reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Ipanema, wspolczuje, bo wiem co czujesz - moje dziecie tez sie tak odstawilo ale duzo wczesniej - ciezko to przezylam i do tej pory mi czasami przykro, bo tez uwazam, ze to piekna rzecz, takie cycolenie. Wiem, ze nastepne dziecko bede dluzej karmic, chociaz z drugiej strony ciesze sie, ze mala odstawila sie bezbolesnie - i Ty tez sie ciesz z powodu Mateuszka. Dzieki temu dziecko sie nie meczy.

reklama
Dominique, AgaMonika, Ipanema - dziewczyny jestescie wielki! :tak: Gratulacje! Tak dlugo karmic to nie lada wyczyn! :tak:
Teraz trzymam kciuki za Dominique i AgeMonike - zobaczymy ktorej przypadnie order usmiechnietego cyca ;-):-D:-)

No ja jeszcze robie za Spółdzielnie Mleczarska, ale to się niedługo skończy:-( W tej chwili jestem na etapie, że mała w ciągu dnia nie ciągnie cyca, tylko jeszcze w nocy. Przymierzam się od jakiegos tygodnia, żeby i nocne karmienia się skończyły, ale też jest mi ciężko tak kategorycznie postanowić, że to już koniec:-(

Kurde, a Pszczola 6-8 razy na dobe wisi mi przy cycu, w tym co najmniej 4 w nocy (po ostatnej chorobie jelitowej tak jej sie przestawilo):zawstydzona/y: Z jej i moim przywiazaniem do laktacji, mysle, ze do 2 lat pociagniemy:-p No chyba, ze wczesniej Pszczola poczuje sie za dorosla na "cycanie";-)

dziewczyny wielkie ukłony w wasza stronę:tak::tak::tak:

u nas odstawienie było bezbolesne dla małej, gorzej było ze mną:-(ale i tak sie ciesze że karmiłam równy rok:-)

Ja lubiłam ale niestety dałam radę tylko pól roku karmic :( do tej pory mi tego brakuje :-(
Dziewczyny gratuluję takiego wyczynu.

dziewczyny jestem rowniez pod wrazeniem, ale nie wiem co czujecie........

hmmm, czy ktos oprocz mnie nie lubil karmic piersia:confused:
ja tez nie lubilam w sumie jakos mnie to nie krecilo bo mnie cycki bolaly non stop na pcozatku potem ze mnie cieklo jak z kranu i w sumie sie uciszylam jak mala sie wyparla w 9 miesiacu ostatecznie cyca

dla mnie w pierwszych 3-4 tygodniach karmienie też było ciężkie i bolesne (wiele razy miałąm ochotę zrezygnować)...dlatego korzystałam z kapturków silikonowych, ale później... bardzo się cieszę,że nie zrezygnowałam ...

reklama
Wojtka krótko karmiłam i jakoś nie pamiętam jak to było, Alkę udało się dłużej karmić, no ale też się sama odstawiła, nie powiem było mi przykro, a ja jakieś szczególnej radości z karmienia nie odczuwałam;-)
dziewczyny karmiące gratulacje ogromne dla Was!!

Do góry