reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

O widzę, że nie jestem sama z szybkim przybieraniem na wadze! Bo ostatnio jakoś mi się wydawało, że wszystkie chudniecie albo stoicie w miejscu i że tylko ja się robie większa:)

reklama
o jeju jeju !! właśnie obejrzałam zdjęcia sprzed ciąży i porównałam z aktualnymi. do tej pory widziałam tylko trochę większy brzuszek i biust. teraz widzę, że wszystko jest większe!! :szok: mam cichą nadzieję, że nie przybędzie mi 30 kg razem.

No i ja już mam troszke na plusie...Tak do połowy sierpnia waga wahała się w okolicach 51-52(za swoją wage startową zakładam 51) na początku ciąży było nawet poniżej 50 ale to chwilowo i głównie przez mdłości i stres...od ponad tygodnia się nie ważyłam az do wczoraj...no i jest 53 kg więc już dwa na plusie, wygląda na to ze się rozkręcam;) Z tego co czytałam to własnie najwięcej przybiera się w drugim trymestrze...

Ja mam 2,5kg na plusie. A w pierwszej ciąży najwięcej tyłam w trzecim trymestrze. Szczególnie ostatnie tygodnie- co weszłam na wagę to było więcej- przerażające:)
Ale ja tam się nie martwię bo jak wyszłam ze szpitala to ważyłam tyle co przed ciążą, i wierzę, że teraz też tak będzie:-)

Paluszek można wiedzieć ile masz wzrostu?

Ja startowałam podobnie z 53 przy 169cm, potem miałam 51 przez mdłości, a teraz brzuch już mam dość duży i niestety tylko 1 kg na plusie:( za to schudłam w pupie, nogach i ręce mam bardzo chude. Niby jem teraz tyle co przed ciążą, czasem nawet trochę więcej, ale nic nie przybieram.

reklama
No niewiele wiecej niż Ty mam 172:) myslę ze nie ma sie jeszcze czym przejmować, ja wchodze we wszystkie swoje rzeczy bez porblemów a brzuszek choc nieduzy to jednak juz jest i zdecydowanie rózni się od tego z przed 3-4 miesiecy;) przypuszczam ze wszystko przed nami - poki dziecko dobrze sie rozwija to chyba tylko sie cieszyć e waga tak powoli sie zmienia:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry