reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ardzesh no podobno właśnie tak jest, że jak ząbki idą późno to więcej naraz. Aż się boje co będzie u nas... :|

reklama
Dzisiaj rano, zerkłam do paszczolaMaxa, bo boje sieze przegapie kolejne ząbki, mineło juz tyle czasu od dolnych jedynek. Górne dziąsełka są od dawna mega spuchnięte, wogule górne dziasławyglądają makabrycznie:shocked2:, no i dzisiaj podpatrzyłam , że dolne dziasełko pod lewą dwójka też jest mega wielkie, po przeciwnej stronie jest zapadnięte, ale ząbków ani widu, ani słychu:no:żadno moje dziecię nie ząbkowało tak póżno. Generalnie to do 9mies, to mieli jiż jedynki i dwójki i czwóreczki w drodze.
No i dzisiaj sobie zdałam sprawe że Mikołaj w wieku Maxa już chodził samodzielnie po mieszkaniu, tylko że on jak startował, to zatrzymywał sie zawsze na czymś,miałproblem z zatrzymywaniem się, a raczej z odmierzaniem odległości;-):tak::-)

ah te dzieciaki, no ciekawe, kiedy zaczną chodzić...
moja już wstaje sama o ścianę i drepta sobie przy niej...masakra, jak ten czas leci, coś czuje że w styczniu już będzie chodzić sama.

No Gabrys to raczej szybko nie pojdzie bo on nawet nie wstaje :-)
Za to zeby maskra ida strasznie ale nie przeszkadza u to w jedzeniu futruje tak ze az furczy dziasiaj zrobilam mu obiad z caly ziemniaczek , marchewka , duza rozyczka brokula i kawalek mieska z indyka bylam pewna ze calego nie zje a on to wtranzolil i siedzial z otwarta buzia czekajac na jeszcze - szok to ja bym sie tym najadla :szok:

Mamoflavii super wieści :-)

U nas chyba przerwa w ząbkowaniu ale 2 pobudki są w nocy

Jest tu jakieś dziecko co robi w ciągu dnia tylko jedna drzemke??
Zasypia o 11,30 budzi się koło 13 (dzisiaj 12,30 już) i nie zasnie do wieczora:crazy: Po 19 dostaje kaszke ,kąpiemy i zasypia przy cycku:crazy:
O 19,30 już spała dzisiaj,

Poza tym raczkuje wszędzie wlezie tylko popatrzy gdzie jestem i w drugą strone No i wstaje przy czym się da ale nie chodzi jeszcze.

A i dobrze zapamiętałam na odparzoną dupke mąka ziemniaczana??
9 miesięcy było dobrze a teraz masakra:crazy:

Mary, moj lobuz spi czasem tylko raz, nieraz pol godz., ale za to pada zaraz po kapieli przy butli. Nie lubie takich dni...:-(

Dzis mielismu meksyk przy usypianiu. Skapitulowalam i wzielam go na rece - ryk, polozylam sie z nim na lozku - ryk, no to spacer po domku i to samo, w koncu kiedy sie troche uspokoil, zgasilam swiatlo, polozylam sie z nim na lozku, wlaczylam projektor i zasnal, a ja padam na ryjek...

Emkamek- to ciężki wieczór za Wami:-(nie próbowałaś czopków uspokajających i środków przeciwbólowych?? ja wczoraj po godzinie prób skapitulowałam i przyłożyłąm do cysia- 3 minuty i spała.. ale pobudka była szybciej niż przez trzy ostatnie dni, więc zęby... dziś ta sama historia, z tym, że po godzinie włączyła syrenkę... widać juz dwie górne dwójki, znów dwa naraz się pchają... a aj nic na wieczór przeciwbólowego nie podałam,,, zobaczymy...
dobre jest to, ze wypiła dziś na kolacje modyfikowanego mleczka ze 160 ml- a to prawie cud , jak na nią:-D:tak:

Mary- a i owszem, mąka:tak::tak:

mamaflavii super wieści!!!!!!!!!! cały czas modlimy się o Julianka więc musi być dobrze

Gratulujemy kolejnych ząbków wszystkim dzieciaczkom.

Ja też tak sobie czasem myślę, że jeszcze niedawno brzdące leżały tylko w łóżeczkach i wstawały do cycania a teraz buszują po całym domu i ciężko położyć ich spać:-D:-D:-D

reklama
Jest tu jakieś dziecko co robi w ciągu dnia tylko jedna drzemke??
Zasypia o 11,30 budzi się koło 13 (dzisiaj 12,30 już) i nie zasnie do wieczora:crazy: Po 19 dostaje kaszke ,kąpiemy i zasypia przy cycku:crazy:
O 19,30 już spała dzisiaj,

:tak::tak::tak: tak moje śpi tylko raz w dzień tak około 1h jak pośpi 1,5 h to jest sukces ale nie więcej. a do tego w staje o 6.00 rano:crazy: tyle, że sam zasypia na noc w łóżeczku

Do góry