reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Witajcie dziewczynki

Mamoflavii kochana sciskam Was mocno i czekam na wiesci co dalej powiedza po tej tomografii - piszesz ze mieszkalas we Wloszech nie wiedzialam o tym ale tez bardzo bym chciala gdzies w cieplym pomieszkac - no i ich kuchnia mniam :tak:

Mi sie wydaje ze paracetamol mozna najdluzej podawac3 dni pod rzad o ile lekarz nie zaleci inaczej , ale nie jestem pewna

Agniesia z tym glutenem zeby podawac kaszke manna sama na sniedanie jest tak ze najpierw dziecko musi byc wystawione na 2 miesieczna ekspozycje na gluten tzn pol lyzeczki kaszki mannej do zupki codziennie :tak:po 2 miesiacach juz mozna normalnie podawac

A i nas dorwal katar cala nocke mialam z glowy a to malego podciagalam na poduszce zeby mial glowe wyzej a to dawalam herbatki a to bralam na rece zeby smarki splynely - calutka noc mi tak zeszla a najgorsze ze szkrab sie meczyl:-(
Przeczytalam ze jak dziecko ma katar nalezy ograniczyc mleko bo ono zageszcza sluz - wiec teraz 2 obiadki w garkach sie gotuja :-D

Pozdrawiam serdecznie

reklama
mamaflavii czekamy na wieści po badaniach, mam nadzieję że pozytywnie zaskakujące ;)
A co do bałaganu w służbie zdrowia, to zgadzam się, że wszędzie jest bałagan, kolejki itd. Tylko, że w PL po prostu media krzyczą o każdej sprawie jak o najlepszej sensacji i te nasze narodowe awanturnictwo dolewa oliwy do ognia :-p

Wiecie jak poszłam do pediatry z Miłoszem to ona do mnie że mogę przyjść albo zadzwonić jakby coś się działo z Miłoszem.I co lepsze zadzwonić po nią, ale ona powiedziała że i tak pewnie nie przyjdzie. Moja siostra była ze mną i myślała że wyjdzie z siebie jak to usłyszała. A teraz leczę go u prywatnego lekarza który uratował mnie przy porodzie.I ona jest bardzo dokładna i w tym tyg. jesteśmy cały czas na tel. i dzisiaj jest wizyta.A Miłosz jeszcze katar dostał i nockę miałam wspaniałą. Niewyspana jestem i obolała tak jak i on.

Mila zaczyna się powoli puszczać :-);-):-D
Np. idzie przy meblach więc jedną ręką trzyma się mebli a drugą rękę ma przy buzi i ssie palucha (niestety!!!) i nagle jak ma przeszkodę, to wygrywa paluch w gębie. Tego nie wyciągnie za skarby! a drugą ręką puszcza mebli i przechodzi przeszkodę i znowu się łapie...

Już po wizycie u lekarza.Miłosz dostał antybiotyk chociaż doktor zastanawiała się nad nim. Nie ma zapalenia płuc ani oskrzeli.Na razie dopóki katar troszkę nie przejdzie nie możemy na dwór wychodzić.Jest bardzo marudny i płaczliwy dlatego ma antybiotyk.A ja mam leżeć w łóżku i się kurować.

Np. idzie przy meblach więc jedną ręką trzyma się mebli a drugą rękę ma przy buzi i ssie palucha (niestety!!!)

ardzesh koffana oduczaj ją tego palucha i to jak najszybciej. moja starsza siostra miała z tym problem (mama mi opowiadała). tak się nauczyła ssać palucha, że przeszło jej to dopiero jak poszła do podstawówki :eek: ale na początku w szkole latała na przerwie do łazienki właśnie żeby possać palca.:eek::eek::eek:
także oduczaj!

u nas dzisiaj dzień okropny, mały dokucza, może nie tyle marudny co nie chciał w ogóle spać. jak wstał o 6.30 tak pierwszą drzemkę miał o 15.30, nic nie mogłam zrobić,a do tego jutro mam gości, M sobie poszedł samochód robić i tyle:crazy:. Mam dzisiaj jakiś nerwowy dzień, @ się znowu zbliża, czy jak:confused::baffled:

reklama
ja po dzisiejszej nocy mam dość. niech te zęby już wyjdą:zawstydzona/y:ryk taki, ze Małż nie był w stanie sam jej uspokoić ... a że miał dziś na rano wygoniłam go do salonu spać... tylko wyszedł Mała sie uspokoiła i zasnęła ze mną... o co kaman?:shocked2:

Do góry