reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Chyba bede musiala melej kupic kremik jakis na ta łuszcząca buzie, bo oliwka nie pomaga a tylko zatyka. Ale kompletnie nie wiem jaki wiec pytam jaki polecacie.

reklama
U nas też nie było nigdy podziału na "moja i twoja", ale zawsze wstawaliśmy oboje z mężem do dzieci. Tzn ja wstawałam pierwsza, robiłam mleczko, karmiłam, a tatuś spał. Jak mała zjadła, to wstawał i brał ją do odbicia. Ja w tym czasie robiłam drugie mleczko, karmiłam następną, a jak zjadła oddawałam dzidzię tatusiowi i kładłam się spać.
Na szczęście tych nocnych karmień na początku nie było dużo - o 11 (jeszcze nie spaliśmy), potem o 2 (trzeba było się obudzić) i o 5 (tatuś już wstawał do pracy).
Teraz znów się małym coś poprzestawiało, bo chodzą później spać (tak o 21.30) i wstają później (tak koło 7-7.30, a śniadanko jedzą o 8). Dzisiaj sobie zaspałyśmy i obudziłyśmy się dopiero o 9 :-)

Lucka, ogólnie oliwka jest nie cacy właśnie dlatego, że skóra nie oddycha. Jak się moim skóra łuszczyła, to smarowałam maścią bepanthenem i szybciutko przestała. Ale możesz też kupić emolium (najtańszy z emolientów, a skład ten sam co np. oilatum).

LUCKA oliwka jest oki ale do ok 1mies i dla zdrowej skóry. A pozniej skóra nabiera warstwy lipidowej i oliwka ja zatyka i nie moze oddychac. Tak jak pisze Gemelo kup emolium bo tez słyszałam, że jest spoko i tanie. Nie uzywałam bo nie było takiej potrzeby...
PAULA, rozumiem obawy Twojego M:) Ale poruszył nam sie temat podziału dzieci, wiec napisałam jak było/jest u nas:)

A ja jestem załamana... U Gabrysi co kilka godzin 38.5!! I ona taka biedna, płacze, tuli sie, leci jej ślinka i nie moze sie ode mnie oderwac... Masakra! jestem dzisiejszym dniem tak zmeczona jak nigdy:wściekła/y: Ostatnio tak było jak dzieci miały chyba z 6-7 mies. Dla mnie to szmat czasu i juz poszło w niepamiec...
A o tego taka pogoda... głowa mnie zaczyna bolec a musze sie wziać za prasowanie:wściekła/y:

justys-to co jest gabrysi?przeziebiona czy zabki jej jakies wychodza i dla tego goraczkuje?

tak pogoda dzisiaj mnie też głowa boli a jak na złosc dzieciaki nie chca spac.mąż tam walczy z nimi.

LIDKA chyba chodzi o zęby... ja juz sama nie wiem. Ide z nią na 16 do lekarza i mam nadzieje, że mi objaśni o co kaman... Ja juz nie mam siły:( Jestem załamana:((((
A gwożdziem do trumny było to, że wczoraj miałam imieniny, a nawet rodzice do mnie nie zadzwonili z życzeniami:( Niegdy nie zapominali o mnie... buuuu!
Po lekarzu śmigamy do mojej babci na imieninki. Anastazja ma na imie:)

justys-kochana nie załamuj sie,może gabrysia goraczkoje z powodu zabkow.
a co do imienin to skladam ci wszystkiego naj naj najlepszego.
100lat!!!!!!!!!!!!!!!spóznione ale szczere zyczeni.

i koniecznie daj znac co z gabrysią.

Kochane jestescie:) Dziękuje Wam bardzo:)

Dziewczyny ja tak na sekundke! Nie mam dzisiaj czasu na siedzenie na necie.
Musiałam zakonczyc prace w kuchni bo od 22 nie mamy wody. Jutro imprezka i na szczescie 3/4 misji wykonane:) Jutro juz tylko dodam sos do sałatek, zrobie zupe węgierską, przełoze ciasto masą, odbiore torty i ustroje mieszkanie:) I padne na twarz...;-):sorry2:
Nasz Gabik juz ma sie całkiem dobrze:) Od rana spiewała, bawiła się, smiała no i dokuczała siostrze:) Wiec życie wrociło do normy:biggrin2: No i nie mamoli... uff!

Spadam lulu bo jutro sie zapowiada ciezki i długo dzien:)
Spokojnego weekendu! Do poniedziałku:*

reklama
justys-to dobrze ze gabi sie juz lepiej czuje.
udanej imprezki urodzinowej zycze i oczywiscie
100lat i dużżżżżżżżżo zdrówka dla smerfetek z okazji 1 urodzin!!!!
buziaczki od cioci z bb!!!

Do góry