reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Hih a ja byłam dzisiaj z małymi u fotografa, zrobić im zdjęcia do dowodów osobistych. Ale to brzmi :) No ale potrzebowaliśmy jakiegoś dokumentu, żeby przekraczać legalnie granicę i zdecydowaliśmy się na dowody tymczasowe.

Ja też mam rolety w pokoju dziewczynek i też nie wyobrażam sobie bez nich życia. Zasłaniam je zawsze, jak dzieci idą spać - w nocy i w dzień. Dzięki temu lepiej im sie śpi.

Iws,dziecko,jak i dorosly czlowiek powinienn spac w ciemnosci,a to dlatego,ze w nocy w organizmie wytwarza sie melatonina,ktora powoduje,ze sie wysypiamy.Podczas palenia swiatla,zostaje zaburzony ten proces,wzrasta poziom kortyzolu,co moze powodowac,iz dziecko jest niewyspane,a co za tym idzie marudne ;-)Poza tym po co placic zbyt duzo za prad?:-D
Dziecko samo z siebie nie boi sie ciemnosci/w lonie matki tez bylo ciemno/.To rodzice swe obawy przerzucaja na dziecko i mysla,blednie,ze palenie swiatla pomaga?!Medrkuje tu tak,bo jestem z wyksztalcenia psychologiem,ze specjalizacja wlasnie psychologii dzieciecej,wiec jak macie jakies pytanka to prosze,pytajcie :-)

Akosua - dobrze że mamy wśród nas osoby, które mogą podzielić się swoją wiedzą z innymi. Cenne uwagi :)

Ja opracowalam taką metode że przy kapaniu jest jeszcze jasno, ale juz przy karmieniu sciemniam, zasuwam rolete, właczam mała lampke żeby przestawily sie na wieczór, ta lampka tak nastawiam je na pore spania, zazwyczaj przy niej zasypiają, pozniej wylaczam i wlaczam na nocne karmienie, jak narazie metode sie sprawdza,:-)
Jutro nasz wielki dzień :szok:, wszystko parwie uszykowane, stół uszykowany, dom wysprzatany, jutro dokoncze potrawy. wstawie zdjęcia po wszytkim, trzymajcie kciuki za nas, za dzieci na chrzcie, i mame i tate gospodarzy.:baffled:

No to zdaje relacje.
Chrzest na szybko, dzieci grzeczne nie plakały, dwóch chrzestnych zawiodło, spóźnili sie, myślalam że ksiądz się wkurzył, cała sie trzęsłam z nerwów, juz miałam iśc tych dwóch crzestnych dopisać, ale jakos ksiądz poczekał. Na chrzest i jeszcze jako chrzestni to trzeba bylo sie wyrobic i wczesniej wyjechac, no ale...:crazy:
A impreza :szok:, chyba ostatnia taka, narobilam sie jak dzika, jak dzieciaków usypialam to aż mi krew z nosa poleciała, i jeszcze mam nie posprzątane i nawet mi sie nie chce, robota nie zając nie ucieknie.
Moze dzis wstawie fotki.

reklama
Do góry