reklama

Nasze Obawy

Nie można teraz poczuć kopniaków w żebra, to raczej ucisk innych narządów na żebra w końcu macica sie powiększa i inne organy przesuwają się do góry :-).

reklama
bole kosci lonowej normalka. przedtem tez mialam. rozchodzimy sie i kosci i stawy i wiazadla juz czuje sie jak slon i chodze prawie jak kaczka buuu ale co to ja mialam mowic? aah nie martwcie sie tymi bolami!!!!

Właśnie chodziło mi konkretnie o ból w tej części bo kopniaczki to ja rozróżniam i nimi napewno się nie martwię :-D. Bardziej mnie niepokoiło, że łożysko może być za nisko, ale dzięki Asylan uspokoiłaś mnie.

Dziewczyny, a czy macie problem z leżeniem na wznak? Ja np. nigdy nie spałam na brzuchu, bo nie umiem, ale za to świetnie mi się śpi właśnie na wznak. No i niestety od kilku dni jak położę się tak przed zaśnięciem to robi mi się niedobrze i muszę przekręcić się na bok - najlepiej prawy, lub wstać. Na początku mój Mąż myślał, że przesadzam i nie chcę się do niego przytulić (jak się odwrócę w prawo to wypinam na niego tyłek:-) ), ale wczoraj w pewnym momencie zaczęło mnie tak rzucać, że zrywał się biegiem z łóżka bo mało brakowało a bym go "zahaftowała". I dopiero jak się podniosłam, to mi przeszło. Zaczynam się zastanawiać czy to z powodu tego, że juz mam wysoko brzuch i coś tam uciska na żołądek jak tak leżę, czy też coś się dzieje nie tak.
Dorotko, skarbnico wiedzy, sięgnij do swych zasobów i podpowiedz zastrachanej koleżance:-D

dziewczyny, co do wysokości to znalazłam to:
Przyrost brzuszka w liczbach - Przyjmuje się, że dno macicy znajduje się:

• pod koniec 16 tygodnia ciąży: 1-2 palce nad spojeniem łonowym
  • pod koniec 20 tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka
  • pod koniec 24 tygodnia: dokładnie na wysokości pępka
  • pod koniec 28 tygodnia; 2-3 palce powyżej pępka.
tak więc w żebra to raczej jeszcze nie powinnyśmy dostawać

Dzagud mnie jest tylko nie wygodnie na wznak, mam wrażenie, że się jakoś tak dziwnie naciąga się brzuch. Generalnie nie jest mi niedobrze w takim sensie jak tobie, może faktycznie maleństwo uciska Ci żołądek.

reklama
Hej jestem tylko na trochę-od niedzieli do dzisiaj byłam znowu w szpitalu-bolały mnie plecy i promieniowały do brzucha-diagnoza-kamica nerkowa, ale ja nigdy nie miałam problemów z nerkami nawet nie wiedziałam co to za ból, jak boli nerka. Jutro jadę do innego szpitala na konsultacje z urologiem i nie wiem czy wrócę do domku, czy tam zostanę na obserwacji i leczeniu. Trzymajcie kciuki.
p.s z dzidzią ok, rośnie sobie i wariuje w brzuszku, najbardziej lubi zabawy z mamusia w "puk puk-kto tam" hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry