reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Mi sie wydawalo, ze Adasiowi zabki rosly krzywo, ale teraz, kiedy sa juz wieksze, sa prosciutkie.:tak:

Lajfik, chyba musisz sprawdzic na ulotce, bo antybiotyki roznie sie podaje, niektore przed, w czasie, a inne po posilku.

Moje dziecie jakies zmienione od dwoch dni. Maly jest taki bardziej przygaszony i najlepiej mu na raczkach i kurcze, albo jestem przewrazliwiona, albo faktycznie sie mniej usmiecha.:sorry: mam nadzieje, ze to z powodu zabkow, bo szoruje po dziaselkach, czym popadnie i slini sie na potege.

Duuuuzo zdrowka dla choruskow.

reklama
No u nas lekarka potwierdziła że 2 ząbki idą naraz. Jeden już wyszedł a teraz drugi się pcha.To jest właśnie najgorsze.
Miłosz ma antybiotyki na godziny rozpisane.

Ostatnia edycja:
Emkamek ja dzisiaj jestem w szoku bo Zosia co ją posadzę na podłogę juz się wspina nogawkę i piszczy i wyciąga rączki żeby ją na rączki wziąć. Może ma taki dziwy humor, wczoraj byli u nas goście( dziadkowie ktorych widuje raz na miesiąc:-()i sie trochę zdziwiła że obcy a tacy bezpośredni i cały czas uciekała do mamy.
Swoją drogą to przykre że niby dziadkowie a mała ih nie zna. Kultura pracy się kłania, wszytsko wazniejsze od wnuczki. I nie wiem po co im ta praca i cała ta kasa skoro nawet nie mają jej kiedy wydać. Sorry ale jestem trochę zirytowana ich zachowaniem.

Lajfik ja dawałam przed jedzeniem...tylko to jedzenie to był cycek. W każdym razie chyba to od antybiotyku zależy. Dużo zdrówka dla dzieciaczków.
Anius nic nie wiedziałam , już żałuję, że się pochwaliłam...
Antar, nie ma dziadków idealnych. Nie wiem czy to o teściów chodzi, bo jeśli tak, to może są tego pozytywne strony np. nie widujesz ich za często. Moja teściowa np. widzi dzieci 2 razy w roku i całe szczęście!

Czesc u nas nadal katarkowo i tak sie zastanawiam isc z samym katarkiem do lekarza? czy poczekac?
co myslicie nie ma zadnej goraczki kaszelku a nie chce narazac go na kontakt z mocno chorymi dziecmi w przychodni poradzcie dziewczyny

Ja jak podawalm antybiotyk to a ulotce bylo napisane ze mozna przed lub po posilku wiec chyba rzeczywoscie zalezy od leku

U nas idzie tez dwojka dolna chyba i znow piski i jeki :no:
dzis zapuscilam sie na spacerze dosc gleboko do lasu bo jest kolo mojego osiedla
Gabrys nagle ze snu przebudzil sie z mega rykiem ja go lulululu a on sie drze mysle ze wezme go na rece to przestanie a on dalej placze i kurde bieglam szybko do domu przez ten las pchajac pod gorke wozek z placzacym Gabem bagatela 12 kg na rece , a znajoma ktora byla ze mna i ze swoja dzidzia nie mogla sie nawet do niego odezwac bo jeszcze mocniej wrzeszczal , co go ugryzlo do teraz nie wiem , zwalam wszystko na zeby

Drzemki w ciagu dnia natomiast to u nas katastrofa rano pierwsza drzemke ktora zazwyczaj bral o 10 wyrzucil ale marudzi bo zmeczony
wiec o 11.30 w akcie desperacji pakuje wszystko i na spacer tam pospi ale po powrocie do wieczora hula i tak jak u Labudki jak zasnie juz w domu to ja musze z nim lezec bo odrazu sie budzi

No to ponarzekalam na to moje dziecie :sorry:

Aha co do paluszka w buzi autorka " jezyk niemowlaka" pisze ze to nic zlego i zeby nic z tym nie robic, ze ponoc lepsze niz smoczek i zupelnie naturalne , takze ja bym sie nie martwila

Mila zaraz ruszy sama czekamy na filmik :tak:

No u mnie dzisiaj Miłoszek się puścił i stał chwilkę sam a potem usiadł na kolana:-)
A moja mam powiedziała że rehabilitant nie będzie zadowolony haha bo Miłosz nie może tak robić.I zaczął wyprzedzać ćwiczenia, sam robi co ma robić.

Czesc u nas nadal katarkowo i tak sie zastanawiam isc z samym katarkiem do lekarza? czy poczekac?
co myslicie nie ma zadnej goraczki kaszelku a nie chce narazac go na kontakt z mocno chorymi dziecmi w przychodni poradzcie dziewczyny

ana a długo go ten katarek już męczy? nie masz kontaktu telefonicznego z lekarzem?
jak masz to ja bym najpierw proponowała Ci zadzwonić.
a jeśli ma już długo katarek to ja bym się wybrała jednak.

Huberta jak złapał katar i kaszel w czwartek, do dzwoniłam do swojej pediatry, brał Nasivin do noska i syropek od kaszlu, dzisiaj dalej ma katarek, ale już poszłam do przychodni, żeby go zbadała, bo nie podobał mi się ten kaszel. osłuchała go i na szczęście nie wymaga leczenia antybiotykami. dajemy wapno, wit.c.

No u nas kaszel i katar no na antybiotykach się skończyło niestety. Na szczęście nie wylądował w szpitalu tak jak kiedyś gdy miał te 2.5mc.
A jak jest katar dłużej lepiej się przejść lub zadzwonić. Bo zwykły katar może przynieść szkody wiem coś o tym.

reklama
dziewczyny, czy Waszym maluchom tez krzywo rosną dolne jedynki?

Również u mojego maluszka zauważyłam krzywe jedynki, trochę się martwie gdyż może mieć to po mnie lub po mężu, ale z jednej strony technika w dentystyce idzie do przodu i szybciutko można krzywiutkie ząbki wyprostować nosząc aparacik:))

Do góry