero 4 tygodnie po cc. hehe jedyne co nas zaskoczyło to to, że jak włożymy stelaż do bagażnika to mało co możemy zmieścić i chyba musimy zmienić auto na większe:szok:

Lidka znalazłam na innym forum dyskusję na ten temat i jedna z mam pisze tak:

"Absolutnie nie na mleku, tylko na wodzie.
Ponieważ nieraz ten problem przewija się na forach, zapytałam u źródła, czyli u producenta. Oto, co otrzymałam w odpowiedzi:

Sinlac jest pelnowartosciowym posilkiem po przygotowaniu na samej wodzie tzn.
zawiera juz odpowiednia ilosc bialka, tluszczow, weglowodanow oraz witamin i
skladnikow mineralnych. Przygotwanie Silnlacu na innym produkcie, ktory
rowniez charateryzuje sie okreslona wartoscia odzywcza (np. mleko) moze
spowodowac ze gotowy produkt bedzie zbyt energetyczny a jednoczesnie podwoii
sie zawartosc bialka i wapnia, co przy dlugotrwalym podawaniu moze znacznie
obciazyc nerki."

Jeśli to prawda, to lepiej chyba nie mieszać z mlekiem :confused:
dzieki bardzo za wiadomosc!!!
ale troszke szkoda ze nie mozna dodawac do mleczka bo mój alanek nie chce jesc takiego z samą woda!!!

buziaczki!!!

reklama
Znam ten problem dziewczyny.. mamy super wozek (Tako Jumper Duo) i co z tego jak ta zima mnie do szalu doprowadza. Wszedzie tak wasko poodsniezane ze kawalek pojdziemy w jedna kawalek w druga strone od domu i wracamy.. Dziekuje Bogu ze jezdze autem i pakuje dzieci kiedy chce do auta i jezdzimy to do mamy, dzisiaj na miescie ze mna byly pozalatwiac sprawy i z mama siedzialy w aucie:-) Kupilismy ostatnio mini Vana i super bo wozek wchodzi bez problemu!:)
Dzisiaj mama przyjedzie na noc do nas zebym sie wyspala bo tak mi daja małe popalic wieczorami ze trace energie juz. Wczoraj 2 godz tak plakaly po kapaniu i jedzeniu..to napewno kolka! Daje im krople bobotic zamiennie z woda koperkowa od wczoraj. Mam nadzieje ze bedzie lepiej! chociaz jak juz zasna to sie budza co 3 godz na jedzenie. Zauwazylam ze coraz mniej w dzien spia i marudza duzo.

A problemy widze mamy wiekszosc te same. Ulewanie u dzieci to chyba norma. Maji sie wiecej ulewa, Julce tak nie ale tez sie zdarza. I oczka tez im ropieja ale ja woda przemywam zwykla. Wogole od dlugiego czasu maja katar obie taki, frida im noski oczyszczam i sola fizjologiczna, woda morska i nic nie pomaga!..Juz sama nie wiem co robic. Macie jakis sposob? Jutro dzwonie do pediatry zapytac.

Do góry