reklama

Nasze Obawy

dzieki za dobre rady, oby nie musiały się przydawać...
sorga u mnie jest podobnie z piersiami, siara pokazała się juz jakieś 2 tyg temu, ale nie są ani nabrzmiałe, nie bolą (może czasem, ale baaaaardzo rzadko), trochę większe niż przed ciążą, ale nic specjalnego się nie dzieje

reklama
Sorga mam tak samo - teraz już tylko różnią się rozmiarem od czasów sprzed ciąży. Ani bardziej bolesne, ani wrażliwe - czyli wszystko ok :happy:

Sorga u mnie też identiko. Są tylko większe. I cisza (mam nadzieję że nie przed burzą :-D - wolałabym nie sikać pokarmem na odległość przed porodem)

Ja też chcę większe :zawstydzona/y: , a tu nic:wściekła/y:
Piersi nie rosną, a brzuszek tak i później wszystkim się wyaje, że takego giganta mam ;-)

no to mnie uspokoiłyście:)
Jola nic sie nie martw przynajmniej na biustonoszach zaoszczesdzisz. Byłam podpytywać w bieliznianym o taki rosnacy biustonosz i od razu do karmienia. Pani powiedziała że to co nosimy w ciąży nie bęzie sie wcale nadawalo w czasie karmienia bo po porodzie kształt piersi sie całkowicie zmieni!!! I zabroniła cokolwiek takiego kupować bo mówi że klientki potem wracają i wymieniaja, bo nie pasuje. Mam wrócic dopiero po porodzie

dziewczyny, mam pytanie dla Was. Moze ktoras bedzie miala jakies info..

Bardzo lubie napoje typu : powerade, burn, red bull itp., I poniewaz jak gdzies wychozimy ze znajomymi oni zamawiaja piwko ja przyznam sie ze ledwo widze na oczka o godzinie 7 wieczorem, wiec zeby cos pic i zeby nie zasnac (hehehe mam fascynyjacych znajomych ;-)) zamawiam czasem wlasnie tego typu napoj. I dzis PRZYPADKIEM zernelam na burn (akurat to pierwszy raz zamowilam) i pisalo ze nie wskazane dla kobiet w ciazy...Niestety juz swoj wypilam ;-( a na red bullu na przyklad niegdy tego napisu nie widzialam. Czy wiecie czemu? Czy chodzi tu o kofeine czy te inne swinstwa w tym? Jak bedziecie cos wiedzialy prosze napiszcie.

nie pij napoi energetyzujących,nawet na red bullu jest napisanie nie wskazane u kobiet w ciązy

s.gif

Baw się, mamusiu!
Kofeina – troszeczkę
Kawa i napoje z kofeiną (np. cola, napoje energetyzujące, czekolada) są moczopędne – wypłukują z organizmu wapń, przeszkadzają w przyswajaniu żelaza. Duża ilość kofeiny zwiększa ryzyko urodzenia dziecka z niedowagą lub przed czasem.
Rada lekarza: Dozwolone są niewielkie ilości kawy – dwie filiżanki słabej małej czarnej z mlekiem dziennie.

Rozumiem...
No dziekuje bardzo. Bede sie pilnowac a szkoda bo mam niskie cisneinie i ... cola diet to jest to! hehehe szczegolnie teraz. Choc przez caly czas ciazy staralam sie BARDZO ograniczyc

Dziekuje jeszcze raz Dorotka!

pozdrawiam,

Mam ten sam problem: cola i redbull to moje faworyty. Na czas ciąży poszły w kąt. Czasem łyka redbulla podpiję od ukochanego. A colę jak są znajomi to małą szklaneczkę :tak:

reklama
Zazdroszczę tym dziewczynom które piersi maja bez zmian. Mi zaczęły się powiększać od samego początku ciąży, a przed ciążą nosiłam rozmiar D więc teraz mam już DD, pod koniec ciąży pewnie będzie E, a jak będzie pokarm to nawet nie chcę myśleć jaki będę miała rozmiar:no: . Mój mąż się oczywiście cieszy ale dla mnie to koszmar nosić takie ciężary codziennie, i ze stanikiem do karmienia też wolę poczekać do rozwiązania:-( .
A powiedzcie mi jakiego koloru jest siara, czy jest przezroczysta? Bo ja wczoraj zauważyłam mokra plamę na jednej piersi (na bluzce) i właśnie była przezroczysta, ale myślałam że się czymś oblałam, sama nie wiem. kiedys gdzieś czytałam że siara jest koloru lekko zielonkawego ale pewna nie jestem;-) .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry