reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Jolu, pieknie wygladaly Twoje dziewczynki... Super macie gust z Yen!!!
Moja mama trochę szydełkuje, porobila mi zazdroski itp. Gdybym miała dziewczynki to też miałabym takie cuda... a tak to...ech!
A kapciuchy b. fajne... dodałam sobie stronke do ulubionych...przyda sie za jakis czas!!!
Ja w ogóle uwielbiam buty :rofl2: szczególnie dla siebie :)))
Dostaliśmy troche bucików dla chłopcow od znajomych, ale mówią ze butów nie powinno się "podzierać" bo właśnie nóżki mogą się zniekształcić... a niektóre przepiękne wprost!!!

Dzieki Jola bardzo za polecenie bucikow. Wezme pod uwage przy wyborze nowych. Pytam Was o buty bo chce zeby dziewczynki mialy dobre a z moich znajomych wszyscy kupuja dzieciom wlasnie te Daniela albo Aurelki a one sa dosc drogie, ale ponoc bardzo dobre. I ja wlasnie z polecenia te pierwsze kupilam. Nasz ortopeda mowil ze wlasnie po domu maja nosic sandalki te sztywne, wiec juz sama nie wiem..bo te befado np sa dosc miekkie i czy dobrze trzymaja nozke..

Dziewczyny a co sadzicie i ubieraniu dzieci tak samo? wszedzie gdzie sie czyta o blizniakach czy mowia w tv to ze nie powinno sie tak samo ubierac..a ja to robie praktycznie od poczatku. Po prostu lubie je takie same? czy to zle? Ostatnio u superniani byla mama blizniaczek i wlasnie niania mowila ze jedna patrzac na siostre powinna wiedziec ze ta druga jest kims innym a nie nia..ze to blad. Ja nawet jak chce kupic cos takiego samego ale np w innym kolorze to czesto jest z tym problem..

Ostatnia edycja:
Yen...no ja bardzo jestem zadowolona...i tak jak piszesz..cena nie jest szokujaca jak na kapciuchy...:tak:
I one maja tak super profilowana podeszwe..niektore maja perforacje dzieki czemu oddychaja..
No i kolorki sa super...Ja z racji ze tu w uk oczywiscie maly wybor kapc to zakupilam juz dla dziewczyn wieksze jak bylismy w Polsce...

Malgon..a dziekuje slicznie..:tak::tak:
No niby butkow nie powinno sie podzierac ale np ja w grudniu kupilam takie trzewiczki dla dziewczyn...i okazalo sie wlasnie ze juz sa za male...i musimy kupic nowe...A tak mi ich szkoda bo wygladaja jak z polki sciagniete...:-(
Oo takie mialy...

Cudne Trzewiki Clarks, skóra, 20.5, j. nowe,buciki (1463973779) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Fajnie masz z mama...moze kolejna bedzie dziewczynka???;-);-) wtedy mama podzierga cudeniek..:tak:

Jolu - Pani z allegro od czapeczek to ta sama co u nas - miałyśmy identyczne - są na awatarku :) Do kompletu jeszcze buciki :)

Jeśli chodzi o Lidla to z reguły nie kupuję takich rzeczy, ale mąż namówił mnie ostatnio na knedle ze sliwką (mrożone). Przepyszne! Polecam.
Ze słodkości wszelkie czekolady! Zgadzam się.Ostatnio jak zaczeli wypiekać pieczywo mają pyszne croissanty. :)

Ostatnia edycja:
Iws my lidla mamy 2 min autem:) takze tez glownie w nim zakupy robimy. Uwielbiam ten sklep. Obok jest biedronka, ale do niej rzadziej zagladam. W lidlu wiekszosc rzeczy wydaje mi sie jakosciowo lepsze i nie drogie tez. Ja uwielbiam ostatnio te ciastka polfrancuskie z czekolada...mmm. Tylko dukan nie pozwala:D

Co do butkow.. mamy wizyte u ortopedy dopiero za miesiac okolo, bo napisal mi w ksiazeczce ze 15 miesiecy jak male beda mialy to na kontrole stania sie zglosic..wypytalabym sie go wtedy o buciki ale to troche pozno..bo przez miesiac musza w czyms chodzic..

