reklama
Przechodząc przez tą dddługą drogę do ogarnięcia i ewentualnego przygotowanie się na bliźniaki z grubszych zakupów pozostało tylko wózek.
I "pobawiła się" nim trochę, co mnie zastanawia to kubełkowe siedzisko,
Trochę mnie dziwi i zastanawia czy oby jest to zdrowe by dzieciary były podłożone z nóżkami w górze do spania?
Czy któraś z Was używała bądź używa ten wózek, może podpowie mi co nie co
I "pobawiła się" nim trochę, co mnie zastanawia to kubełkowe siedzisko,
Trochę mnie dziwi i zastanawia czy oby jest to zdrowe by dzieciary były podłożone z nóżkami w górze do spania?
Czy któraś z Was używała bądź używa ten wózek, może podpowie mi co nie co
Dziewczynki reanimuję temat. Nie chcę zakładać kolejnego a dla mnie sprawa jest bardzo ważna.
Poszukuje wózka dla bliźniaków. Wiadomo sprawa nie jest prosta. Każda z was wybrała inny wózek (a przynajmniej dużo jest wybranych). Czy każda z was mogłaby wyrazić swoją konstruktywną opinię o zakupionym wózku? Myślę, że nie tylko ja będę bardzo wdzięczna.
Poszukuje wózka dla bliźniaków. Wiadomo sprawa nie jest prosta. Każda z was wybrała inny wózek (a przynajmniej dużo jest wybranych). Czy każda z was mogłaby wyrazić swoją konstruktywną opinię o zakupionym wózku? Myślę, że nie tylko ja będę bardzo wdzięczna.
Aimee
Fanka BB :)
Marcysiowa - poprzegladajcie trochę wstecz forum..co jakis czas temat wraca, bo wiadomo, nowe Mamy sie pojawiaja...ja osobiscie mam Baby Jogger City Select (to jest jeden za drugim). W mojej opinii super, minusów jeszcze nie znalazłam, poza jego wysoką ceną oczywiscie, aha..i mały wybór kolorystyczny.. wprawdzie moje dziewczyny rosną i jest coraz cieżej, no ale wyobrażam sobie, że w innych wózkach zasada byłaby podobna.. dodam, ze spaceruję po wertepach i żwirowych drogach i mimo to się sprawdza..no nie wiem co jeszcze dodac tak na szybko..jak macie konkretne pytanie to piszcie na PW - odpowiem..
od 18 miesięcy używam właśnie takiego wózeczka i mogę powiedzieć że:
wózek w formie gondoli jest ok dzieciaczkom jest wygodnie, maja sporo miejsca dla siebie i miekkie materacyki. bardzo łatwo się go składa i rozkłada, zaleta jest także to że ma skrętne koła co ułatwia manewry
wózek w formie spacerówek też jest ok to że siedziska są kubełkowe wcale dzieciaczkom nie przeszkadza poza tym że sa troche mniejsze od np. siedzisk w wózku pegperrego - ale ten ma inne wady np. brak gondoli i koła skretne 90 stopni .
w skali od 1 do 10 oceniam ten wózek na 8+ bo jest trochę za delikatny w formie spacerówki.
wózek w formie gondoli jest ok dzieciaczkom jest wygodnie, maja sporo miejsca dla siebie i miekkie materacyki. bardzo łatwo się go składa i rozkłada, zaleta jest także to że ma skrętne koła co ułatwia manewry
wózek w formie spacerówek też jest ok to że siedziska są kubełkowe wcale dzieciaczkom nie przeszkadza poza tym że sa troche mniejsze od np. siedzisk w wózku pegperrego - ale ten ma inne wady np. brak gondoli i koła skretne 90 stopni .
w skali od 1 do 10 oceniam ten wózek na 8+ bo jest trochę za delikatny w formie spacerówki.
