reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Sylwia, dziewczyny wszystko już napisały! I czekamy na zdjęcia :-)
Mamoot, Mikołaj je raz z butelki i wypija 140ml - więcej jeszcze mu się nie udało.
A co do szczepienia przeciw grypie, to zapytam moją pediatrę na wizycie po 11 grudnia (jak pójdziemy na kolejne szczepienie).

reklama
Kasiu, bo Wojtek na razie nie ma ograniczenia górnego w ilości wypitego mleczka. Tzn. jak go karmię piersią, to je chętnie. Kiedy przed wyjściem do pracy, albo przed spaniem daję mu pić z obu - też nie wzgardzi :-D. Z butelki zwykle 150 ml, ale ostatnio dostał i takie świeże odciągnięte i mrożone - w sumie uzbierało się 180 ml - bez problemu poszło. :szok:Normalnie dziura bez dna. Stąd moje pytania. Ale przypuszczam, że one jest po porostu trochę łakomy.

Kuba wypija ok 180 ml kaszy na noc i zajmuje mu to minutę trójprzepływowym smoczkiem na I . I tak się zastanawiam czy to nie za szybko. Może lepiej żeby się pomęczył mniejszymi dziurkami

sumka ja kupilam Matiemu smoczek z jedna dziurka, pozniej z trzema, w ogole nie chical jesc..a mi sie wydawalo ze w kolko sie dziurki zapychaly...chcialam sprobowac dawac mu mleko modyfikowane z butelki..
i teraz kupie ten trojprzeplywowy a jesli nie da rady to lyzeczka pojdzie w ruch...

Ladnie kubiszonek je:))))i spi pozniej w nocy???

MOJA MALUTKA WCZORAJ (SZOK-PIERWSZY RAZ)- NA RAZ ZJADłA CAłYT SłOICZEK GERBERA:)- TZN ZAWARTOść:)- DESEREK- JAGODA JABłKO, MALINA.....jAK ZABIERAłAM - PłAKAłA.......Aż ZOBACZYłA DNO SłOICZKA:-D

Kuba wypija ok 180 ml kaszy na noc i zajmuje mu to minutę trójprzepływowym smoczkiem na I . I tak się zastanawiam czy to nie za szybko. Może lepiej żeby się pomęczył mniejszymi dziurkami
Sumka a może dlatego Kubuś ulewa. Mi położna powiedziała, że jak dziecku za szybko leci pokarm, to on się nałyka go za dużo, niż może pomieścić i potem nadmiar musi zwrócić.

reklama
Sumka no to niezły Kubuś ma ciąg, tylko że raczej mu tego nie zmniejszysz bo co dasz- jak dasz pojedynczą dziurkę to chyba kaszka nie pójdzie??? Mój ciągnie z II/III ale nie mierzyłam ile mu to zajmuje - duzo zależy od tego jak bardzo głodny i jak bardzo śpiący, jak się spieszy to potrafi nieźle się spocić!!!

Do góry