Jola pisalas o bucikach ze kupujesz te z wyzszej polki. Ja z tego wzgledu ze zima jest i male zaczynaly wlasnie zima chodzic kupilam dobre buty po domu bo one tylko tu chodza..i to cale dni. A na dwor wlasnie kupilam byle jakie bo do wozka zeby im cieplo bylo, na dworzu dziewczynek jeszcze samych nie puszczam. A teraz na wiosne bedzie trzeba znowu zainwestowac w te na dwor..chociaz ja wiem czy je bede tak puszczac:D tylko przy domu za ogrodzeniem, bo jak je puscilismy ostatnio z mama w realu w niemczech to masakra byla, tak uciekaly..kazda w swoja strone:D

Ostatnia edycja:
My tez mamy lidla i jeszcze aldika.Lubie robic tam zakupy bo wiele zaoszczedzamy a i czasem fajne rzecy tez na promocji sa.Tylko masz lidl od polskiego rozni sie tym ze np nie kupi sie nic dla dzieci innego niz "lidlowskie" ...

anulka - widze że masz taki dylemat butowy jak ja. Co prawda sama chodzi tylko Maja ale i tak kupić trzeba obu. Ja nie wiem jakie im kupić na wiosne - nie znam się i do tego takie małe stopy mają dziewczyny że małe pole manewru. Teraz nie chodzą więc i butów "na dwór" nie mamy takich ze sztywną podeszwą.

Yenefer - jakie Dziewczynki dostały worki sako? Jestem strasznie ciekawa jak się sprawują?

Ostatnia edycja:
Iws oj dylematy to ciagle przy tych dzieciach sa..wlasnie to jest to, ze tez sie nie znam..dlatego pytam i szukam porady;)Ja malym do wozka kupilam takie buciki wyzsze, z kozuszkiem jak mrozy przyszly, zeby im nozki nie zmarzly ale 25zl za pare dalam, bez szalenstw:)

Luckaa pisalas ze Ty taka oszczedna i fotel chrzesnicy za 230zl kupilas? ja dla mojego chrzesniaka na takie okazje jak swieta, urodziny nie przeznaczam wiecej jak 100zl. Wiec jestem oszczedniejsza:) Mam swoje dzieci i teraz musze brac to pod uwage!:) Komunia jest raz w zyciu wiec wiadomo ze wiecej trzeba wydac, ale tez nie niewiadomo ile..

reklama
anulka ja też ubieram tak samo moje dziewczynki. Dlaczego? Bo lubię podkreślać to że są bliźniaczkami, jest to dla mnie powód do dumy, dlaczego jeszcze,nie chce mi się wymyslać dwóch zestwów ubraniowych:zawstydzona/y: Kompletuję sobie jeden z rana i dobieram po drugiej sztuce. Nie wydaje mi się że robie im krzywdę, szczególnie teraz jak są jeszcze takie małe. Jeżeli kiedyś zaprotestują przed jednakowym ubieraniem, to nie ma sprawy - każda będzie ubierana wg jej gustu.

iws pufki są super :) Dziewczynki na nich siedzą, leżą, ja na nich siedzę i karmię je z rana mlekiem (jednocześnie). Są wielką górą i zaporą do zabawy, zastawiam nimi wejście do kuchni, więc mają dla mnie praktyczne znaczenie. Jak przychodzą goście to służą za dodatkowe siedzisko.Jedyny minus, zajmują sporo miejsca, no ale u mnie to nie problem. Na razie są w salonie a potem każda z dziewczyn będzie miała je w swoim pokoju.
Moja siostra zamawiała je na allegro. Rozmiar XL - wystarczający dla dziecka:tak:

Do góry