Witam.My mamy zooma.Ogólnie wózek fajny,ale niestety w miarę użytkowania doszukałam się także wad lub też wcześniej sama nie dopatrzyłam tego co istotne.Zooma prowadzi się dobrze,ale teraz zimą jest już gorzej zwłaszcza gdy dzieci są już ciężkie.Na pewno wielką zaletą jest to,że gondole,foteliki jak i spacerówki możemy sobie montować w różne strony.Wielką wadą zwłaszcza gdy dziecko urodzi się zimową porą są gondole ponieważ budka jest zbyt odkryta i nie chroni buzi dziecka przed zimnem.Kolejna wada to że gondole są lekko pod skosem przez co dziecko "zjeżdza" i trzeba je często poprawiać.Spacerówki mają siedziska kubełkowe przez co jak się rozłoży do pozycji leżącej t budka też się odchyla i cała buzia odsłonięta i nie chroni przed np.wiatrem.Jak są założone gondole to raczej trudno dostać się do kosza na zakupy,zwłaszcza jeśli chcemy włożyć coś większego,ale przy spacerówkach dostęp jest swobodny.Ogólnie kosz na zakupy jest pojemny i jestem z niego zadowolona.Przez to że spacerówki czy gondole montuje się na adapterach to czasem zwłaszcza na nie równej drodze siedziska się bujają/chwieją.Ogólnie wózek jest ciekawy,ale nie ma wózka idealnego dla bliźniaków.W skali od 1 do 10 daję ocenę 8/8+ :-)
Moja przyjaciółka ma wózek bliźniaczy Duo Adbor i jest zadowolnona. Cena nie była zbyt wysoka, jak na "podwójny" wózek, wiem, że wózek ma bogate wyposażenie , gondole, pokrowce, folię, duza torbę itd., jest na skrętnych kołach i dobrze się prowadzi. Jak do tej pory wszystko działa bez zarzutu.
figa777
Mateuszek i Kubuś
Witam,
moje czorty mają aktualnie ponad dwa latka i zastanawiam sie nad zakupem spacerówki-najchętniej parasolki...jednak chciałabym podwójną z możliwością rozpięcia na dwa osobne wózeczki lub też odwrotnie. Czy macie może jakieś doświadczenia w tym temacie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi :-)
moje czorty mają aktualnie ponad dwa latka i zastanawiam sie nad zakupem spacerówki-najchętniej parasolki...jednak chciałabym podwójną z możliwością rozpięcia na dwa osobne wózeczki lub też odwrotnie. Czy macie może jakieś doświadczenia w tym temacie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi :-)
figa777 ja doświadczenia osobistego nie mam, ale z racji uczestniczenia w wielu dyskusjach dubeltówek moge cco nieco powiedziec. Ogólnie dziewczyny mówia że to gorsze rozwiązanie niż pojedynczy wozek. Takie połączone dwie spacerówki ( kupujesz dwa wozki i laczniki do nich) sa po prostu szersze i mniej stabilne w prowadzeniu ( ale jak masz możliwość spiecia w kilku miejscach- może dodatkowe złączki?) to może będzie lepiej. JAsobie wyobrażam ze czasem wygodniej mieć osobne. W mojej okolicy ( centrum miasta) sa wąskie chodniki i widziałam ałżeństwo które od pocątku jeźzilo dwoma wózkami z bliźniakami. Po prostumieszkaja w takiej okolicy gdzie nie było szans wyjsc na spacer z jednym ( dlugi wozek podwójny jest kiepski z kolei przy konieczności ciągłego zejżdżania/wjezdżania na krawężniki, trudniej nim manewrować na wąskich zakrętach. Poza tm myslę,że z dwulatkami juz dużo jeździc nie bedziesz , moje dzieci choć jeździły długo jesienią przestałam wogóle wozić wozkiem - nauczył sięwreszcie chodzićz arączkę i mimo ruchliwych ulic udalo się zacząć spacery na nożkach) miały lekko ponad poł roku i z komentarzy koleżanek wiem że toi tak późne odstawienie wozka, ale mi było po prostu wygodniej wózkiem ich gdzies wziać
reklama
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
Cześć dziewczyny!Zastanawiam się nad wózkiem DANNY SPORT TWIN czy ktoś go ma?Ch chciałam zapytać czy w nim gondole się składa?Mamy sedana i zastanawiam się czy się pomieści?