reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

moja Noemi spi w dzien w samych bodach bez skarpet...bo mi goraco na boso a co dopiero jej w skarpetkach!!!!!!!!teraz np spi w lozeczku na samym papmersie..mamy upal niedowytrzymania!!!! ::) ::) ::) A na noc ubieram tylko body i zeroooooo skarpet...posluchalam poloznej i tarktuje niunie jak siebie...

reklama
Ja na noc tez zakladam body z dlugim rekawem i skarpety, ktore maly systematycznie gubi wiec w wiekszosci spi bez ;D Ja swojego tez dokladnie zawijam w pieluche flanelowa bo jak jest zbyt zmeczony to jedyny sposob na to aby zasnal i pospal dluzej - inaczej mlocci rekami i sam siebie rozbudza a ponadto lubi wedrowac po lozeczku i od pierwszego tygodnia jak spal niezawiniety to budzil sie w drugim koncu z glowa w szczebelkach (dobrze, ze nie planowalam zakupu i nie mam zadnych ochraniaczy na lozeczku).
No a co do ubierania na noc to u mnie sytuacja wyglada troche inaczej bo my mamy klimatyzacje (jak kazdy zw stanach) wiec w nocy potrafi byc dosc chlodno z nawiewem i jesli niezawiniety to Julien potrafi miec bardzo zimne stopy i dlonie - wiec preferuje forme , na buritto' ;D

marsyia śpi tez w samym body i skarpetkach

Agusia ja tez tak mam od wczoraj!!!! Czyli nie jestem osamotniona!!!!!!! Ufffff.
Ell twoja położna chyba ma rację bo mała mi daje w kosć w tym tygodniu - jutro kończy 4 tydzień - moze od soboty będzie lepiej??? ;D ;D ;D

Mam pytanie odnośnie szczepień. Czy szczepicie tymi zwykłymi czy skojarzonymi 6 w 1 lub 5 w 1 ? Bo mnie lekarka zachęca do skojarzonych

Dziewczyny - jak zamontowałyscie baldachim, mam ten sprzet do montowania ale bez instrukcji... i jakos dziwnie to u mnie wygląda, nie wiem nawet czy pościel odpowiada do tego rodzaju....

Powalczylam, powalczylam i udalo się, oczywiście musiał mi się trafic jakis nietypowy egzemplarz ehhh

a ja mam pytanie odnosnie zabawek. nasza orcia skonczyla 3 tygodnie i jak narazie nie interesuja ja ani grzechotki ani misie ani karuzelka.gdzies chyba czytalam ze dziecko zaczyna reagowac na zabawki dopiero kolo 1 miesiaca. a jak Wasze maluchy? Jak narazie fajnie sie przyglada twarzy przy karmieniu, z takim skupieniem ;D

Mikołaj na bardzo krótko przygląda się zabawkom. Widać, że to jeszcze nie to ;-) Za to twarzom przygląda się w wielkim skupieniu ;D

reklama
Mateuszka tez grzechotki jeszcze nie interesuja ale oczkami juz wodzi jak cos mu sie przysatwi do twarzy i sie tak fajnie usmiecha:))))
Kupilismy taka mala grzechotke z Canpola-byczki ale na niego jakas taka wielka mi sie wydaje.....
Twarzom tez sie przyglada i barzo reaguje na glos mojej mamy:)))

Do góry