reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U nas ze spaniem też się pomieszało .Był czas ,że pięknie sam zasypiał w łóżeczku ,a teraz tylko przy cycu .Wieczorem jak jestem padnięta to biorę go do łóżka i tak przy mnie z cycem w buzi zasypiamy .Obudzę się czasami po 2 godz i wtedy go przenoszę do jego pokoiku. Ale jak idę do pracy po południu ok 12 przy tacie ok 13 zasypia bez najmniejszego ale .
On jest taki ,że jak wie ,że ktoś jest jeszcze oprócz mnie w domu to ciężko mu iść spać ,a jak wie ,że nikogo niema ,albo wszyscy śpią to zaśnie w 5 min

reklama
larka ja nawet się jeszcze nie zabrałam za nocnikowanie, czekam aż B skończy dwa lata i dopiero wtedy zacznę myśleć. Teraz mam wrażenie, że on nawet nie wie że sika :confused2:. Także poczekam aż będzie bardziej kumaty i będziemy się uczyć.

larka Teraz mam wrażenie, że on nawet nie wie że sika :confused2:.

i ja mam takie samo wrażenie..jednego wieczoru wysadziłam Blankę na kibelek pięknie zrobiła siusiu a że była tylko godzinka do kąpania nie zakładałam pieluchy..tylko co chwilę pytałam czy chce siusiu Blanka zawsze odpowiadała nie..i za którymś z rzędu pytaniem chcesz siusiu Blanka nieee a siuśki po nodze lecą..także mi się wydaje, że ona jeszcze nie umie połączyć jednego z drugim..mamy czas:)
a co do spania to też mamy jedna drzemkę oczywiście ok 12stej..śpi różnie nieraz godzinę nieraz dwie a nieraz i dłużej:) tyle, że ja kładę ją dopiero jak widzę, że jest śpiąca..nie robię tego na czas:) nieraz zdarzy jej się zasnąć na dywanie:) albo w wózku..bo ma teraz manię siedzenie w domu w wózku;)
wieczorem zasypia sama przy mleku..nie spi u nas w łóżku w ogóle..odkąd jest na świecie to spała z nami może ze trzy razy:)
a spać chodzi różnie między 20 a 22..wstaje między 7 a 8.30:)

ja chyba nie doceniam swojego dziecka..ledwo napisałam posta...patrzę Blanka w łazience, nałożyła nakładkę na kibelek i woła sisi:) szok! ściągnęłam pampera posadziłam i od razu zrobiła siku:) ale to raczej jednorazowy wybryk:) więc nie ma się czym podniecać:)

antar Ala też spi z nami w pokoju bo mamy jeden pokój za sypialnie i nie ma wyboru, ale w tym miesiacu będziemy sie przeprowadzać do domu z 2 sypialniami i to już tylko sami wiec może wówczas Ala dostanie swój pokoik :) no a u nas nadal pielucha jest, Ala mówi, że robi kupkę, ale nie chce na nocnik wiec jej jeszcze nie przymuszam a z siku to gorzej bo o tym nie informuje a jak ja ja pytam to zawsze mówi NIE...
Larka my mamy park no ze 20 m od domu i tam chodzimy rano na spacery, a że teraz jesien wiec tam kasztany spadają i Ala zawsze nazbiera tego całe worki, nic jej sie to nie nudzi i później w domu porozwala po całym pokoju i do mnie leci, że mam jej znajdować wiec ja jej mówie, Ala poszuka kasztanka sama i ona bierze te kubki swoje i chodzi szukać... no i teraz sama przychodzi i mi mówi, że Ala poszuka kasztanka... a czasem też tak smiesznie jest z nią w sklepie... ostatnio kupowalismy jej buciki i ona zawsze chce miec wszystko JUŻ wiec jej mówie, że najpierw trzeba dac pani w kasie niech buciki skasuje i zaplacimy a potem Ala weźmie i ubierze no i ona te buty w raczce do kasy niesie, daje pani i mówi: Pani skasuje... Adam jej daje wyliczone pieniądze i ona sama płaci... śmiesznie z nia czasem a czasem to i złośc bierze bo sie na cos uprze i nie da rady jej przekonać...

Larkaa - u nas też pielucha:-(
Antar - Hanka też śpi w naszym pokoju, po kąpieli czytamy bajkę i zasypia sama w łóżeczku... czasem w nocy woła "Mama hanie hoppapa" znaczy trzeba wziąć do wyra ;-) i dosypia z nami do rana.
w dzień zazwyczaj jedna drzemka, ale dziś nie było... więc młoda zamiast jak zwykle zasnąć ok 20 śpi juz ponad godzinę...:sorry: wstała dziś ze mną do pracy po 5 więc miala prawo być zmęczona;-)
Maranko - fajnie z tym płaceniem - ja zawsze powtarzam, że pani w kasie musi zrobić pik pik (znaczy ten taki czytnik do kodów tak pika) i wtedy to coś jest nasze- bez problemu rzecz daja do skasowania,
a kasztany - świetny pomysł :tak::tak:

Ewelinko
- to pogratuluj Blance!!!:tak::tak::tak:zuch dziewczynka:-)

Pocieszyłyście mnie, bo myślałam, że tylko moja taka niekumata z tym siusianiem ;)
maran-atha moja za to non stop po trawie chodzi i szuka ślimaka i pół dnia słyszę "nie ma ślimaka" :D

U nas to bieganie za kotami, a jak nie spotykamy żadnego to non stop słyszę "Mama da miau" "Miau cacy cacy" ;-)
larkaa Wercia też jeszcze sika przede wszystkim do pieluchy, kupki za żadne skarby nie zrobi na nocnik ;-)

antar Zosia śpi w swoim łóżeczku z nami w sypialni :) do lutego mamy w planie zrobić jej pokój i kupić nowe łóżko do spania Nie wiem czy będzie w nim spała bo ona kocha swoje łóżeczko :) Pierwsze noce to chyba będe co chwilę do niej biegała i sprawdzała czy wszystko ok:sorry:

Zosia pampersa ma na noc i jak jedziemy gdzieś dalej to jej w dzień zakładam
Dalej nie woła siku tylko przynosi mi nocnik jak chce albo staje przy nocniku

reklama
Ojej jak wszystkie maluchy ladnie zasypiaja procz Gabrysia:wściekła/y:, ja go usypiam na lozku dzis zajelo mi to godzine , potem go przenosze od jego lozeczka a w nocy i tak zazwyczaj laduje u nas
ale i tak robi postepy , bawi sie sam coraz czesciej i nie uciela az tak na spacerach wiec i na zasypianko poczeklam co mi pozostaje :-)

Do góry