reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Rita78 po 6 miesiącu można dawać rybę?Wiesz może jaką? Bo może i dałabym Kacprowi,tylko niewiem jak się ją robi dla małego dzidziusia.;-)

reklama
No i mojemu dziecku spodobało się podnoszenie w łóżeczku na kolna:-)Niedługo pewnie zacznie na nozki wstawać:confused:
Marta tez sprężynuje jak Twój Julek:tak:A najgorsze jest to że chce cały czas tak robić:baffled:A przeciez aż tyle nie powinien...

buziaczku nam pani doktor powiedziała,że moge podawać Grzesiowi pół żóltka jak wejdzie w siódmy miesiąc(czyli juz można) z kaszką kukurydzianą i wywarem z warzyw(razem wymieszać) lub do obiadków dodawać ale co drugi dzień.Ja jeszcze troszkę poczekam z tym żółtkiem
iiwka ja ryby jeszcze nie wprowadzam Grzesiowi,bo to chyba troche za wcześnie.Moja siostra dopiero teraz jak Bartek skończył 9 miesięcy daje mu rybę(zalecenie lekarza)
Ja narazie nie mam problemów z jedzeniem u Grzesia:tak:I soczki zaczął lepiej przyswjać:tak:
Wprowadziłam mu w tym tygodniu deser jogurtowy z owocami z Hippa....chyba nie jest za wcześnie????....w końcu na słoiczku jest od 6 miesiąca...
Tak jak go obserwuję to nic mu nie jest.

Mój Grzesiaczek znów się przestawił:baffled:Zasypia ok.21 i budzi się po 40 minutach...:szok:I dalej zabawa.....zasypia dopiero ok.24 lub po....:szok:No ale spi wtedy do rana(jakiejś 8-9) z jedną przerwą na jedzenie:szok:Już sama nie wiem jak jest lepiej.....

Kacper budzi się dwa razy. Zasypia o ok 21 budzi się o 2 i o 6 już abawa przez godzinkę i śpi od 7 do 8 i koniec nocki...:baffled::baffled::baffled:

Witam Kochane Mamuśki ;-)
U Nas to jest tak...
Piotruś potrafi już sam usiąść i posiedzieć bez podparcia kilka minutek...
Sam trzyma sobie butelkę ale tylko tą od herbatki bo lżejsza;-)
Śmieje się głośniej ode mnie :-p i piska niesamowicie...Sylabizuje ba-ba-ba...ma-ma-ma...bum-bum a kiedy sie złości to głośno "dzwoni"...nie wiem skąd się tego nauczył ale robi takie śmieszne "drrrrrrrrrrryyyyyyńńńńńńńń-drrrrrrrrryyyyyyyyńńńń" :-D Siedzi ładnie w wanience i za każdym razem próbuje zjeść myjkę :tak: Przekłada zabawki z jednej rączki do drugiej...na brzuszku główkę trzyma sztywno i zaczyna podciągać pupkę do raczkowania...Kiedy Mąż podciąga go do siupania to wyciąga się jak struna i staje chwilkę z podparciem na nóżkach, ale nie robimy tego zbyt często bo na stanie jest jeszcze przecież za malutki :tak: Ogólnie to źdźbło strasznie żywe z tego Naszego Urwisa:tak:

reklama
Do góry